Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №948 від 23.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Моцарелла, рикотта, маскарпоне

Моцарелла, рикотта, маскарпоне

Як виготовити ці сири в домашніх умовах

Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такі італійські сири, як моцарелла, рикотта, маскарпоне. Вони вже досить давно з’явилися на поличках наших магазинів, але їхня ціна не завжди є доступною.

Давайте спробуємо приготувати ці популярні сири в домашніх умовах. Тим більше, що це не так вже і складно.

«Моцарелла»

Моцарелла – молодий італійський сир родом з регіону Кампанія. Класична моцарелла виробляється з молока чорних буйволиць, однак у продажі найчастіше можна знайти моцареллу з коров’ячого молока. Цей сир продають у вигляді білих кульок, замочених у розсолі, тому що він довго не зберігається. Найбільш смачна моцарелла – giornata (одноденної давнини), але її можна купити тільки в Італії.

На смак моцарелла ніжна, пріснувата, ледве пружна.

Моцарелла – один з основних продуктів італійської кухні. Тверда моцарелла в першу чергу використовується при готуванні піци, а також у різних салатах, запіканках, лазаньях.

Інгредієнти:

1 л свіжого молока, чим жирніше тим краще,

125 г натурального йогурту,

1,5 ч. л. солі,

1 ст. л. оцтової есенції 25?%).

Приготування:

Приготувати чашку, друшляк і чистий рушник.

Молоко з сіллю нагріти, але не доводити до кипіння, додати йогурт, перемішати та прибрати з плити. Налити оцет у молоко, добре перемішати.

Друшляк поставити на чашку і застелити його рушником, налити туди молоко, дати рідині стекти (не виливати), добре віджати сир від сироватки.

Формуємо кульку і через пару хвилин викладаємо її у сироватку, накрити рушником і дати охолонути.

Сир у чашці з сироваткою ставимо на 24 години на холодильник потім сироватку зливаємо. Зберігати у пластмасовій чашці з кришкою.

«Рикотта»

Рикотта – це сир по-італійському, і означає «переварений», так сказати «зсіле молоко».

Інгредієнти:

2 літри незбираного молока (чим вище жирність, тим краще),

100 мл свіжого лимонного соку (процідити),

0,5 ч. л. солі,

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Нагріти молоко (воно повинно бути гарячим, приблизно до 80 °С), але не кип’ятити! При постійному помішуванні додати сіль і цукор. У гаряче молоко додати свіжий лимонний сік. Через кілька секунд з’являться білі пластівці та відійде сироватка.

Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин або до повного остигання (якщо продовжувати нагрівати або кип’ятити, рикотта стане «гумовою»).

Потім відкинути на марлю і дати стекти рідині (чим довше стікає рідина, тим твердішим буде сир). З двох літрів молока виходить приблизно 500 г сиру.

«Маскарпоне»

Маскарпоне – італійський вершковий сир. Часто використовується у готуванні чизкейків та інших десертів. При виробництві маскарпоне вершки жирністю 25?% підігрівають на водяній бані до 75-90 °C і при перемішуванні додають винну кислоту (традиційний спосіб), лимонний сік або білий винний оцет, щоб почався процес коагуляції (згортання) молочного білка. Після нетривалого нагрівання для завершення коагуляції продукт охолоджують і піддають для видалення сироватки самопресуванню у полотняних мішках, підвішених у прохолодному місці. Давайте спробуємо проробити все це в домашніх умовах.

Інгредієнти:

1 л вершків 22?%,

1/4 чайної ложки лимонної кислоти,

1 чайна ложка води.

Приготування:

Вершки вливаємо у суху каструльку і на слабкому вогні нагріваємо до 80 °С (до перших пузирів). Лимонну кислоту розчинюємо у чайній ложці води і додаємо у вершки. Томимо вершки, постійно перемішуючи вінчиком, на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Друшляк застелити марлею, складеною у чотири шари, або лляною серветкою. Постійно перемішуючи, виливаємо вершки у друшляк і залишаємо на 8 годин, щоб стекла зайва сироватка. Після закінчення цього часу вершковий сир «Маскарпоне» готовий.

23.01.2020


Переглядів: 2181

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 27.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23191)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19129)
• Допомога під час карантину [967] (16249)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16057)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15755)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15661)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15600)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15559)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15545)
• Живи до ста! [965] (15475)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15395)
• Бюджет і ми… [965] (15342)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15259)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15254)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15075)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15023)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14843)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14720)

ТОП-15 свіжого номера:

• Бійці полку ССО «Рейнджер» отримали нову партію безпілотників від «Української команди» (1621)
• Артур Палатний: «Українська команда» передала позашляховик бійцям 101-ї бригади ТрО (1413)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (1367)
• Третя штурмова показала у відео знищення окупантів дронами від киян (1247)
• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (922)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (825)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (745)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (674)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (437)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (289)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"