№208 від 06.10.2005p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Господині на замітку Ще є часприготувати консервацію на зимуНа диво ясна і тепла осінь дарує безліч можливостей забезпечити себе на зиму харчами. Пропонуємо вам декілька рецептів консервації. Заготівля для зимового борщу На 1 кілограм солодкого перцю візьміть стільки ж стиглих помідорів і ріпчастої цибулі, 2 кілограми буряку, часник за смаком, сіль, перець горошком. Цибулю і перець наріжте соломкою й обсмажте в рослинній олії до напівготовності. Помідори наріжте, як на салат, на крупній терці нашинкуйте буряк і все це тушкуйте в рослинній олії (можна в гірчичній олії), помішуючи, приблизно 1 годину. У тушковані овочі додаємо цибулю, перець, подрібнений часник і сіль. Усе це тушкуємо хвилин 10-15. Наприкінці додати 1 ст. л.оцтової есенції. У гарячому вигляді заготівлю для зимового борщу розкладаємо у стерилізовані банки і закатуємо. Банки перевертаємо і вкутуємо. Томати в рожевій ропі У стерилізовані трилітрові банки покласти нарізані кружальцями 2 невеличкі цибулини, декілька яблучних дольок, 3 кружальця очищеного сирого буряка. Заповнити банку невеличкими помідорчиками (сливкою) і залити на 20 хвилин окропом. Потім воду злити і на ній же приготувати ропу: 1,5 л води, 1 ст. л. з гіркою солі, 150 г цукру, 70 г дев’ятипроцентного оцту. Киплячу ропу влити в банки з помідорами, швидко закататати і вкутати. Огірки в гірчиці 1 кг дрібних огірків: 150 г ріпчастої цибулі; пучок кропу; півстолової ложки оцту; 250 г сухої гірчиці; 1 лавровий листок; 1 ч. ложка перцю. Огірки вимити, витерти насухо. Нарізати цибулю й окріп і разом із сухою гірчицею покласти в оцет і нагріти; додати розтертий лавровий лист і перець. Потім, помішуючи, закип’ятити: покласти, обережно перевертаючи їх, у рідину, дати закипіти, зняти з вогню і гарячими разом із рідиною розкласти в банки. Банки закатати. Салат із баклажанів 10 баклажанів, 10 солодких перців, 10 помідорів, 10 цибулин. Маринад: 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 1 склянка рослинної олії, 1 склянка столового оцту, 1 склянка води. Усе нарізати крупними кружальцями, перець порізати часточками, залити маринадом, варити півгодини, закатати гарячим. Смачного Вам!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |