Невелика кількість глив здатна «якісно» втамувати голод і забезпечити почуття ситості. За вмістом амінокислот і білка цей гриб близький до овочів і перевершує їх за вуглеводами і жирами. А за наявністю вітамінів C, E, D2 і групи B він схожий з м’ясом. За концентрацією вітаміну PP глива є лідером серед усіх грибів. Також гриб має м’який смак і приємний аромат.
Крім своїх живильних властивостей, глива корисна і цінними лікарськими якостями для профілактики атеросклерозу, гіпертонії, злоякісних пухлин. До складу її плодового тіла входить антибіотик plurotin, що володіє сильними антибактеріальними і протипухлинними властивостями, здатними виводити з організму солі важких металів і радіоактивні елементи. Глива має високі абсорбуючі властивості та низьку токсичність, підвищує імунітет.
Також вживання гливи в їжу приводить до зниження холестерину в крові, затримуючи старіння організму, а сік здатний придушувати кишкову паличку.
Незважаючи на свою користь, глива може заподіяти і шкоду, тому що є важкою їжею. Її не рекомендують вживати людям із загостреними захворюваннями нирок, із серцево-судинною патологією. Також хітин, що входить до складу гриба практично не засвоюється організмом. Тому дітям до 12 років не радять його вживати.