№905 від 21.03.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
7 заправок для салатів на сметані чи йогуртіПропонуємо вашій увазі 7 рецептів заправок для салатів, які готуються на сметані або турецькому йогурті, і які можна приготувати дуже швидко. Турецький йогурт — продукт, більш легкий у порівнянні з вершками і сметаною (його жирність становить 10%). Крім того, завдяки густій консистенції він чудово підходить для заправки салатів замість майонезу. 1. Заправка для салату на сметані Інгредієнти: 200 грамів сметани або йогурту без добавок; 1 столова ложка лимонного соку; 2 столові ложки оцту; дрібка червоного перцю; 1 чайна ложка солі; 1 чайна ложка цукру. Приготування: Всі інгредієнти, крім сметани, складіть в тарілку і добре перемішайте. Додайте сметану і знову добре все перемішайте. Заправка для салату готова! Просто, швидко і смачно. 2. Соус на сметані з приправами Інгредієнти: півчашки сметани; 3 столові ложки молока; дрібка сухого бульйону; дрібка орегано або базиліка; дрібка свіжомеленого чорного перцю, перцю чилі та кайенського перцю; четвертина кольорової цибулини, подрібненої; 1 чайна ложка гірчиці. Приготування: Всі інгредієнти складіть у блендер і добре подрібніть. Соус готовий! 3. Соус на йогурті з каррі Інгредієнти: півчашки йогурту без добавок; півчашки сметани; 3 столові ложки лимонного соку; 2 столових ложки води; 1 столова ложка меду; 1 чайна ложка каррі; дрібка солі та свіжомеленого чорного перцю. Приготування: Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Перед тим як заправляти салат, поставте готову заправку в холодильник на кілька годин. 4. Лимонна заправка для салату Інгредієнти: півчашки сметани; півчашки оливкової олії; 2 чайні ложки гірчиці; 2-3 зубчики часнику; 2 столових ложки лимонної цедри; третина чашки свіжовичавленого лимонного соку; сіль і чорний перець за смаком. Приготування: Всі інгредієнти, крім сметани і оливкової олії, добре перемішайте. Додайте оливкову олію, перемішайте. Додайте сметану, знову перемішайте. Поставте соус в холодильник на кілька годин. Така заправка прекрасно підійде для салатів з огірками, помідорами, зеленими листовими овочами. 5. Часниковий соус на сметані або турецькому йогурті Інгредієнти: 1 пучок кропу; 250-300 грамів сметани або йогурту без добавок; 2-5 зубчиків часнику (за бажанням); сіль і перець за смаком; Приготування: Пучок кропу подрібніть так, щоб він пустив сік. Змішайте подрібнений кріп зі сметаною або йогуртом і додайте часник. Посоліть і поперчіть, після чого перемішайте соус вручну або за допомогою блендера. Соус готовий! Такий соус чудово підійде у вигляді заправки для салату, соусу для м’ясної страви або як діп-соус для будь-якої закуски. 6. Соус на сметані з оливковою олією та гірчицею Інгредієнти: 70 грамів сметани або йогурту без добавок; 1,5 столових ложки білого винного оцту; 2 столові ложки оливкової олії холодного віджиму; 2 чайні ложки гірчиці; 1 подрібнений зубчик часнику. Приготування: Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Соус готовий! Подавати такий соус можна з чим завгодно. 7. Універсальний соус на сметані і кефірі Інгредієнти: 100 грамів сметани; 100 грамів кефіру; 2 зубчики часнику; 1 гілочка петрушки або кінзи; сіль і перець за смаком. Приготування: Зелень і часник подрібніть. Складіть всі інгредієнти в одну тарілку і добре перемішайте, можна за допомогою блендера. Соус готовий!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |