Масло збиваємо з цукром до пушної маси, додаємо яйце, сметану, ще раз збиваємо до однорідності. Просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю, швидко замісити м’яке тісто. Розділити на 2 частини, з однієї сформувати 30 кульок, з другої – 30 овалів із загостреним кінчиком з одного боку. Випікаємо при 180оС 15-20 хвилин до легкого кремового відтінку. Поки кришечки теплі, на плоскій стороні робимо неглибокі отвори гострим ножем. У білому розтопленому шоколаді обмочуємо гострий кінчик ніжки і вставляємо в цей отвір, даємо застигнути вгору ногами.
Потім білим шоколадом покриваємо ніжки і низ капелюшка, знову даємо охолонути, можна присипати низ маком. Тримаючи грибочок за ніжку, занурюємо верхівку капелюшка у розтоплений молочний шоколад, даємо застигнути.