Досвідчені господині запевнять, що деякі види випічки можна заморожувати і вона при цьому не змінює свого смаку, а після розморожування смакує, наче свіжа. Дехто спеціально пече більше пляцків і тортів, щоб скласти у морозилку на потім. Але заморожувати можна далеко не все і треба знати певні нюанси.
• Заморожувати можна пляцки і торти, перемазані масляним або заварним кремом.
• Кажуть, що розморожений “Спартак іще смачніший за свіжий.”
• Для заморожування не підходить сметанний або крем зі збитих вершків, бо після танення він може розшаруватися.
• Не варто заморожувати заливні чізкейки (з додаванням желатину), інакше після розморожуванням можуть зріднути.
• Також можна заморожувати самі коржі, не перемазані кремом.
• Перед заморожуванням торт потрібно порізати на порційні шматки, дуже щільно обгорнути у харчову плівку та кілька торбинок або скласти у контейнер, щоб десерти не набралися стороннього запаху.
• Найкраще зберігати торти в окремій морозильній камері або принаймні у тій, де лежать овочі і фрукти, але не м’ясо.
• Розморожувати торти і пляцки треба тільки в холодильнику (покласти на ніч, щоб поступово відтанули)!