№1034 від 23.09.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як зробити «Бехерівку» вдомаБехерівка – чеська міцна лікерна настоянка (38?%) на цілющих травах і вироблена за технологією, що залишається незмінною з 1807 р. Цікаво, що спочатку цей напій виготовляли, як шлункові ліки. Оригінальний рецепт «Бехерівки» зберігається виробником у таємниці. Відомо лише, що до складу входить 20 лікувальних трав, що ростуть у Карлових Варах (курортна місцевість Чехії), тож у домашніх умовах можна приготувати напій, який за смаком максимально наближений до «Бехерівки», але по факту нею не є. Ідеальною основою вважається розбавлений спирт, саме ця алкогольна основа використовується в оригінальному варіанті. Інгредієнти: 1 л горілки (спирт 45?%); 150 г цукру; 250 мл води; 2 ч. л. свіжої або 1 ч. л. сушеної апельсинової цедри; 2 штуки кардамону; 10 штук гвоздики; 10 горошин чорного перцю; 0,5 ч. л. анісу; 1 паличка середнього розміру кориці. Приготування: Нарізати цедру апельсина дрібними шматочками, використовуючи для настоянки лише помаранчеву частину шкірки. Біла м’якоть не повинна потрапити в напій, інакше «Бехерівка» вийде занадто гіркою. Сушена цедра не вимагає попередньої обробки. Подрібнити корицю і кардамон. Засипати всі прянощі в банку, додати горілку (спирт), добре перемішати і щільно закрити кришкою. Покласти банку в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Раз на добу струшувати. Змішати в каструлі цукор і воду, нагріти на повільному вогні до повного розчинення цукру, не доводити до кипіння. Зняти білу піну і охолодити суміш до кімнатної температури. Додати в настоянку цукровий сироп, перемішати, щільно закрити і витримувати ще 3-4 дні. Готовий напій профільтрувати через кілька шарів марлі, потім розлити в пляшки для зберігання. Перед дегустацією витримувати ще 2-3 дні в прохолодному місці – холодильнику або підвалі. Виходить настоянка світло-коричневого кольору зі збалансованим смаком і ароматом, у якому переважають нотки кориці і кардамону з легкими відтінками анісу. Пити напій краще охолодженим до 10-12 градусів, зі скибочкою апельсина, посипаного корицею або іншими фруктами.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |