№1121 від 02.06.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Експерти розповіли, чи можна отримати колаген з їжіКолаген – це білок, який надає шкірі пружності. Зараз тільки лінивий не говорить про те, в яких продуктах та харчових добавках міститься колаген, і яка користь від нього. При цьому важливо зрозуміти, що колаген із їжі дробиться на амінокислоти. Так що вживання продуктів, багатих колагеном, не призводить до підвищення його рівня в організмі. Максимум, на що можна розраховувати – це отримання додаткового будівельного матеріалу, що теж непогано! Колаген з їжі Але неможливо вказати, куди мають спрямуватися отримані нами амінокислоти. Наприклад, якщо тілу не вистачає білка, то вони, найімовірніше, підуть на підтримання м’язів, ніж на синтез колагену в шкірі. Тож немає жодної різниці, чи з’їла людина ложку гідролізованого колагену, желатину, чи погризла свинячий хрящик – у результаті вона отримає просто амінокислоти. А ось із них уже тіло, за участю вітаміну С та інших речовин, виробить наш, людський, ендогенний колаген. Необхідно пам’ятати і знати, що сам колаген не є чудо-засобом для омолодження шкіри, судин або суглобів. Він засвоюється людиною тільки під час приймання всередину. Нанесення його на шкіру в складі кремів, масок та іншого, не дає значущого ефекту. Єдиний надійний спосіб довше зберегти шкіру пружною, судини – еластичними, а кістки – міцними – це дотримуватися здорового способу життя з регулярними фізичними навантаженнями та повноцінним харчуванням, яке містить білки й вітаміни.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |