№1020 від 17.06.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Турецька пахлава «Мушлі»На 20 штук (приблизно): Тісто: 300 г борошна; 1 ст.л. крохмалю кукурудзяного; 1 яйце; 1 ст.л. оцту; 100 г густого йогурту; 100 мл олії; 1 ч.л. розпушувача; дрібка солі; Начинка: 100-150 г грецьких горіхів (подрібнити в блендері). Сироп: 250 г цукру; 250 г води; 1 ст.л. лимонного соку. Додатково: 100 г вершкового масла розтопити і процідити крізь ситечко; кукурудзяний крохмаль для присипки. Для тіста змішати всі інгредієнти і замісити однорідне тісто. Загорнути в плівку і залишити на 15-20 хвилин. Для сиропу все з’єднати в сотейнику, довести до кипіння і на маленькому вогні кип’ятити 15 хвилин. Готове тісто ділимо на 10 частин, кожну підкочуємо в кулю і накриваємо рушником. Кожний шматок розкачуємо якнайтонше, не менше ніж 20см в діаметрі. Після розкатки присипаємо щедро крохмалем і складаємо одне на одне стопкою. Коли розкатали все тісто, нашу стопку-заготовку починаємо всю розкачувати. Розкачаний пласт починаємо скручувати в щільний рулет з короткого боку. Ріжемо рулет на частинки по 1,5 см шириною. Кожну частинку розкачуємо трішки скалкою в овал, на одну половину викладаємо трохи горіхів, прикриваємо другою половинкою і кінці злегка притискаємо. Все печиво викладаємо на деко, щедро змазуємо верх маслом і випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Ще гаряче печиво поливаємо сиропом кілька раз, щоб все гарно просочилося. Залишаємо печиво на 2-3 години і можна подавати.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |