№973 від 16.07.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як зберегти капусту, моркву, редьку і квасолю до весниКапуста Для зберігання вибирають тверді, неушкоджені головки. Якщо попередньо підсушити верхні листки капустини, вона буде більш стійкою. Можна зберігати капусту в погрібних засіках, земляних траншеях. У підвалі її ліпше скласти в поліетиленові мішки або ж добре прикопати на городі. У засік, застелений соломою або дрібними сосновими гілками, капусту складають у кілька рядів, впритул і догори головками. Верхній ряд – навпаки, донизу. Капуста буде довше свіжою, якщо її через 2–3 ряди присипати землею. У траншеї капуста теж добре зберігається. Основне – добре вкрити її землею, на 10–35 см, залежно від зовнішньої температури (оптимальна температура зберігання +1–0 градусів). У підвалах, на стелажах ліпше розкласти кілька рядів головок у шаховому порядку. Якщо стелажів немає, складіть її в дерев’яні ящики чи поліетиленові мішки, але не запаковуйте, щоб дихала. Аби свіжішою була, замотайте головки в газету. Можна також зберігати капусту з корінням – підвішувати по кілька штук «головами» донизу або прикопати у вологому ґрунті. Наприкінці зими дачники радять перенести капусту на город – у викопані засіки, вкриті торфом, тирсою та снігом. Морква Зберігають у підвалах насипом чи складають пірамідами (коренеплодами всередину), а також в ямах і траншеях. Головне – підтримувати оптимальну температуру – 1–2 градуси тепла. Якщо моркву складають у піраміди чи рядами, то пересипають вологим піском. А коли зберігають в ящиках – сиплять пісок ще й на дно. Можна також тримати моркву у відкритих поліетиленових мішках невеликого розміру. Деякі дачники кажуть, що морква ліпше зберігається, якщо її занурити в глину (консистенція сметани) і висушити. Потім коренеплодам – чи скласти в ящики, чи просто насипати купою – нічого не загрожує. Зимова редька Зберігається довго, якщо присипати піском. Добре зимує в підвалі, поряд із картоплею чи буряками. Квасоля Найкраще зберігати в сухому приміщенні, де постійно 5–10 градусів тепла. Якщо температура буде вища, то до весни квасоля стане дірявою – квасолевий зерноїд пошкодить насіння ще на початку його дозрівання.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |