Збиваємо білки з цукром (60 г)і щіпкою лимонної кислоти. Збиваємо до щільних піків. Паралельно готуємо сироп. Для сиропу пюре, воду, цукор і агар-агар змішуємо і кип’ятимо на середньому вогні. Перші 2-3 хвилини маса схожа на рідкий сироп з піною, потім поступово починає густіти, добре вимішуємо вінчиком. Загальний час кипіння приблизно 5 хвилин для цієї порції, сироп має стати як бурхливе варення і утворювати «нитки» на вінчику.
Заздалегідь підготуйте форми. Їх краще злегка змастити олією. Ніжки відсаджуємо першими на пергамент, що менш акуратні, тим реалістичними вони виходять. Просто тримаємо пакет з масою вертикально пергаменту, відсаджуємо бажану висоту ніжки і різко відриваємо, щоб утворився невеличкий, товстенький конус. Відразу прибираємо у морозилку.
Відсаджуємо капелюшки у форму, робимо ложкою отвори для ніжок. Відразу дістаємо ніжки з морозилки та вставляємо в капелюшки. За цим рецептом зефір дуже швидко застигає, тому капелюшки стають щільними вже через 2-3 хвилини, тому робимо все максимально швидко. Залишаємо стабілізуватися на 30-40 хвилин, дістаємо та припудрюємо какао. Какао беремо натуральне, з гірчинкою, воно прибере всю зайву солодкість нашого зефіру.
Зефір повністю готовий вже через 2 години.