Фахівець пояснив, що для максимізації користі від вживання продуктів, що містять крохмаль, розігрівати їх перед вживанням не варто. До них належать рис, макарони і картопля.
Річ у тім, що у холодному вигляді крохмаль у такій їжі засвоюється так само, як і клітковина. У цьому випадку користь виявляється не лише для мікрофлори кишківника, а й для регулювання рівня цукру у крові.
«Коли продукти стають холодними, крохмаль, що міститься у них, переробляється як продукт розкладання. Це позитивно впливає на кишкову флору, регулює рівень цукру у крові і навіть може допомогти вам схуднути», – говорить Антьє Гал.
Крім того, за словами експерта повторний розігрів згубно позначається на корисному крохмалі, що містяться у таких продуктах.