№821 від 03.08.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Прохолодні ласощіДомашній фруктовий лід 1. Ківі - 2 шт. 2. Яблуко - 1 шт. 3. Цукор - 70 г 4. Вода - 0.5 склянки 5. М’ята свіжа - 4-5 листочків Яблуко ріжемо навпіл, а потім великими шматками. Ківі теж очищаємо від шкірки і вирізаємо щільне з’єднання, яким ягода кріпилася до гілки. Ріжемо ківі великими шматками. М’яту дрібно нарізаємо і відкладаємо. Беремо блендер і викладаємо туди шматочки ківі і яблука. Подрібнюємо їх до стану пюре протягом 30 секунд. Чому саме пюреобразное стан? Тому що в іншому випадку маленькі шматочки фруктів замерзнуть, і фруктовий лід вийде неоднорідним, що складається з безлічі дрібних крижинок. Готове пюре потрібно протерти крізь сито, щоб позбутися від насіння ківі. Потім додаємо в нього посічену м’яту і знову працюємо блендером, щоб подрібнити листочки. Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту. Висипаємо цукор і помішуємо, щоб він повністю розчинився. Доводимо воду до кипіння, після чого вимикаємо плиту, а сироп трохи охолоджуємо. Змішуємо фруктово-ягідне пюре з сиропом, перемішуємо суміш і розливаємо його по формочках для морозива. Формочки прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години до повного заморожування Щербет-морозиво Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід. 1. Ягоди морожені (або свіжі) – 500 р. 2. Апельсин – 1 шт. 3. Цукрова пудра – 70 р. 4. Волоський горіх – 4 шт. 5. Кокосова стружка Апельсин миємо й розрізаємо ножем на дві частини. Нам потрібно буде всього лише вичавити сік з нього. Видавлюємо в миску. Додаємо в неї ягоди і цукрову пудру. Розколюємо й очищаємо горіхи, подрібнюємо ножем до розміру не більше 5x5 мм. Тепер залишається всипати в миску кокосову стружку і шматочки горіхів. Саме час гарненько збити, цю поки ще неоднорідну суміш. Робимо це за допомогою блендера або міксера – у кого що є. На цей процес піде 1-2 хвилини. Тепер потрібно масу помістити в морозильну камеру. Обов’язково періодично (1 раз в годину) виймайте з морозилки і перемішуйте ложкою. Інакше, Ваш щербет буде з льодом (у складі не містить емульгатори). До стану повної готовності заморожувати 6-8 годин. Коли щербет придбає необхідну консистенцію морозива, виймаємо страву з морозилки і ложкою розкладаємо цей холодний десерт по тарілочках або інших формах. При бажанні щербет морозиво можна прикрасити залишковими ягодами або посипати кокосовою стружкою. Йогуртове морозиво 1. Йогурт густий натуральний - 200 грам 2. Вершки 35% жирністю - 250 мілілітрів 3. Цукор - 100 грам 4. Жовток яєчний - 4 штуки 5. Лайм маленького розміру - 1 штука Промиваємо лайм під проточною водою, викладаємо на обробну дошку і розрізаємо ножем на дві половинки. Одну частину відкладаємо в сторону, вона нам не знадобиться, а з другої видавлюємо сік, скориставшись соковижималкою. Для приготування йогуртового морозива нам знадобиться 1 чайна ложка свіжовичавленого соку лайма. Для приготування десерту насправді нам знадобиться не сам цукор, а цукрова пудра. Тому висипаємо цукор в чашу блендера і подрібнюємо до стану порошку на великій швидкості протягом 5 хвилин. Увага: цукрова пудра повинна вийти без кристалів цукру, тому обов’язково спробуйте її на смак. Вершки повинні бути обов’язково охолодженими, тому заздалегідь їх ставимо в холодильник охолоджуватися, інакше вершки не піднімуться до піків. Після цього викладаємо їх в маленьку миску і збиваємо до загустіння з допомогою міксера на маленькій швидкості. Яєчні жовтки виливаємо у вільну миску і сюди ж висипаємо цукрову пудру. Скориставшись міксером, збиваємо все на середній швидкості до тих пір, поки маса не стане білою і пінної. цукрові жовтки виливаємо йогурт і все добре перемішуємо з допомогою міксера на маленькій швидкості. Після того, як у нас вийде однорідна маса, додаємо в миску збиті вершки, а також свіжовичавлений сік лайма. Все акуратно перемішуємо до однорідного стану ручним віночком або столовою ложкою. Все, йогуртовий десерт майже готовий. Після цього столовою ложкою перекладаємо його в контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в морозильну камеру на 4 години. Важливо: у перші дві години дуже важливо час від часу діставати морозиво і перемішувати його за допомогою блендера або міксера на маленькій швидкості. Таким чином в десерті не будуть попадатися шматочки льоду. Пломбір Інгредієнти: • 1 літр молока, • 100 грамів масла, • 2 склянки цукру, • 1 чайна ложка крохмалю, • 5 яєчних жовтків. Приготування: Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У молоко, що закипіло поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно розмішувати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по форму і заморозити, не забуваючи помішувати. Морозиво зі смаком кави Інгредієнти: • 3 склянки свіжозавареного кави, • 2 столові ложки молока (або вершків), • 250 грамів цукру, • 4 яєчних жовтки. У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи. Апельсинове морозиво Для морозива: • 3 жовтки • 100гр цукру • 200мл вершків • один апельсин • дві столові ложки лікеру апельсинового Для приготування соусу: • один апельсин • одна чайна ложка крохмалю • 50гр цукру • три столові ложки лікеру апельсинового Для прикраси морозива: • 4 ст. ложки шоколадної крихти Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не набудуть консистенції густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години. Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк. Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою. Сирне морозиво Інгредієнти: — 400 г кисломолочного сиру; — 150-200 г згущеного молока; — 1 ст. л. порошку какао; — ванільний цукор на кінчику ножа; — шоколад для прикраси за бажанням. У сир додаємо згущене молоко. Його кількість залежить від кислинки сиру. У більш кислий сир краще залити 200 г згущеного молока. Додаємо для кольору і смаку какао порошок і ванільний цукор на кінчику ножа. Всі інгредієнти дуже добре збиваємо заглибним блендером в однорідну масу. Сирну масу заливаємо в контейнер з кришкою і теж відправляємо в морозилку на 2-3 години. Після приготування можна буде ложкою зробити кілька кульок, полити шоколадом і подавати. Смажене морозиво Інгредієнти: морозиво - 500 г; ягоди - 100 г; пластівці - 300-500 г; яйця - 2-3 шт. Взяти морозиво, яке перед цим попередньо знаходилося в морозилці і дати йому трохи охолонути, а точніше кажучи стати трохи м’яким. На кожну порцію смаженого морозива можна додати по одній ягоді. Потім взяти столову ложку і дістати морозиво, тобто один клубочок і покласти ягідки в середину морозива. Далі з кожної такої грудочки потрібно сформувати кульку, і робити це потрібно швидко, так як морозиво дуже швидко тане. Після того як сформували кульки, покласти їх в морозилку. Так, щоб були схожі на камінь. Поки морозиво заморожується, вам слід взяти пластівці. Потім подрібнити їх як панірувальні сухарі. Зробити це можна у будь-якій зручній для вас посудині. Після цього окремо потрібно збити яйця. І для такого рецепту вам обов’язково знадобиться фритюрниця, яку потрібно розігріти, вірніше масло в ній потрібно розігріти до 160-180 градусів. Після того як все розігріто, вам слід дістати морозиво і для початку вмочити в яйце. А після цього в пластівці. А через 10 хвилин дістаньте морозиво і відправте його у фритюрницю. Смажити потрібно максимум 30 секунд. Морозиво виходить смачне і ніжне всередині з ароматною хрусткою скоринкою зверху. Рисове морозиво Інгредієнти: На 2-3 порції: 100 г рису 600 мл води 3-4 ст.л. цукру (або більше до смаку) ванільний цукор трохи лимонної цедри У каструлі з товстим дном змішуємо воду з цукром, ванільним цукром і лимонною цедрою (можна за смаком взяти тільки ванільний цукор або тільки цедру). Ставимо на вогонь, після закипання даємо покипіти одну хвилину, потім кладемо туди промитий рис і варимо на самому повільному вогні під кришкою поки не википить вся вода (рис повинен сильно розваритися). Остуджуємо рис, а потім за допомогою блендера подрібнюємо його в пюре. Додаємо ще цукор, якщо потрібно. Прибираємо його (бажано в металевому посуді) в холодильник на 1 годину. Через годину витягуємо рисове пюре з холодильника і збиваємо міксером. Потім ставимо в морозилку на годину. Знову витягуємо і збиваємо, прибираємо в морозилку. Потім повторюємо ще раз цю процедуру через годину заморожування. Останній раз збиваємо його через півгодини і ставимо в морозилку вже для остаточної заморозки. Якщо заморозиться занадто сильно, перед подачею ставимо його на деякий час в холодильник. Але краще його так сильно не заморожувати, смак буде гірше. Краще після останнього збивання прибрати його ще на півгодинки в морозилку, а потім відразу можна подавати.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |