Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

12 речей, про які вам не розкажуть працівники фаст-фудів

12 речей, про які вам не розкажуть працівники фаст-фудів

Різноманітні мережі швидкого харчування вже давно стали частиною повсякденного життя, і перебороти бажання завітати на обід до фаст-фуду – часто буває дуже непросто.

Предсталяємо вам 12 прийомів, якими користуються фаст-фуди для того, щоб заманити вас до себе, та продати вам якомога більше.

1. Всі страви мають один смак

Ви мабуть вже помічали, що різні страви з меню фаст-фудів практично однакові на смак? А причина цього в тому, що більшість людей полюбляють їжу з різними яскравими смаковими відтінками, наприклад солона, солодка або гостра. Рецептура страв з фаст-фуду сформована таким чином, що здатна задовольнити одразу всі ці вимоги.

2. Бургери готуть надзвичайно швидко

Для того, щоб приготувати навіть найбільший бургер, в різноманітних мережах швидкого харчування тратять не більше 30 секунд. Причиною цього є глибока заморозка якій піддається м’ясо, перед тим як потрапити на кухню ресторану.

3. Їжа у фаст-фудах створена такою, щоб її якнайшвидше з’їдали

Це ще один прийом, який змушує нас з’їдати більше у фаст-фудах: страви які там подають не потребують тривалого пережовування. Згідно досліджень: повні люди роблять приблизно 12 жувальних рухів перед тим як проковтнути їжу, а худі – біля 15-ти. Чим менше ми жуємо, тим менше насичуємось їжою, і як наслідок – з’їдаємо більше.

4. Кольори, які нас оточують у фаст-фудах, пробуджують апетит.

Мережі ресторанів швидкого харчування найчастіше використовують жовтий та червоний кольори. Вважається, що таке поєднання здатне викликати підсвідоме бажання зупинитись та перекусити. Деякі люди навіть називають цей факт “Теорією кетчупу та гірчиці”, кольори яких на підсвідомому рівні підштовхують нас до спонтанних перекусів та переїдання.

5. Головна ціль фаст-фуду – продати вам якомога більше

Вчені довели, що набагато важче відмовитись від чогось, якщо вам це прямо пропонують. 85 % людей замовляють більше ніж хотіли спочатку, коли співробітник фаст-фуду пропонує додати що-небудь до замовлення. В ресторанах від персоналу на касі ви практично ніколи не почуєте частку “не”, а тому найпопулярнішими будуть такі варіанти звернень: “Спробуєте?”, “Вам додати?” або “Візьмете ще?”.

6. Средня кола – це велика кола

Найпростіший спосіб покращити продажі напоїв – це збільшити об’єм кожної порції, а також розширити кількість різних пропозицій, наприклад додавши “Супервелику”, або “Екстравелику” порції. Люди підсвідомо у більшості варіантів зупиняються на виборі середнього варіанту, але завдяки таким хитрощам – середній розмір виявляється великим.

До того ж якщо одразу не уточнити розмір порції, то касир завжди проб’є вам більш дорогий варіант, наприклад велику порцію картоплі фрі замість звичайної порції.

7. М’ясо щойно з вогню – це лише ілюзія

Бургери виглядають набагато більш апетитно, якщо на котлетах будуть сліди від грилю. От тільки нічого спільного зі справжнім грилем вони не мають – їх створюють ще на заводі, перед заморозкою. А додавши ароматизатор диму, такі котлети виглядають справді, наче щойно з вогню.

8. Салати, які важко назвати корисними

Бажаючи залучити нових клієнтів, багато ресторанів швидкого харчування додали до своїх меню різноманітні салати, як варіант для прихильників здорового харчування. Але через свій склад, вони можуть бути навіть більш калорійними, ніж звичні страви фаст-фудів. Крім того листя салату часто обробляють пропіленгліколем (харчова добавка E1520) для того, щоб вони не в’янули. Хоча ця добавка і вважається безпечною, але повністю натуральним продукт з її вмістом вже не назвати. До того ж, якщо не виникає сумнівів у справжності м’яса та овочів, на рахунок складу соусів можна лише будувати здогадки – його не знають навіть більшість працівників фаст-фудів.

9. Кава, яка не бадьорить

Деякі заклади швидкого харчування, задля економії пропонують каву в пластикових стаканчиках. Проблема в тому, що деякі види пластику при контакті з гарячими рідинами здатні виділяти таку небезпечну сполуку, як стирол. Він негативно впливає на нервову систему людини, та може викликати втрату концентрації та депресію. Тому краще не старайтесь зекономити, а обирайте каву в паперовому стаканчику.

10. Яйця у фаст-фуді – не такі вже й звичайні

Яйця, які пропонують мережі швидкого харчування як додаток до основних страв, або як повноцінний сніданок, крім власне курячих яєць містять також “яєчну суміш”, в яку входить гліцерин, диметилполісилоксан (одна з форм силікону) і харчова добавка Е552 (силікат кальцію). Тому, краще потратити хвилинку та приготувати собі яєчню вдома.

11. Кола у фаст-фуді не така, як у пляшці

Багато людей помічали, що газовані напої у закладах швидкого харчування, наприклад у “McDonald’s” смачніші ніж ті, які ми купуємо у пляшках. Насправді смак вони мають однаковий. Але свою роль грає той факт, що фірмові концентрати змішуються з водою прямо в ресторані, що робить такі напої більш “свіжими”.

12. Не беріть їжу з собою

Якщо ви все ж вирішили перекусити гамбургером, або порцією картоплі фрі, то не варто брати їх з собою. У більшості страв з меню закладів швидкого харчування дуже короткий термін придатності. Наприклад картопля фрі залишається свіжою лише на протязі п’яти хвилин, а далі починає втрачати свої харчові якості. Бургер здатен зберігатись дещо довший термін, однак зазвичай цього буде мало щоб навіть дійти до свого дому.

05.04.2018За матеріалами: Adme, Time, guff


Переглядів: 1785

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1207 від 13.02.2025p.
¤ 
П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії

П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії

Унаслідок автопригоди 62-річна пасажирка транспортного засобу «Nissan Qashqai» отримала струс головного мозку та забої. Також у лікарню доставили 24-річну вагітну костопільчанку, яка перебувала у «BMW»: медики діагностували у неї перелом гомілки та після надання допомоги відпустили....

¤ 
Смертельна автопригода у Рівненському районі

Смертельна автопригода у Рівненському районі

Автопригода сталася 2 лютого близько 17:10 у селі Воскодави Гощанської громади....

¤ 
Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони

Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони

Батьки і діти – вічний конфлікт поколінь. Інколи такий конфлікт стає кривавим, а то й смертельним… Так і сталося в одному з сіл нашої області, де батько вбив сина....

¤ 
Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку

Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку

Інспектори служби освітньої безпеки Рівненщини проходять підготовку з психології, інклюзії, комунікації та домедичної допомоги. Основна увага також приділяється протидії булінгу. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови

Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови

Рівненська фабрика нетканих матеріалів перетворює секонд-хенд та пластикові пляшки на якісну сировину для різних галузей промисловості – від легкої до важкої....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22769)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18659)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15640)
• Допомога під час карантину [967] (15620)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15358)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15255)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15174)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15117)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15116)
• Живи до ста! [965] (15042)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14998)
• Бюджет і ми… [965] (14968)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14849)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14830)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14691)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14633)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14299)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14286)

ТОП-15 свіжого номера:

• На Рівненщині перевірять стан виплати «вчительської тисячі» (278)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (72)
• Швидкий варіант маринованих шампіньйонів (71)
• Як швидко висушити білизну взимку? (70)
• Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови (70)
• Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку (70)
• Видалення жирних плям з одягу за допомогою лимона і гірчиці (69)
• Чистимо ванну від жовтого нальоту та іржі (69)
• Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони (69)
• П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії (68)
• «Турнір поколінь»: 40 років волейболу у Шубкові (68)
• Четвертий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна позаду (68)
• Навіщо в соляному розчині замочувати м’ясо? (68)
• Відкрита першість ДЮСШ №4 з регбі пройшла у Рівному (66)
• Розминка від чемпіона у Хорівському ліцеї (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"