Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1147 від 01.12.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Рис часто злипається та пригорає?

Рис часто злипається та пригорає?

Але так не буде, якщо змінити дещо у варінні

Рис – смачний швидкий гарнір, але багато хто намагається варити його рідше, тому що складно не допустити злипання в грудки і пригорання безформної маси. Насправді, все просто. Ми зібрали правильну послідовність варіння рису і заразом дізналися – чи потрібно робити так, як роблять багато людей.

Чи потрібно прополоскати рис перед варінням?

Багато господинь дасть відповідь – так. Насправді це залежить від страви, яку ми хочемо отримати. Якщо мета пухнасті, легкі, пухкі зерна – полоскати потрібно.

Бажаємо тугих, м’яких, щільних зерен – ні, полоскати не треба.

Холодною чи киплячою водою заливати рис?

Краще – холодною. Дотримуючись послідовності соління, описаної вище. Але тут є варіанти.

Заливши рис холодною водою, потрібно накрити каструлю кришкою та зменшити вогонь після закипання. Рис сам убере воду на повільному вогні.

Заливши крупу окропом, варимо без кришки, поки вона не википить, і тільки потім зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою.

Чи потрібно перемішувати рис під час варіння?

Ні. Лише один раз і на початку. До речі, перевага варіння в холодній воді під кришкою – простіше зрозуміти, коли рис готовий. Якщо крупа ввібрала всю воду, можна їсти.

Скільки потрібно брати сирого рису, щоби не варити зайве?

1:1,5. Наприклад, на склянку рису потрібно 1,5 склянки води, на 2 склянки рису – 3 склянки води.

Повна склянка рису – 250 мл. Для ситної чоловічої порції достатньо 75 мл, для жіночої – 65 мл. Але це є суб’єктивним. Такі параметри є приблизними.

Має значення і для чого вариться рис. У плові він – основний інгредієнт, і тут покласти зайве не страшно. А для складного гарніру може бути достатньо столової ложки готового продукту.

Як приготувати рис для східних страв?

Для суші та інших японських, тайських страв рис краще варити не у воді, а в кокосовому молоці. До речі, для солодких страв також.

Чи правда, що білий рис – звичайний, а коричневий – «здоровий»?

Ні, це прийом виробників, які просувають новий і більш дорогий продукт. Коричневий рис – це інший смак. Але він менш здоровий. Причин дві.

Білий рис більш щадний для травної системи, не провокує газоутворення та засвоюється легше. Коричневий рис важкий для людей із проблемним травленням.

Друга причина – у коричневій крупі присутній миш’як. Це небезпечно для деяких людей.

А кому не можна білий рис?

Людям, які страждають на діабет, краще їсти білий рідше. Краще з білковою їжею, а також з продуктами, багатими на клітковину. Або замінювати коричневим. Білий рис має дуже високий глікемічний індекс, він провокує стрибки цукру.

01.12.2023


Переглядів: 455

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 02.04.2025p.




Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22995)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18902)
• Допомога під час карантину [967] (16060)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15867)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15564)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15474)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15394)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15332)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15328)
• Живи до ста! [965] (15268)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15206)
• Бюджет і ми… [965] (15165)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15061)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15047)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14889)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14828)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14614)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14527)

ТОП-15 свіжого номера:


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"