Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

12 речей, про які вам не розкажуть працівники фаст-фудів

12 речей, про які вам не розкажуть працівники фаст-фудів

Різноманітні мережі швидкого харчування вже давно стали частиною повсякденного життя, і перебороти бажання завітати на обід до фаст-фуду – часто буває дуже непросто.

Предсталяємо вам 12 прийомів, якими користуються фаст-фуди для того, щоб заманити вас до себе, та продати вам якомога більше.

1. Всі страви мають один смак

Ви мабуть вже помічали, що різні страви з меню фаст-фудів практично однакові на смак? А причина цього в тому, що більшість людей полюбляють їжу з різними яскравими смаковими відтінками, наприклад солона, солодка або гостра. Рецептура страв з фаст-фуду сформована таким чином, що здатна задовольнити одразу всі ці вимоги.

2. Бургери готуть надзвичайно швидко

Для того, щоб приготувати навіть найбільший бургер, в різноманітних мережах швидкого харчування тратять не більше 30 секунд. Причиною цього є глибока заморозка якій піддається м’ясо, перед тим як потрапити на кухню ресторану.

3. Їжа у фаст-фудах створена такою, щоб її якнайшвидше з’їдали

Це ще один прийом, який змушує нас з’їдати більше у фаст-фудах: страви які там подають не потребують тривалого пережовування. Згідно досліджень: повні люди роблять приблизно 12 жувальних рухів перед тим як проковтнути їжу, а худі – біля 15-ти. Чим менше ми жуємо, тим менше насичуємось їжою, і як наслідок – з’їдаємо більше.

4. Кольори, які нас оточують у фаст-фудах, пробуджують апетит.

Мережі ресторанів швидкого харчування найчастіше використовують жовтий та червоний кольори. Вважається, що таке поєднання здатне викликати підсвідоме бажання зупинитись та перекусити. Деякі люди навіть називають цей факт “Теорією кетчупу та гірчиці”, кольори яких на підсвідомому рівні підштовхують нас до спонтанних перекусів та переїдання.

5. Головна ціль фаст-фуду – продати вам якомога більше

Вчені довели, що набагато важче відмовитись від чогось, якщо вам це прямо пропонують. 85 % людей замовляють більше ніж хотіли спочатку, коли співробітник фаст-фуду пропонує додати що-небудь до замовлення. В ресторанах від персоналу на касі ви практично ніколи не почуєте частку “не”, а тому найпопулярнішими будуть такі варіанти звернень: “Спробуєте?”, “Вам додати?” або “Візьмете ще?”.

6. Средня кола – це велика кола

Найпростіший спосіб покращити продажі напоїв – це збільшити об’єм кожної порції, а також розширити кількість різних пропозицій, наприклад додавши “Супервелику”, або “Екстравелику” порції. Люди підсвідомо у більшості варіантів зупиняються на виборі середнього варіанту, але завдяки таким хитрощам – середній розмір виявляється великим.

До того ж якщо одразу не уточнити розмір порції, то касир завжди проб’є вам більш дорогий варіант, наприклад велику порцію картоплі фрі замість звичайної порції.

7. М’ясо щойно з вогню – це лише ілюзія

Бургери виглядають набагато більш апетитно, якщо на котлетах будуть сліди від грилю. От тільки нічого спільного зі справжнім грилем вони не мають – їх створюють ще на заводі, перед заморозкою. А додавши ароматизатор диму, такі котлети виглядають справді, наче щойно з вогню.

8. Салати, які важко назвати корисними

Бажаючи залучити нових клієнтів, багато ресторанів швидкого харчування додали до своїх меню різноманітні салати, як варіант для прихильників здорового харчування. Але через свій склад, вони можуть бути навіть більш калорійними, ніж звичні страви фаст-фудів. Крім того листя салату часто обробляють пропіленгліколем (харчова добавка E1520) для того, щоб вони не в’янули. Хоча ця добавка і вважається безпечною, але повністю натуральним продукт з її вмістом вже не назвати. До того ж, якщо не виникає сумнівів у справжності м’яса та овочів, на рахунок складу соусів можна лише будувати здогадки – його не знають навіть більшість працівників фаст-фудів.

9. Кава, яка не бадьорить

Деякі заклади швидкого харчування, задля економії пропонують каву в пластикових стаканчиках. Проблема в тому, що деякі види пластику при контакті з гарячими рідинами здатні виділяти таку небезпечну сполуку, як стирол. Він негативно впливає на нервову систему людини, та може викликати втрату концентрації та депресію. Тому краще не старайтесь зекономити, а обирайте каву в паперовому стаканчику.

10. Яйця у фаст-фуді – не такі вже й звичайні

Яйця, які пропонують мережі швидкого харчування як додаток до основних страв, або як повноцінний сніданок, крім власне курячих яєць містять також “яєчну суміш”, в яку входить гліцерин, диметилполісилоксан (одна з форм силікону) і харчова добавка Е552 (силікат кальцію). Тому, краще потратити хвилинку та приготувати собі яєчню вдома.

11. Кола у фаст-фуді не така, як у пляшці

Багато людей помічали, що газовані напої у закладах швидкого харчування, наприклад у “McDonald’s” смачніші ніж ті, які ми купуємо у пляшках. Насправді смак вони мають однаковий. Але свою роль грає той факт, що фірмові концентрати змішуються з водою прямо в ресторані, що робить такі напої більш “свіжими”.

12. Не беріть їжу з собою

Якщо ви все ж вирішили перекусити гамбургером, або порцією картоплі фрі, то не варто брати їх з собою. У більшості страв з меню закладів швидкого харчування дуже короткий термін придатності. Наприклад картопля фрі залишається свіжою лише на протязі п’яти хвилин, а далі починає втрачати свої харчові якості. Бургер здатен зберігатись дещо довший термін, однак зазвичай цього буде мало щоб навіть дійти до свого дому.

05.04.2018За матеріалами: Adme, Time, guff


Переглядів: 1813

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1208 від 12.03.2025p.
¤ 
Як вживання кави впливає на водний баланс?

Як вживання кави впливає на водний баланс?

Кава присутня в житті багатьох людей. Рідко хто обмежу­ється 1 чашкою на день, зазвичай рахунок йде на 3 і більше порцій напою. Багато хто любить каву, але боїться її впливу на організм. Адже відомо, що кофеїн є діуретиком....

¤ 
Збив пішохідку на нерегульованому переході

Збив пішохідку на нерегульованому переході

Автопригода сталася 10 лютого близько 08:30 на вулиці Кулика і Гудачека у Рівному....

¤ 
Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

45-річний острожанин і раніше був судимий за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів....

¤ 
На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

Шведсько-українська Програма Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні» допомагатиме громадам Рівненської області створювати та розвивати центри надання адміністративних послуг....

¤ 
Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

8 лютого команда Молодіжної ради Рівного, в рамках проєкту «Зв’язок поколінь», який всіляко підтримується очільником громади Віктором Шакирзяном, вже вкотре відвідала територіальний центр соціального обслуговування громадян. Цього разу метою візиту було проведення тренінгу для людей поважного віку з користування смартфонами....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22866)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18758)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15741)
• Допомога під час карантину [967] (15694)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15438)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15348)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15274)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15203)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15202)
• Живи до ста! [965] (15145)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15086)
• Бюджет і ми… [965] (15044)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14934)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14919)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14776)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14716)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14429)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14403)

ТОП-15 свіжого номера:

• Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні (1314)
• Як вживання кави впливає на водний баланс? (270)
• Простий трюк для чищення столових приладів (201)
• Збив пішохідку на нерегульованому переході (182)
• Сила духу та міць ветеранів у Березному (182)
• «На Рівненщині програма ментального здоров’я впроваджується за 4-ма напрямками», – Олександр Коваль (172)
• На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції (161)
• «Фауна на грошових знаках» – краєзнавчий музей запрошує на цікаву виставку (160)
• Як швидко заточити тупі ножиці? (160)
• Що додати до звичайного чорного чаю, щоб зробити в декілька разів кориснішим? (138)
• Найактивніші громади і заклади Рівненщини 2024 року (136)
• Очищення лобового скла взимку (136)
• «Верес» U19 вдруге переміг Буковину (125)
• П’ятий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна (122)
• Печиво-брауні (116)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"