№1022 від 08.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Міфи про цукор та пов’язані з ним проблеми, у які вірять людиНе усі міфи про цукор є правдивими. Намагаючись скоротити кількість вживаного цукру у раціоні, більша частина людей припускається кількох поширених помилок, які ґрунтуються на певних міфах про нього, дієти та діабет. Фруктові соки не містять цукру Містять, якщо на коробці написано «нектар». У цьому випадку у відновлений з концентрату сік додають воду і цукор. Без цукру ці напої здалися б вам несмачними. Якщо ви хочете обмежити споживання цукру, їжте фрукти у чистому вигляді. Якщо у списку інгредієнтів немає слова «цукор», то його там немає Це не так. Зверніть увагу на словосполучення, що закінчуються на слово «цукор», наприклад, «кокосовий цукор». Подивіться на інгредієнти, зазначені як «підсолоджувач» і «сироп». Усі слова, що закінчуються на «-оза» (декстроза, фруктоза, мальтоза і т. д.), солод, мед, сік агави, патока, концентрати фруктового соку – це усе цукрові бомби. Просто приховані. Якщо смак не солодкий, то це означає, що цукру там немає Цукор міститься не лише у цукерках. Макарони, кетчупи і соуси (особливо азіатські), каші швидкого приготування і навіть хліб (навіть деякі сорти чорного) можуть містити у своєму складі цукор. Уважно читайте етикетки. Фруктоза корисна за наявності діабету Ні. Насправді вона підвищує цукор у крові. А за умови частого вживання фруктози розвивається гіперглікемія. Фруктоза не стимулює вироблення інсуліну. Однак, вона підвищує чутливість бета-клітин до глюкози, що у свою чергу вимагає додаткової секреції інсуліну. Взагалі, усі «натуральні» цукрозамінники є небезпечними за наявності діабету. Це той випадок, коли хімічно синтезовані ксиліт або аспартам набагато корисніші за подарунки матінки-природи. Коричневий тростинний цукор корисніший за білий цукор Це маркетинговий міф, що дозволяє продавати значно дорожче звичайний підфарбований (або карамелізований) цукор. Те, що ви бачите у магазинах під назвою «тростинний цукор» у 99?% не є таким. Не переплачуйте за наївність. Якщо ви контролюєте цукор, солодке для вас під забороною Зовсім ні. Шматок торта, шоколад або морозиво – ви завжди можете собі їх дозволити. Просто вони повинні укладатися у вашу денну норму споживання цукру. Їжте на здоров’я, усвідомлено і з задоволенням.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |