№893 від 27.12.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька фактів про майонез, яких ви могли не знатиНині, мабуть, немає більш суперечливого та водночас всенародно улюбленого продукту, ніж майонез. Його «нагородили» такими стереотипами, що, здавалося б, немає в кулінарії більшого зла ніж кілька ложок цього густого соусу. Між тим, не такий страшний майонез, як його малюють. Щоправда, все залежить від того, з чого цей соус готують, де виробляють і скільки часу зберігають. 1. Обережно – майонез! Нині майонез асоціюється у нашому суспільстві виключно із чимось шкідливим і небезпечним для здоров’я. важко заперечити, однак ця теза правдива лише в тому випадку, якщо йдеться про магазинні соуси. Справедливо також зауважити, що це відноситься не до всього майонезу, який можна зустріти на полицях супермаркетів. Є варіанти, які сміливо можна купувати, якщо на приготування домашнього майонезу у вас немає часу. Категоричне неприйняття цього продукту – це, швидше, крайність. Особливо якщо врахувати, справжній якісний майонез має й корисні властивості. 2. Якщо в міру – то навіть корисно Рослинна олія, яєчні жовтки, лимонний сік, цукор, сіль, гірчиця, приправи – ось інгредієнти, які входять до складу домашнього майонезу. Звичайно, такий соус виходить досить калорійним, тому сильно захоплюватись нам не варто. Але іноді побалувати себе можна, особливо з овочевими салатами чи м’ясними стравами. 3. Добова потреба в олії Майонез на 60% складається з рослинної олії. А вона, у свою чергу, необхідна організму для ефективної роботи травної системи. Рекомендована доза для людини – 1 столова ложка рослинної (найкраще оливкової) олії на добу. Чому б не спожити її у вигляді смачного домашнього соусу? 4. Більше жовтків – більше смаку Пам’ятайте, що чим більше ви додаєте в домашній майонез яєчних жовтків, тим смачніший вийде соус. Однак термін придатності такого майонезу значно скорочується. Тому намагайтеся не зберігати його протягом тривалого часу. Навіть у холодильнику. 5. Майонез сприяє кращому засвоєнню їжі Це правило стосується виключно домашнього майонезу. У ньому всі інгредієнти правильно підібрані і чудово поєднуються між собою. Це і забезпечує позитивний ефект у вигляді кращого засвоєння їжі. А ось магазинні варіанти з ароматизаторами, консервантами та іншими добавками тут і близько не стоять. 6. Не все те, що дешево – майонез Звичайно, купити майонез набагато простіше, ніж приготувати його самостійно в домашніх умовах. До того ж ціна цього продукту зовсім не кусається. Однак спробуйте порахувати собівартість домашнього майонезу і порівняйте її з ціною магазинного продукту такого самого об’єму. На жаль, дуже часто, щоб продовжити термін зберігання і підвищити прибуток від продажів, виробники вдаються до використання не зовсім якісних і корисних інгредієнтів. 7. Маскувальний соус На жаль, сучасні заклади громадського харчування використовують майонез, щоб приховати огріхи в процесі приготування страви або неякісні продукти. Це пов’язано з тим, що консерванти та барвники магазинного майонезу перебивають і заглушують смак всіх інших інгредієнтів. Що ж стосується домашнього майонезу, приготованого з душею і виключно з натуральних складників, то він, навпаки, лише підкреслить смак і аромат ваших страв.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |