Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1031 від 02.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Ці приправи є гідними замінниками солі

Сіль – одна з найпоширеніших спецій. Хоча її помірне вживання зазвичай не викликає проблем, надмірне споживання солі пов’язане з високим кров’яним тиском та іншими проблемами зі здоров’ям. Багато людей з хронічними захворюваннями повинні скоротити споживання солі. Замість цього ви можете спробувати кілька трав, спецій та інших інгредієнтів, щоб додати аромату вашій улюбленій страві:

Часник

Часник – це гостра пряність, яка підсилює смак без збільшення вмісту натрію. Ви можете скоротити кількість солі і додати вдвічі більше часнику у рецептах томатних соусів і маринадів. Часник відмінно підходить для супів і печені. Більше того, він корисний для здоров’я. Дослідження показують, що сполуки часнику можуть підвищити імунітет, знизити кров’яний тиск і поліпшити здоров’я мозку.

Лимонний сік або цедра

Цитрусові, особливо лимонний сік і цедра, є чудовою альтернативою солі у деяких рецептах. У якості джерела кислоти лимонний сік діє так само, як сіль, посилюючи аромат страви. Тим часом, цедра лимона надає ще більш сильний цитрусовий аромат. Сік і цедра лайма та апельсина також мають ці ефекти. Цитрусовими можна поливати варені овочі й використовувати їх у заправках для салатів і маринадах для м’яса та риби.

Перець чорний мелений

Сіль і перець – класичний кулінарний дует. Чорний перець – гарне доповнення до супів, печені, пасти та інших страв. Крім того, чорний перець може зменшити запалення, пов’язане з хронічними захворюваннями, такими як хвороби серця і рак. Ви також можете спробувати білий перець, суміші перцю та альтернативи чорного перцю, такі як халапеньо, чилі та кайенський перець.

Кріп

Свіжий смак кропу з нотками селери і фенхелю робить його запашною альтернативою солі. Кріп – особливо гарний замінник у стравах з рибою, картоплею та огірками. Ви можете посипати ним лосось, використати у якості основної приправи у картопляному салаті або додати у сік лимона чи лайма для рибних страв.

Сушена цибуля або цибульний порошок

Як і часник, цибуля підсилює смак майже будь-якої гострої страви. Зокрема, сушена цибуля (або її порошок) більш ефективна, ніж свіжа цибуля, і її можна замінити на сіль під час приготування печені, супів, рагу, соусів.

Харчові дріжджі

Харчові дріжджі – це деактивовані дріжджі, які продаються у вигляді пластівців і порошку. Відомі своїм сирним пікантним смаком, вони добре поєднується з попкорном, пастою і зерновими. Попри свій сирний смак, вони не містять молочних продуктів. Використання харчових дріжджів замість солі також може бути корисним для здоров’я. Клітковина бета-глюкана у харчових дріжджах може допомогти знизити рівень холестерину, потенційно знижуючи ризик розвитку серцевих захворювань.

Бальзамічний оцет

Бальзамічний оцет має гострий терпкий смак з солодким відтінком. Він також підкреслює натуральний смак їжі, зводячи до мінімуму потребу у солі. Використовуйте бальзамічний оцет у заправках для салатів, супах, рагу і маринадах для м’яса та риби. Зменшення його кількості у каструлі на повільному вогні дозволяє отримати ще більш запашний сироп, яким можна полити свіжі помідори або смажені овочі.

Паприка

Димний, пряний смак копченої паприки супроводжується насиченим червоним кольором. Додайте спецію до м’яса для тако, рагу і начос. Примітно, що ця спеція може мати кілька переваг для здоров’я. Наприклад, дослідження у пробірках показують, що капсаїцин з паприки, який робить деякі її сорти пряними, може зупиняти зростання ракових клітин.

Розмарин

Розмарин – популярна трава, яку часто консервують у олії. Спробуйте додавати свіжий або сушений розмарин до супів, рагу і печені, а також до смажених овочів, заправкок, соусів і хліба.

02.09.2021


Переглядів: 1166

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1207 від 13.02.2025p.
¤ 
П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії

П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії

Унаслідок автопригоди 62-річна пасажирка транспортного засобу «Nissan Qashqai» отримала струс головного мозку та забої. Також у лікарню доставили 24-річну вагітну костопільчанку, яка перебувала у «BMW»: медики діагностували у неї перелом гомілки та після надання допомоги відпустили....

¤ 
Смертельна автопригода у Рівненському районі

Смертельна автопригода у Рівненському районі

Автопригода сталася 2 лютого близько 17:10 у селі Воскодави Гощанської громади....

¤ 
Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони

Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони

Батьки і діти – вічний конфлікт поколінь. Інколи такий конфлікт стає кривавим, а то й смертельним… Так і сталося в одному з сіл нашої області, де батько вбив сина....

¤ 
Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку

Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку

Інспектори служби освітньої безпеки Рівненщини проходять підготовку з психології, інклюзії, комунікації та домедичної допомоги. Основна увага також приділяється протидії булінгу. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови

Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови

Рівненська фабрика нетканих матеріалів перетворює секонд-хенд та пластикові пляшки на якісну сировину для різних галузей промисловості – від легкої до важкої....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22769)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18659)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15640)
• Допомога під час карантину [967] (15620)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15358)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15255)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15174)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15117)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15116)
• Живи до ста! [965] (15042)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14998)
• Бюджет і ми… [965] (14968)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14849)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14830)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14691)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14633)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14299)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14286)

ТОП-15 свіжого номера:

• На Рівненщині перевірять стан виплати «вчительської тисячі» (278)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (72)
• Швидкий варіант маринованих шампіньйонів (71)
• Як швидко висушити білизну взимку? (70)
• Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови (70)
• Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку (70)
• Видалення жирних плям з одягу за допомогою лимона і гірчиці (69)
• Чистимо ванну від жовтого нальоту та іржі (69)
• Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони (69)
• П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії (68)
• «Турнір поколінь»: 40 років волейболу у Шубкові (68)
• Четвертий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна позаду (68)
• Навіщо в соляному розчині замочувати м’ясо? (68)
• Відкрита першість ДЮСШ №4 з регбі пройшла у Рівному (66)
• Розминка від чемпіона у Хорівському ліцеї (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"