№1000 від 28.01.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як саме підготувати екзотичне зерно кіноа?І перше, це ретельно промити крупу, а якщо це не буде зроблено на стадії підготовки – сама готова страва буде гірчити. І робити це варто під холодною водою, помістивши крупу в сито, просто перемішуючи руками. Сама ж крупа має яскраво виражений горіховий смак. Деяким людям цей присмак подобається, а деякі його просто не люблять. Але щоб зробити його максимально яскравим – просто підсмажте на сухій сковороді зерно пару хвилин, однак, це не є обов’язковою умовою готування кіноа, вона і так буде смачною. А вже після готування крупу варто залишити під кришкою ще як мінімум хвилин на 5-7, а вже після просто перемішати дерев’яною виделкою. Це надасть страві неймовірної легкості і пухнастості. У процесі готування, зерно варто засипати в холодну воду і дочекавшись того, коли вона закипить – варити хвилин 15 на середньому вогні. Якщо ж готуєте кашу в духовці – поміщають зерно в жароміцний посуд, знову таки додають саме холодну воду і ставлять на 25 хвилин в шафу, виставивши температуру в 180-190 градусів. Помилки, які роблять господині при приготуванні кіноа Ця екзотична крупа все більше набирає обертів в принципах здорового харчування. Але як правильно її приготувати? Кіноа як крупа вельми корисна і поживна, але за умови її правильного варіння. І у даному разі візьміть до уваги ряд порад. 1. Перед самим початком варіння саме зерно варто ретельно перебрати, а також промити під проточною водою, а щоб зерно не розлетілося – просто помістіть його в емальовану посудину. 2. Також для отримання якісної страви саме зерно варто ретельно бланшувати. Просто треба саме зерно помістити в сито, а далі на кілька секунд помістити в окріп. Головне не тримати в цьому випадку більше 30 секунд, так кіноа стане жорсткою і придбає нехарактерний присмак гіркоти. 3. Щоб правильно зварити екзотичну кашу, варто дотримуватися правильного балансу самого зерна і води. І в цьому відношенні просто треба дотримуватися принципу –1 частина зерна і 2 частини води. Якщо не дотримати дане правило, і води буде менше норми – крупа просто не довариться.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |