№1021 від 01.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробкиНавіть напис «органічний» не є показником хорошої якості. Існує кілька способів відрізнити справжній продукт від підробки. М’ясні вироби Почнемо з ковбас і сосисок, оскільки вони не тільки користуються великою популярністю, але і посідають перше місце за вмістом добавок і замінників, які тільки створюють ілюзію наявності м’яса в продукті. Карагенан, часте вживання якого призводить до захворювань нирок, – один з таких компонентів. Його використовують для того, щоб утримати вологу. Простіше кажучи, ковбасу просто «накачують» водою для більшої ваги. У першу чергу це стосується виробів у вакуумній упаковці. Перевірити наявність цієї добавки просто – натисніть сильніше. Якщо при цьому виступить рідина, значить, половину ціни становить саме вода. Другий важливий показник – колір. Натуральні сосиски та ковбаси повинні бути рожево-сірими, але ніяк не яскраво-червоними або бордовими. Масло Масло повинно бути маслом. Спред і маргарин виготовляють з додаванням рослинних або тваринних жирів, які далекі від вершкових. Для того щоб перевірити, що за продукт перед вами, залиште куплене масло в розгорнутому вигляді на кілька хвилин. Якщо на поверхні виступлять краплини води, значить, це маргарин. Молоко Навіть звичайне молоко підлягає перевірці, через те, що сухе молоко або консерванти не є складовими натурального продукту. По-перше, добре молоко зберігається не більше 5 днів. По-друге, кращий спосіб перевірити – додати в склянку молока ложку сметани. При використанні якісного продукту через деякий час вийде кисляк. Сметана Існує міф про те, що її якість залежить від густоти або жирності, але і першого і другого можна досягти штучно. Потрібно всього лише додати більше жиру (не вершкового) або згущувача. З’ясувати, чи хороша сметана чи ні, можна, якщо додати одну ложку продукту в склянку окропу. Справжня сметана розчиниться, а вода стане схожою на молоко. Сметану, яка просто випаде у вигляді осаду, краще залишати на полиці супермаркету. Мед Мед легко розбавити або підробити, використовуючи сою або крохмаль. Важливо знати, що фальшивий мед посиніє, якщо додати в склянку з солодкими ласощами крапельку йоду! Ікра В ікру можуть нічого не додавати, якщо вона ніколи нею не була. Під виглядом ікри часто продаються підробки з морських водоростей. Таку ікру можна легко відрізнити від справжньої! Вона безслідно розчиняється в окропі, в той час як рибна ікра залишить білий слід за рахунок білка, який звертається при високій температурі. Сир Попри те, що видів сиру існує незліченна кількість, яскраво-жовтих і помаранчевих серед них немає, і це перша ознака підробки. Крім барвників в сир часто додають калієву селітру, яка відноситься до списку добавок категорії Е. Вона негативно впливає на м’язовий тонус, нирки та серце, так що краще переконатися, що її немає в складі. І, звичайно, крохмаль. Як і у випадку з медом, нам допоможе йод: крапніть на шматочок сиру і перевірте, чи не посинів він. Важливо! Пам’ятайте про те, що натуральні продукти мають менший термін придатності, ніж замінники. Переконайтеся, що вони називаються своїми іменами! Наприклад, «згущене молоко», а не «згущенка», «сир», а не «сирний продукт», сметана, а не «сметанка». Намагайтеся не купувати продукти з зменшувально-пестливими суфіксами в назвах, тому що вони позбавляють виробника від відповідальності за невідповідність вмісту державним стандартам.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |