Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

На думку шеф-кухарів:

Страви, які не можна замовляти в ресторанах

Зрозуміло, всі ресторани, кафе, бістро, пельменні і чебуречні поклянуться тобі, що в них замовлення можна зробити, просто навмання ткнувши пальцем в меню. Спробувавши принесене блюдо, ти заплачеш світлими сльозами захоплення і залишиш чайові, рівні трьом місячним зарплатам.

Проте відомі шеф-кухарі склали топ страв і продуктів, які краще не замовляти в ресторанах з різних причин: безпеки, способу приготування, якості вихідних продуктів.

Стейк прожарювання well done

«Кухарі зазвичай не люблять, коли відвідувачі замовляють добре просмажене м’ясо», – розповів директор з кулінарних досліджень Інституту кулінарної освіти США Джеймс Брішон. Тому, якщо потрібно приготувати м’ясо, використовуються жорсткі і тонкі частини.

Неспеціалізовані страви

Нескладно здогадатися, що якщо меню в ресторані по товщині може змагатися з томами Толстого і в ньому є страви з японської, італійської, гавайської та грузинської кухні, то, швидше за все, шеф-кухар добре вміє готувати тільки щось одне. І треба вважати себе везунчиком, щоб спробувати вгадати це з одного замовлення.

Приблизно та ж логіка діє для неспеціалізованих страв. Суші в стейк-заусі, піца в шашличній, хінкалі в італійському ресторані? Швидше за все, інгредієнти для цих страв зберігалися на кухні досить довго: навряд чи кухарям доводиться готувати їх часто.

Голландський соус

Голландський соус, він же соус холландез, – один з чотирьох класичних соусів французької кулінарії і неодмінний супутник яєць пашот. Як стверджує шеф Ентоні Бурден, його практично завжди готують заздалегідь.

Голландський соус дуже примхливий (до його складу входять яєчні жовтки, нагріті до 63 градусів) і вимагає особливих умов зберігання, які, на жаль, дотримуються далеко не у всіх ресторанах.

Яловичина вагю і кобе

Це Японська мармурова яловичина. За словами шефа Ентоні Бурдена, роллс-ройс у світі яловичини. Недобросовісні власники ресторанів можуть піти на підробку і видати за вагю дешевші відруби або взагалі продати тобі підроблений стейк.

Авторські бургери

«Звичайно, замовити бургер з фуа-грою або іншими вишуканими інгредієнтами здається привабливою перспективою, – сказав Джеймс Брішон. – Але на ділі для котлет бургерів використовуються найгрубіші шматки м’яса – від шиї, грудинки або ребер».

Так що найчастіше ти переплачуєш тільки за амбіції кухаря.

Трюфельне масло

«Трюфельне масло практично ніколи не має відношення до справжніх трюфелів, за нього ми повинні дякувати хімічну промисловість і синтетичні аромати», – говорить Джеймс Брішон. При цьому цінник всіх страв, до складу яких воно входить, виглядає непристойно високим абсолютно безпідставно.

Делікатес

«Ікра, фуа-гра, трюфелі та інші делікатеси дешевше купити в спеціалізованих магазинах, – пояснює Джеймс Брішон. – Який сенс переплачувати за страви в ресторані, до складу яких увійде в кращому випадку кілька грамів дорогого продукту, якщо за ті ж гроші можна насолодитися набагато більшою його кількістю у себе вдома».

Морське асорті

Шеф-кухар нью-йоркських ресторанів Aita і LaRina Сільвія Барбан застерігає від замовлення морепродуктів у понеділок.

«Ресторани отримують морепродукти щочетверга, напередодні вихідних. Так що те, що вам подадуть в понеділок, швидше за все, буде не дуже свіжим», – розповідає вона.

Страви, в назві яких є слово «по-домашньому»

«Який сенс замовляти в ресторані те, що ви можете з’їсти вдома?»- дивується шеф Ентоні Бурден.

Ресторани маскують прості, що не потребують особливій кулінарній майстерності рецепти під цим словом.

«Замовляйте те, що змусить ваші смакові рецепти вибухнути!», – рекомендує шеф.

08.04.2021


Переглядів: 1521

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23106)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19036)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15967)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15665)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15576)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15454)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15441)
• Живи до ста! [965] (15374)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15310)
• Бюджет і ми… [965] (15266)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15157)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14990)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14766)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14635)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (806)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (741)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (633)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (560)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (318)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (229)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (191)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"