Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №873 від 09.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Лютий 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29

Новини Рівне

#Ракурс подій

Їжа із наслідками…

Їжа із наслідками…

Їсти стає все більш небезпечно. Це факт. Кількість людей по всій Україні, які після вживання «чогось там» опиняються на лікарняному ліжку, зростає щоденно.

Отруєння неякісною їжею за останні роки стало справжнім стихійним лихом. Чому люди труяться? Спробуємо розібратися в цьому. В принципі, у двадцять першому сторіччі, коли продукти проходять термічну обробку, вдосталь є холодильного обладнання, а на всіх упаковках можна прочитати граничний термін вживання такого просто не повинно бути. Так, неякісна шаурма, сальмонела в їдальнях дитячих оздоровчих закладів, наїдки на сільських весіллях – це, як банально це не звучить, результат безвідповідальної роботи тих, хто ці страви готує. Тобто, кухарі повинні знати, що можна використовувати для приготування страв, а які продукти потрібно негайно викидати. Чому ж цього не роблять?

Фактор перший - кадровий голод

На одній з рівненських піцерій, автор побачив пропозицію із працевлаштування «кухарів без досвіду». Тобто, нестача фахівців призвела до того, що до плити готові ставити людей, які взагалі не мають досвіду роботи в громадському харчуванні. Це говорить про те, що кадрів кухарів катастрофічно не вистачає. Звісно, людям потрібно десь і на комусь вчитися. Але бути об’єктом цього процесу - справа небезпечна. Ті, хто має досвід роботи в цій галузі, спокійно знаходять роботу в кафе та ресторанах Східної Європи та навіть Росії, де зарплати набагато вищі ніж у нас.

Фактор другий - жадібність власників

Громадське харчування - бізнес прибутковий. Поки є люди, вони будуть їсти. Однак, в наших диких умовах, кожен власник кафешки чи лотка з шаурмою прагне отримати з своєї «точки» максимум прибутку за мінімум часу. Результат - безвідходне виробництво. Тобто, продукти у яких закінчився термін реалізації часто-густо і далі використовуються. Результат ми бачимо на лікарняних ліжках. Звісно, не всі власники об’єктів громадського харчування взагалі не думають про наслідки використання продуктів, яким місце лише у смітнику. Але тих, хто економить на всьому, дуже і дуже багато.

Фактор третій - бідність покупців

Поїсти дешево і якісно стало в нашій країні ледве не головною національною ідеєю. Про те, що дешево і одночасно якісно не може бути, згадають вже потім, коли довго лікують різного роду гастрити та інші кишкові захворювання. І це ще в кращому випадку. Ціни на продукти харчування такі як м’ясо та риба в нас вже досить «європейські», а спробуйте в якійсь країні ЄС поїсти якоїсь шаурми за один євро, або ж купити «дешеву» путівку своїй дитині в літній табір, де на харчування в день виділяється два - три євро? Такого у розвиненій Європі не буває, а у нас є. Так що як це не парадоксально, але у більшості харчових отруєнь частково винні і самі їх жертви.

Що робити?

Нічого. Навести лад в галузі громадського харчування в нас неможливо в принципі. Чому? Платоспроможна категорія населення, яка може собі дозволити повноцінний обід в кафе за 300 гривень (приблизно 10 євро) в Україні це – максимум п’ять відсотків. І вони дуже рідко труять­ся, адже ті самі власники ресторанів чи кафе їх цінують і розуміють, що втратити платоспроможного клієнта в наш час - це справжнє горе для ресторатора. Решті 95% залишається грати в гру з нашим дешевим фаст-фудом і сподіватися, що вдасться перекусити дешево і безпечно.

09.08.2018Володимир Конєв


Переглядів: 1206

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1102 від 26.01.2023p.
¤ 
Що забороняється робити, якщо у вас підвищився артеріальний тиск?

Що забороняється робити, якщо у вас підвищився артеріальний тиск?

В наш час дістати можна будь-яку інформацію, зробивши лише запит в пошуковій системі. Люди до цього вдаються, коли хочуть прояснити для себе якесь питання, коли хочуть в ньому розібратися....

¤ 
Потрійна ДТП зі смертельним наслідком

Потрійна ДТП зі смертельним наслідком

Автопригода сталася 18 січня близько 17:10 у селі Тара­канів Дубенського району на трасі «Київ-Чоп»....

¤ 
На Рівненщині створюють швейне виробництво, яке експортуватиме одяг до Європи та США

На Рівненщині створюють швейне виробництво, яке експортуватиме одяг до Європи та США

Інвестори продовжують обирати Рівненщину. Торгово-виробнича група «Текстиль-Контакт» планує створити в обласному центрі швейне виробництво....

¤ 
«Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль

«Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль

Немає такого тижня, щоб поблизу Рівненської АЕС не проходили навчання. Підхід до самої оборони міста Вараш докорінно змінено: воно розбите на сектори, де кожен розуміє що робити. А зброї та особового складу там зараз в рази більше, ніж раніше, розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль в інтерв’ю для інформаційного агентства «Главком»....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (17513)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (15027)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12511)
• Допомога під час карантину [967] (12460)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (12360)
• Живи до ста! [965] (12014)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11976)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11962)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11940)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11910)
• Бюджет і ми… [965] (11820)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11811)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11799)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11787)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11768)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11540)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (11268)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (11254)

ТОП-15 свіжого номера:

• В області на одне робоче місце претендує дев’ять безробітних (535)
• «Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль (510)
• Домашній засіб, який легко впорається з липким жирним нальотом на кухонній плиті і витяжці (243)
• Що забороняється робити, якщо у вас підвищився артеріальний тиск? (202)
• На Рівненщині створюють швейне виробництво, яке експортуватиме одяг до Європи та США (174)
• Потрійна ДТП зі смертельним наслідком (168)
• Будинок заполонить щастя і гармонія, якщо в ньому зростатиме алое (168)
• Тостовий хліб на печеній картоплі (166)
• Як продовжити термін служби двірників на автомобілі? (164)
• Простий трюк, завдяки якому в’яла морква стане знову хрусткою (140)
• Зневоднення у дитини: (139)
• Навіщо досвідчені дачники поливають розсаду аспірином: (138)
• Рейтинг напоїв за ступенем похмілля на наступний день (136)
• На Рівненщині викрили підпільну діяльність гральних закладів (133)
• Споживання яких трьох фруктів сприяє поліпшенню якості сну вночі? (133)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс