№988 від 29.10.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Чому у квашеній капусті утворюється слиз і як її врятувати?Багатьох господинь цікавить, через що ж стався такий плачевний результат з капустою, і як можна було цього уникнути. Ось як правильно заквасити капусту… Через що утворюється слиз: • Багато людей вважає, що поганий результат через сіль. Якщо в ній містився йод, то ймовірність що у квашеній капусті утвориться слиз, дуже велика. • Також не можна додавати в продукт багато цукру, він каталізує бродіння, що в свою чергу може вплинути на якість кінцевого продукту. • В кімнаті, де йде процес закваски, повинна бути нормальна температура – не холодно і не жарко. • Негативний результат може вийти через те, що квасились ще яблука, журавлина, або буряк. Через них теж утвориться слиз. • Слиз може з’явитися також через те, що при заквасці вона не була належним чином утрамбована. Зайве повітря в тарі викликає збільшення кількості непотрібних бактерій. • На думку багатьох господинь, слиз утворюється через те, що капуста в більшості випадків не правильно приготована. Як уникнути? Люди, які постійно квасять капусту на зиму вважають: велику частину недоліків, що виникають в процесі закваски, можна легко усунути. Буває, що розсіл спочатку темніє, а згодом приходить в норму. Якщо ж цього не сталося, то вирішення цієї проблеми також існує. При появі слизу в процесі закваски, необхідно перемішати верхній шар капусти з нижнім, після чого винести її на мороз, або помістити в холодильник. Бактерії загальмують свій розвиток, і припиниться утворення слизу. Через два дні після виконаної операції, слизу практично не буде, а капуста стане повністю готова до вживання в їжу. У разі якщо слиз виявлений занадто пізно і перемішування капут не допоможе, то її потрібно просто поставити в холодильник, а перед тим як вживати, ретельно промити в ситі під холодною водою.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |