Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №957 від 26.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Індійські, узбецькі чи грецькі

Індійські, узбецькі чи грецькі

Замість хліба, приготуйте коржі

Пропонуємо любителям випічки 3 рецепти коржів з різних національних кухонь: індійської, узбецької та грецької.

Паратхі – один із найбільш популярних видів хліба в Індії. Коржі подають гарячими до будь-яких страв замість хліба. Коржі виходять шаруватими і дуже смачними. У них можна загорнути начинку або вмочати в соус.

Індійські паратхі

Інгредієнти:

На 6 коржів:

125 г цільнозернового борошна,

125 г борошна вищого сорту,

1/2 ч. л. солі,

100 мл молока,

пряжене масло (вершкове).

Приготування:

У глибоку миску просіяти обидва види борошна із сіллю. Влити молоко і близько 50 мл води, вимісити пластичне тісто. Дати тісту відпочити 15 хвилин.

Розділити тісто на 6 частин і кожну розкотати в корж. Покласти на корж 2 чайні ложки масла (на одну половину), посипати 1/2 ч. л. цільнозернового борошна і згорнути його трубочкою. Трубочку згорнути спіралькою і знову розкотати в тонкий корж.

Коржі смажити на невеликій кількості масла по 2 хвилини з кожного боку. Щоб корж не піднімався, злегка приминати його виделкою. Коржі виходять шаруватими. Подавати коржі гарячими.

Якщо ви не подаєте паратхі до столу відразу після приготування, загорніть їх у тканину, щоб вони залишалися теплими.

Узбецькі коржі

Коржі виходять чудовими: м’якими, пухкими, смачними! На другий день не черствіють! А головне готуються легко!

Інгредієнти:

200 мл молока,

30 г маргарину,

1 ч. л. сухих дріжджів,

0,5 ст. л. цукру,

0,5 ч. л. солі,

350 г борошна,

1 яйце,

кунжут для посипання,

масло для змазування листа.

Приготування:

Змішати борошно, дріжджі, сіль і цукор. Додати тепле молоко, розтоплений маргарин і яйце. Замісити тісто. Залишити в теплому місці до збільшення у два рази.

Обім’яти, дати підійти ще раз. Обім’яти, розділити на 3-5 частин (залежно від бажаного розміру), сформувати коржі.

Викласти на лист, накрити рушником і залишити на 10-20 хвилин. Змазати жовтком, посипати кунжутом. Випікати 15-20 хвилин при температурі 200 °С.

Грецька піта

Піти дуже зручно начиняти різними начинками. Відмінно підходять до шашлику і для шаурми, замість лаваша. Коржі виходять м’якими і смачними з тонким ароматом сходу.

Інгредієнти:

3 склянки борошна,

1 ч. л. солі,

1 скл. теплої води,

1 ч. л. сухих дріжджів (або 20 г свіжих),

1 ст. л. цукру.

Приготування:

Змішати цукор із дріжджами і третиною склянки води. Залишити хвилин на 15, щоб почали добре пінитися.

Змішати борошно із сіллю і влити в центр розчин дріжджів. Додати іншу воду та замісити тісто. Якщо потрібно додати ще води (щоразу по ложці). Тісто повинно бути дуже м’яким, але не липнути. Продовжувати місити 10 хвилин. Накрити миску вологим рушником і залишити здійнятися вдвічі (годину-півтори).

Обім’яти тісто і розділити на 8 частин. Кожну частину скачати в кулю і ввесь час накривати вологим рушником щоб тісто не висохло.

Застелити тацю папером для випічки. Кожну кулю розкотити у круглий корж товщиною 3-5 мм і діаметром 15 см. Перенести розкатані кола тіста на папір і накрити вологим рушником. Дати відпочити хвилин 30.

Нагріти духовку на максимально можливу температуру. Піти поставити в духовку і не відходити! Ваші кулі тіста повинні здутися як балон, не давати їм золотитися і підгорати, вони висохнуть. Як тільки розпухнуть, дайте їм ще півхвилини і виймайте.

Накрити рушником щоб стали м’якими. Час випічки приблизно 7-12 хвилин залежно від максимальної температури духовки. Трохи остиглі піти легше відходять від паперу.

26.03.2020


Переглядів: 1926

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22328)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18311)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15359)
• Допомога під час карантину [967] (15310)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15080)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14943)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14861)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14819)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14803)
• Живи до ста! [965] (14760)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14702)
• Бюджет і ми… [965] (14692)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14574)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14520)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14420)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14359)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14013)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13981)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1063)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (208)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (177)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (144)
• Пошкодив шини службового авто (134)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (133)
• Троє чоловіків вбили знайомого (132)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (129)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (123)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (122)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (118)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (118)
• В області облаштовують кулінарний хаб (117)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (115)
• Незабаром на Рівненщині з’являться нові навчально-практичні центри (114)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"