№1148 від 07.12.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Цим продуктам не страшне повторне заморожуванняЗаморожування – один із найпопулярніших і корисних способів зберігання продуктів. Воно дозволяє протягом тривалого часу максимально зберігати вітаміни та мінерали. Однак, і у цього способу є свої мінуси. При заморожуванні рослинних продуктів вітаміни та мінерали залишаються практично в повному обсязі. Водночас, деякі з них, все ж таки, можуть втратити смакові якості: зелень погано реагує на заморожування; томати втрачають і форму, і смак; огірки після заморожування непридатні для вживання; картопля стає несмачною. У м’яса та риби при такому способі зберігання корисні властивості теж зберігаються, хоча й у меншому обсязі, ніж у овочів, фруктів та ягід. А сметану, йогурт та свіжі яйця краще не заморожувати: у них знижується кількість вітамінів і втрачається однорідна консистенція. Чи можна деякі продукти повторно заморожувати? Деякі люди впевнені, що цього робити не можна. Але як запевняють лікарі-гастроентерологи – повторно продукти можна заморожувати, але є ймовірність, що їхня якість погіршиться. Особливо, за словами гастроентерологів, це стосується продуктів, які містять воду. А це овочі, фрукти, зелень, курка, риба, свіже м’ясо – по суті, більшість із тих, які заведено заморожувати. Та не всіх. Спокійно повторне заморожування переживуть такі продукти: сало; тісто; вершкове масло; сиров’ялені продукти; копчені продукти. Щоб краще зберегти смакові якості, перед заморожуванням рекомендується використовувати вакуумну упаковку. Як довго можна зберігати? Заморожені продукти хоч і можна зберігати досить довго, але не вічно. Кожен з них має свій термін придатності, і про це важливо пам’ятати. В іншому разі, від корисного та апетитного на вигляд колись продукту мало що залишиться, та й ризики псування серйозно зростуть. Основні терміни зберігання: у більшості ягід та овочів термін зберігання – не більше 12 місяців; м’ясо (яловичину, телятину, баранину, свинину) рекомендується зберігати при температурі не вище мінус 18-20 градусів та не більше 6 місяців; пісну рибу рекомендовано зберігати до 8 місяців, жирну – до 4 місяців.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |