Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1062 від 07.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Ви будете здивовані: чому не можна…

Навіть якщо так робила і ваша мама, і бабуся, більше так не робіть. Ми підкажемо, які «хімічні реакції» відбуваються під час приготування їжі.

Для того, щоб смачно готувати, іноді мало мати рецепт. Треба знати технологію приготування, властивості продуктів та які «хімічні реакції» відбуваються у процесі кулінарної обробки. І цими знаннями володіють далеко не всі. Ми зібрали перелік найпоширеніших помилок, яких припускаються навіть досвідчені господині.

Класти помідори разом з іншими овочами

Помідори містять кислоту, яка затримує приготування інших овочів, що входять у рецепт страви. Тому спочатку у каструлю слід покласти цибулю, моркву, перець, а помідори потрібно буде додати у фіналі термічної обробки.

Промивати макарони

На поверхні відварених макаронів та спагеті міститься клейковина, що сприяє вбиранню томатного соусу, а це досить важливий момент у технології приготування італійської пасти. До того ж високоякісні макарони, виготовлені з твердих сортів пшениці, ніколи не злипнуться і не розваряться (чого бояться всі кулінари).

Солити бульйон на початку приготування

Ось ви додали сіль у бульйон на самому початку приготування. А бульйону ще кипіти та кипіти! Що ж у такому разі відбувається? Вода поступово википає, рідина зменшується, а вміст солі не зменшується. Тож суп, найімовірніше, буде пересоленим.

Готувати картопляне пюре за допомогою блендера

Насадка вашого блендера модифікує апетитну відварену картоплю в тягучий клейстер. Набагато практичніше використовувати у приготуванні картопляного пюре класичне кухонне начиння, яким користувалися наші бабусі та мами.

Класти у піцу багато начинки

Велика кількість начинки не дозволяє тісту належним чином пропікатися. Та й їсти таку піцу не дуже комфортно: шматочки начинки з тонкого тіста будуть постійно звалюватися.

Різати цибулю заздалегідь

Нарізана цибуля вже через 7-10 хв буде гірчити. Це означає, що шаткувати овоч треба безпосередньо перед приготуванням салату або смаженням.

Гасити соду за допомогою оцту

У процесі гасіння соди оцтом (столовим або яблучним) випаровується значний об’єм вуглекислого газу, який робить тісто пишним. У такому разі доцільніше використовувати розпушувач, який активується безпосередньо в тісті, вступаючи в реакцію з вологою.

07.04.2022


Переглядів: 977

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 09.04.2025p.




Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23008)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18920)
• Допомога під час карантину [967] (16072)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15881)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15579)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15489)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15412)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15346)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15339)
• Живи до ста! [965] (15281)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15218)
• Бюджет і ми… [965] (15179)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15071)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15058)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14900)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14842)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14629)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14536)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (233)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (52)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"