Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

На думку шеф-кухарів:

Страви, які не можна замовляти в ресторанах

Зрозуміло, всі ресторани, кафе, бістро, пельменні і чебуречні поклянуться тобі, що в них замовлення можна зробити, просто навмання ткнувши пальцем в меню. Спробувавши принесене блюдо, ти заплачеш світлими сльозами захоплення і залишиш чайові, рівні трьом місячним зарплатам.

Проте відомі шеф-кухарі склали топ страв і продуктів, які краще не замовляти в ресторанах з різних причин: безпеки, способу приготування, якості вихідних продуктів.

Стейк прожарювання well done

«Кухарі зазвичай не люблять, коли відвідувачі замовляють добре просмажене м’ясо», – розповів директор з кулінарних досліджень Інституту кулінарної освіти США Джеймс Брішон. Тому, якщо потрібно приготувати м’ясо, використовуються жорсткі і тонкі частини.

Неспеціалізовані страви

Нескладно здогадатися, що якщо меню в ресторані по товщині може змагатися з томами Толстого і в ньому є страви з японської, італійської, гавайської та грузинської кухні, то, швидше за все, шеф-кухар добре вміє готувати тільки щось одне. І треба вважати себе везунчиком, щоб спробувати вгадати це з одного замовлення.

Приблизно та ж логіка діє для неспеціалізованих страв. Суші в стейк-заусі, піца в шашличній, хінкалі в італійському ресторані? Швидше за все, інгредієнти для цих страв зберігалися на кухні досить довго: навряд чи кухарям доводиться готувати їх часто.

Голландський соус

Голландський соус, він же соус холландез, – один з чотирьох класичних соусів французької кулінарії і неодмінний супутник яєць пашот. Як стверджує шеф Ентоні Бурден, його практично завжди готують заздалегідь.

Голландський соус дуже примхливий (до його складу входять яєчні жовтки, нагріті до 63 градусів) і вимагає особливих умов зберігання, які, на жаль, дотримуються далеко не у всіх ресторанах.

Яловичина вагю і кобе

Це Японська мармурова яловичина. За словами шефа Ентоні Бурдена, роллс-ройс у світі яловичини. Недобросовісні власники ресторанів можуть піти на підробку і видати за вагю дешевші відруби або взагалі продати тобі підроблений стейк.

Авторські бургери

«Звичайно, замовити бургер з фуа-грою або іншими вишуканими інгредієнтами здається привабливою перспективою, – сказав Джеймс Брішон. – Але на ділі для котлет бургерів використовуються найгрубіші шматки м’яса – від шиї, грудинки або ребер».

Так що найчастіше ти переплачуєш тільки за амбіції кухаря.

Трюфельне масло

«Трюфельне масло практично ніколи не має відношення до справжніх трюфелів, за нього ми повинні дякувати хімічну промисловість і синтетичні аромати», – говорить Джеймс Брішон. При цьому цінник всіх страв, до складу яких воно входить, виглядає непристойно високим абсолютно безпідставно.

Делікатес

«Ікра, фуа-гра, трюфелі та інші делікатеси дешевше купити в спеціалізованих магазинах, – пояснює Джеймс Брішон. – Який сенс переплачувати за страви в ресторані, до складу яких увійде в кращому випадку кілька грамів дорогого продукту, якщо за ті ж гроші можна насолодитися набагато більшою його кількістю у себе вдома».

Морське асорті

Шеф-кухар нью-йоркських ресторанів Aita і LaRina Сільвія Барбан застерігає від замовлення морепродуктів у понеділок.

«Ресторани отримують морепродукти щочетверга, напередодні вихідних. Так що те, що вам подадуть в понеділок, швидше за все, буде не дуже свіжим», – розповідає вона.

Страви, в назві яких є слово «по-домашньому»

«Який сенс замовляти в ресторані те, що ви можете з’їсти вдома?»- дивується шеф Ентоні Бурден.

Ресторани маскують прості, що не потребують особливій кулінарній майстерності рецепти під цим словом.

«Замовляйте те, що змусить ваші смакові рецепти вибухнути!», – рекомендує шеф.

08.04.2021


Переглядів: 285

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6215)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5856)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4463)
• Допомога під час карантину [967] (4452)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4441)
• Бюджет і ми… [965] (4369)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4331)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4320)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4269)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4264)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4262)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4203)
• Живи до ста! [965] (4151)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4043)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4028)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3948)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3946)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3732)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (232)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (120)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (105)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (95)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (94)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (92)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (90)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (83)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (78)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (78)
• Забив штахетиною до смерті (78)
• Початок сезону… (74)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (74)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (70)
• Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак (62)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс