№975 від 30.07.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як вибрати шампури для шашлику
Форма • Короткі і тонкі шампури, схожі на шпажки, підходять для запікання мідій і креветок, міні-шашликів із курятини, риби або овочів. • Прямі шампури використовують для приготування шашликів і риби. Якщо рибина велика, у неї можна увіткнути одразу два шампура. Тоді при перевертанні риба не буде прокручуватися, а перевертатиметься цілим пластом. Такі шампури набагато зручніше мити, ніж кутові. • Кутові шампури підходять для шашликів з курячого філе, риби і овочів. Під час смаження на таких шампурах шматочки не зісковзують при перевертанні, а гарно тримаються на шампурі. Товщина Це дуже важливий показник! Надто тонкі шампури під вагою шашлику будуть прогинатися. Товщина хорошого шампура має бути не менше 2 мм. На більш масивних шампурах запікають реберця і і цілу птицю. Матеріал • Дерев’яні – одноразові шампури. Перед застосуванням їх треба обов’язково замочити у воді на 20 хв, інакше під час випікання вони згорять. Шампури-шпажки підходять для смаження курятини, морепродуктів, грибів і овочів, а ще вони ідеальні для порційної подачі страв. • Металеві шампури можуть бути з нержавіючої сталі або й навіть ручної роботи – ковані. Такі ідеально підходять для приготування м’яса. Ручка Недорогі шампури мають ручку-продовження у вигляді петлі. Під час смаження на багатті така ручка може сильно нагріватися. Дерев’яні ручки не дають обпектися, але за неправильної експлуатації або якщо вони неякісні – можуть загорітися.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |