№961 від 23.04.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Готуємо рослинне молокоНа сьогодні «молочна» тема є досить спірною. Є прихильники теорії, що рослинне молоко краще засвоюється організмом, а є й ті, хто надає перевагу звичному тваринному молоку. Я дуже люблю пробувати щось нове, отже вирішила розібратися з цією цікавою темою. А ще більше я люблю ділитися корисною інформацією, тож сподіваюся вам прийде до душі ця стаття. Рослинне молоко готується на основі горіхів, зерен або насіння. Цей напій важко назвати молоком у звичному розумінні цього слова, але смакові якості й консистенція досить схожі. Продукт ідеально підходить вегетаріанцям, сироїдам, людям з не переносністю лактози й тим, хто дотримується посту. Крім цього, рослинне молоко допоможе в кулінарних експериментах. Мигдальне молоко Це молоко, можливо, найпопулярніше з усіх видів рослинного молока. Воно відносно недороге і має ніжний, злегка солодкуватий смак. Мигдальне молоко не містить багато калорій і білків. Деякі виробники додатково збагачують його кальцієм, а також вітамінами D і Е. Замочіть на ніч у холодній воді сирий мигдаль (1 чашка). Промийте його, а потім помістіть у блендер горіхи, дрібку солі та підсолоджувач (наприклад: фініки, мед, кленовий сироп або стевію) і питну воду (5 чашок). Подрібніть до отримання однорідної маси. Протріть отриману суміш через мішечок для приготування горіхового молока (замість нього можна використовувати сито або марлю) і вичавіть рідину. Зберігайте мигдальне молоко в холодильнику не більше 3 діб. Залишки мигдалю (макуху) можна висушити і використовувати в якості борошна для приготування різних страв, наприклад оладок. Молоко з волоських горіхів За таким же рецептом можна приготувати і молоко з волоських горіхів. Імовірно, це найдоступніший варіант горіхового молока, адже волоський горіх найбільш поширений у наших широтах. Замочіть, промийте і подрібніть горіхи (1 чашка) у блендері з водою (5–6 чашок) і натуральним підсолоджувачем, потім процідіть. Молоко кеш’ю Цей напій на горіховій основі містить багато корисних ненасичених жирів і мало калорій. Домашнє молоко кеш’ю відрізняється від більшості його комерційних видів (які проходять фільтрацію) – воно містить більше кальцію, вітаміну D, магнію, калію і заліза, а також більше калорій і жиру. Процес приготування аналогічний приготуванню мигдального молока, виняток становить заключний етап проціджування. Замочіть кеш’ю (1 чашка) на ніч у холодній воді. Промийте, додайте питну воду (4–5 чашок), підсолоджувач або ваніль і подрібніть все на високих швидкостях у блендері до отримання однорідної консистенції. Зберігайте молоко кеш’ю в герметичній ємності в холодильнику. Вівсяне молоко Напій багатий білком і клітковиною, він добре впливає на роботу травної системи. Спосіб приготування: Візьміть склянку цільнозернової вівсянки (каша швидкого приготування не підходить), промийте, перекладіть в глибокий контейнер і залийте трьома склянками питної води. Залиште на ніч в холодильнику. Вранці збийте масу за допомогою блендера і процідіть через марлю. Для більш яскравого смаку можна додати корицю або ваніль. А щоб вівсяне молоко вийшло солодшим – використовуйте мед, фініки або фініковий сироп. Кунжутне молоко Цей напій є прекрасним джерелом легкозасвоюваного кальцію. Кілька склянок кунжутного молока покриє добову норму цього мінералу. Спосіб приготування: Промийте стакан білого кунжуту і замочіть на ніч в ємності з водою. Вранці злийте воду, кунжут перекладіть в чашу блендера, залийте склянкою питної води та збивайте кілька хвилин. Поступово залийте ще дві склянки води й збивайте протягом п’яти хвилин. Для смаку можна додати ложку меду, шматок банана або кілька фініків без кісточки. Отриману масу процідіть через марлю і використовуйте як звичайне молоко. Кокосове молоко Напій з кокоса містить в собі цінні ненасичені жирні кислоти. Регулярне вживання нормалізує рівень холестерину і добре впливає на стан волосся і шкіри. Спосіб приготування: Кокос розбийте і дістаньте весь м’якуш. Натріть його на тертці й залийте гарячою водою в пропорції 1:2. Дайте настоятися протягом двох годин. Після цього збийте масу блендером і добре відіжміть через марлю. Через деякий час молоко розшарується – це абсолютно нормально. Верхній шар – це ніжні й жирні кокосові вершки. Соєве молоко Соєві боби (1 склянка) і вода. На ніч замочуємо соєві боби холодною водою, щоб вода закривала сою сантиметра на три. Вранці зливаємо воду, заливаємо заново – також, щоб вода закривала боби. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15 хв. Після варіння зливаємо воду, боби перемелюємо в блендері і заливаємо водою знову. Співвідношення жмиху і води 1:3 або 1:2. Ретельно все перемішуємо. Проціджуємо через марлю, жмих вбік, а молоко на вогонь, довести до кипіння і варити хвилин 15-20. Молоко готове. Із рослинного молока можна робити пісні млинці. А в жмих (виходить, як кашка) можна додати волоські горіхи, чорнослив, курагу, пропущені через м’ясорубку (всі частини рівні за кількістю). Потім сформувати цукерки – занурити їх у розтоплений шоколад або у кокосову стружку, трошки остудити і покласти у холодильник.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |