Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №835 від 09.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Рецепти Дарії Цвек

Рецепти Дарії Цвек

Великодня паска 1 кг муки, 0,5 л молока, 50 г дріжджів, 3-4 жовтки, 0,5 склянки цукру, шкірка з цитрини, ванілін, 0,5 склянки олії, сіль.

До посіяної муки кімнатної температури додати подрібнені дріжджі, влити половину всього теплого молока, посипати цукром і легко замішати до густоти сметани. Як тільки дріжджі піднімуться, відразу братися до замісу. Дрібно посолити, додати жовтки, розтерті з цукром, шкіркою з цитрини, ваніліном, долити решту молока і мішати дерев’яною ложкою або рукою. Тісто має бути тугим. Якщо утворилася однорідна маса, влити теплу олію. Місити, поки олія не всотається у тісто і тісто не відстане від руки. Тоді загладити поверхню і долонею зробити на тісті хрест. Накрити рушником і дати тісту підійти. Якщо на поверхні появляться жилки, то воно вже викиснуло. Тоді ділимо тісто. Дві третини тіста викладаємо на стільницю, посипану мукою, вимішуємо його ще раз, формуємо буханку і вкладаємо до круглої форми, змащеної жиром. Якщо у вашій печі низ пригорає, то на дно покласти папір, змащений жиром. До третьої частини тіста домішуємо ще муки, щоб тісто стало дуже тугим, бо з нього будемо формувати прикраси. З довгого тонкого ролика формуємо хрест. З грудочки тіста – зозульки, які вкладаємо поміж раменами хреста. В очі зозульок вкладаємо перець. Якщо є ще місце, то з кружалець тіста формуємо зірки. Краї паски обкладаємо колосками пшениці (це валочок тіста з боковими надрізами). Таким чином підготовану масу легенько накрити і дати тісту підрости. Як тільки воно підросте (не можна давати тісту перекисати), змастити двічі білком і покласти на одну годину до нагрітої печі. Трапляється, що під час випікання тісто тріскає: то вина неякісної муки. Відразу ж тріщини треба замащувати збитим білком, щоб вони запеклися. Вибирати з печі треба тоді, як вже паска дещо охолоне, щоб прикраси не повідпадали (їх перед накладанням треба помастити білком).

Паска з сиру

1 кг свіжого сиру, 5 яєць, 200 г вершкового масла, 400 г сметани, 300 г цукру, 200 г родзинок, ваніль.

Сир перетріть через сито або змеліть на м’ясорубці з густим ситцем, додайте яйця, розтерті з цукром і ваніллю на пухку масу, далі додайте масло, сметану й розітріть до однорідної маси, тоді підігрійте, не доводячи до кипіння. Якщо з’явиться хоч одна бульбашка, зніміть із вогню і поставте в холодну воду, весь час помішуючи, поки не охолоне. Тоді додайте цукор із ваніллю та вимішайте з помитими й обсушеними родзинками. Усю масу викладіть на полотняну серветку і тримайте під пресом, поки не стече сироватка. Сиркову масу можна викласти у новий керамічний горщик з діркою, вистелений серветкою, і притиснути тягарем. Обережно викладіть на скляну тарілку як “бабку”, посипте посіченим підсмаженим мигдалем або арахісом. Перед подачею зберігайте в холодному місці.

Вергуни

Інгредієнти: 250 грамів борошна, 1 яйце, 3 жовтки, 50 грамів цукру, 50 грамів вершкового масла, 1/2 склянки сметани, дрібка солі і соди, 1 столова ложка оцту, 50 грамів горілки.

Рецепт. На дерев’яній дощечці пересікти масло з борошном, содою, додати яйце, жовтки, цукор, сметану, оцет, сіль і горілку. Замісити тісто як на вареники, тонко розкачати і нарізати смужки завширшки як два пальці і довжиною 15 сантиметрів. По середині кожної смужки зробити 5-ти сантиметровий надріз, перетягнути через нього один кінець смужки, випрямити і помістити смажити в розігріту олію. Після смаження викласти на промокальний папір і посипати цукром чи пудрою з ваніллю.

Пиріжки «з чим завгодно»

Інгредієнти: 5 склянок просіяного двічі борошна, 100 грамів дріжджів, пачка маргарину, склянка рідкої сметани або кефіру.

Рецепт. Дрібно розтерти дріжджі і змішати їх з борошном, натерти маргарин, додати сметану і гарно вимішати все тісто. Начинка для пиріжків може бути як солона (гриби, сир, м’ясний фарш, риба, капуста), так і солодка (яблука, кисломолочний сир з родзинками, варення). Пиріжки з солоною начинкою викладати на бляху змазаною жиром і посипати крихтами з перетертої білої булки. А пиріжки з солодкою начинкою змазати молоком або збитим яйцем і посипати цукром.

Чорна кава «як у мами»

Інгредієнти: чайна ложечка меленої чорної кави, чайна ложечка цукру, склянка кип’ятку, чайна ложка коньяку, цитрина (лимон).

Рецепт. В суху посудину висипати каву, вимішати з цукром і на невеликому вогні підігріти, безперестанку помішуючи. Тоді влити кип’яток і запарити, не доводячи до кипіння. Як тільки вкриється шумом, зняти з вогню. Коли кава осяде, ще раз поставити на вогонь і потім розлити по чашках додаючи по ложечці коньяку. На окремій тарілці подати тонко нарізану цитрину (лимон) посипану цукром.

Маківник

Маківник за класичним рецептом Дарії Цвек, без сумнівів, найкращий і найсмачніший. Впевнені, що смачнішого пухкішого дріжджового тіста і ароматної макової начинки Ви ще не куштували! Цей маківник має спробувати кожен.

• Тісто:

• 1 кг борошна

• 1/2 л. молока

• 4 жовтки

• 50 гр. дріжджів

• 100 гр. вершкового масла

• 200 гр. цукру

• 1/2 ч. ложки солі

• ванілін

• Начинка:

• 800 гр. маку

• 250 гр. цукру

• 2 білки

• 10 гр. дріжджів

• 2 ст. ложки манної крупи

• 2 ст. ложки трояндового варення

• 100 гр. родзинок

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном. Додати розтерті з цукром жовтки, жир, ванілін, посолити, замісити пухке тісто, накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло.

Тісто поділити на чотири частини, тонко розкачати, змастити теплим жиром, на кожну частину покласти начинку і скрутити рулет.

Покласти на змащений жиром лист і поставити, щоб тісто підійшло. Тоді змастити яйцем і пекти у гарячій духовці (210—220° С) протягом 45 хв.

Спечений маківник можна посипати цукровою пудрою з ваніліном.

Начинку приготувати так: запарити мак, відцідити, добре його розтерти, додати цукор з ваніліном, подрібнені дріжджі, вимішати з білками, манною крупою, варенням, родзинками. Начинку поділити на чотири частини.

Пісочний пиріг з вишнями і пінкою

• Тісто:

• 350 гр. борошна

• 150 гр. вершкового масла

• 5 жовтків

• 50 гр. цукру

• ванілін

• лимонна цедра

• Пінка:

• 200 гр. цукру

• 5 білків

• Начинка:

• 500 гр. вишень

Масло посікти з борошном, додати цукор, жовтки, ванілін, цедру і замісити тісто.

Викласти тісто шаром завтовшки 1 см у змащену жиром форму, а зверху накласти вишень без кісточок. Пекти у гарячій духовці (220-240° С) протягом 35 хв.

Спечений, ще гарячий, пиріг покрити збитою з цукром піною з білків і поставити ще раз на кілька хвилин у духовку, щоб піна підсохла (треба слідкувати, щоб піна не надто зарум’янилася).

Коржики терті

Тісто:50 г борошна, 200 г масла або маргарину, 250 г цукру, 1 яйце, 100 г посічених горіхів.

В посуді для тіста розтерти масло, 50 г цукру і жовток, всипати борошно, знову добре розтерти, винести на холод, щоб масло загусло. Потім викласти на посипану борошном дошку і розкачати 0,5 см шаром, змастити білком, посипати рештою цукру і горіхами, нарізати маленькі трикутники, викласти їх на змащений жиром лист і пекти в гарячій духовці (200 С) упродовж 10—15 хвилин.

Кучерявці

Тісто: 200 г борошна, 100 г жиру, 2 варені жовтки. 1 білок, 50 г цукру, 50 г мелених горіхів, ваніль.

З борошна, цукру, жиру, варених жовтків, перетертих через сито, мелених горіхів, замісити водою тісто. З 2/3 його розкачати прямокутний корж, змастити білковою піною без цукру, поверх натерти на мілкій терці тісто, що лишилося. Нарізати квадратики 4х4 см і пекти в гарячій духовці (2000 С) поки не зарум’яняться.

Ще гарячі коржики посипати цукром-пудрою і ваніллю.

Малай із повидлом

Тісто: 300 г кукурудзяного борошна, 3 скл. молока, 150 г цукру, 50 г вершкового масла, 6 яєць, цедра з одного лимона, 150 г повидла з слив.

Запарити борошно гарячим молоком, добре розтерти, щоб не було грудочок, розтерти масло з цукром, жовтками і лимонною цедрою. Весь час вимішуючи, додавати по ложці запареного борошна.. Коли утвориться однорідна маса, вимішати її з піною збитих білків, розлити у дві посипані сухарями тортівниці й пекти в гарячій духовці (210—2500 С) протягом години, перекласти повидлом.

«Секретна паска»

Складники: 1 кг борошна, 400 г молока, 10 жовтків, 100 г мокрих дріжджів, 200 г масла або маргарину, 300 г цукру, 100 г родзинок, 1/2 ч. лож. Солі, потерта цедра з 1 лимона.

Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі.

Після того, як суміш підросте - додайте решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений, але охолоджений жир. Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук!

Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів. Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.

З тієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см.

Дарія Цвек звертала увагу на те, що борошна повинно бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска опаде). І жир потрібно додавати обов’язково наприкінці!

09.11.2017


Переглядів: 2721

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22340)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15369)
• Допомога під час карантину [967] (15323)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15093)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14955)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14873)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14829)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14814)
• Живи до ста! [965] (14770)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14712)
• Бюджет і ми… [965] (14702)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14584)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14532)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14429)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14364)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14020)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13989)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1248)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (237)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (183)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (148)
• Пошкодив шини службового авто (142)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (140)
• Троє чоловіків вбили знайомого (139)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (138)
• Для чого наносити зубну пасту на вікна автомобілів? (137)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (130)
• В області облаштовують кулінарний хаб (126)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (126)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (125)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (125)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"