№1115 від 20.04.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Овочі та фрукти, які не терплять спільного зберігання з яблуками: зіпсуються і ті, і іншіЯблука – звичні для нас, на відміну від привізної екзотики, дари саду. У них міститься дуже багато вітамінів, мікро- і макроелементів – всього того, що так корисне для нашого організму. А ще вони соковиті і смачні, тому ми намагаємося запастися ними із запасом. Але, як з’ясувалося, зберігати яблука можна по сусідству не з будь-яким продуктом харчування. Якщо залишити їх поруч з деякими плодами, зіпсуються і ті, і інші. Про це ми і розповімо вам у сьогоднішній статті. Як зберігати яблука вдома в холодильнику, щоб вони довго не псувалися? Часто після покупки яблук ми відправляємо їх на полицю холодильника. І це правильно, якщо ми хочемо, щоб вони залишалися соковитими і пружними якомога довше. Щоб максимально довго зберігати ці фрукти в умовах холодильника, вам буде корисно дізнатися ці тонкощі і секрети від досвідчених господинь. В ідеалі, яблука потрібно відправити у відсік для овочів і фруктів відразу ж після збору врожаю. Якщо зробити це на добу пізніше, термін їх зберігання скоротиться на 10 днів. Слід поступово збільшувати температуру вмісту плодів. Кожні 7 днів її потрібно підвищувати на один градус за Цельсієм. Завдяки цій побутовій хитрості яблука залишаться соковитими, їх м’якуш не втратить своєї щільної консистенції і порадує вас хрускотом. Поруч з яблуками не варто тримати на полиці холодильника деякі продукти. Річ у тім, що за дозрівання цих плодів відповідає така газоподібна речовина, як етилен. Вона продукується в яблуках навіть після їх збору. Чим вони більш дозрілі, тим більше цього газу виділяють. Їх не можна залишати поруч з фруктами і овочами, чутливими до впливу етилену. В іншому разі останні швидко перестигнуть і почнуть загнивати. Сусідство з яблуками сильно шкодить: лимону; манго; авокадо; персику; абрикосу; банану; груші; винограду. До овочів, які не терплять спільного зберігання з яблуками, можна віднести: спаржу; цвітну капусту; броколі; помідори; огірки; цибулю (в тому числі і порей); капусту; бобові; картоплю. Протипоказано воно і грибам. А ось швидке псування самих яблук може спровокувати їх сусідство в холодильнику з плодами, які теж виробляють багато етилену. Йдеться про банани, абрикоси, дині, помідори та картоплю. Спільне зберігання яблук з цими дарами саду та городу загрожує тим, що у вас незабаром почнуть загнивати і перші, і другі. Спритні господині вже давно навчилися використовувати властивість яблук до виділення етилену собі на благо. Вони придумали лайфхак, що прискорює дозрівання незрілих плодів. Так, наприклад, досить залишити одне перезріле яблучко в пакеті з зеленими помідорами або бананами, щоб останні досягли стану стиглості в лічені години.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |