№831 від 12.10.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Готуємо карпатську гуслянкуЗа легендою, рецепт гуслянки подарували людям мольфари, як напій здоров’я, молодості та довголіття. Першими її стали готувати гуцульські пастухи – томлене в казані молоко сквашується в глиняних глечиках, стінки яких попередньо обмазували сметаною. Через деякий час на світ народжувався дуже смачний кисломолочний продукт, чимось схожий на сметану або ряжанку. Гуслянка сприяє не лише відновленню життєвих сил та нормалізації травлення, але й нормалізує вагу. А ще кажуть, може врятувати від найгіршого похмілля. У горах гуслянку їдять з варениками, картопляними стравами чи кашами, а у спекотну погоду просто п’ють. Приготувати гуслянку в домашніх умовах досить просто. Інгредієнти: молоко – 1л.; сметана – 1 ст. ложка. Приготування: Молоко необхідно закип’ятити, а потім охолодити до 35-40 °С. Температура важлива для подальшого приготування, тому, скористайтеся спеціальним термометром, або просто капніть молока на руку, воно повинно бути теплим. Беремо чистий глиняний глечик (якщо немає – скляну банку), та обмащуємо стінки сметаною. Потім у нього наливаємо тепле молоко. Перемішувати нічого не треба. Глечик необхідно укутати рушником, та не накриваючи кришкою, поставити на 12 годин в тепле місце. Потім переставляємо нашу гуслянку у холодильник на кілька годин.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |