№1163 від 28.03.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Навіщо потрібна сода при смаженні печінки?А ви знаєте, що сода здатна зробити пористими й повітряними не тільки випічку, а й м’ясні продукти, серед яких печінка – куряча, яловича, свиняча. Завдяки соді печінка стає м’якою, соковитою, ніжною і просто тане в роті. Гідрокарбонат натрію, іншими словами, харчова сода – слабкий луг. Потрапляючи в м’язові волокна, вона вступає в хімічну реакцію з кислотою, яка в них міститься. Завдяки нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають особливо м’якими, ніжними, «повітряними». Як додавати соду в печінку? Спочатку печінку цілим шматком слід залишити в холодній воді на 10 хвилин. Лише після цього її потрібно нарізати шматочками, попередньо позбавивши плівки. Потім шматочки печінки потрібно посипати содою і добре їх перемішати. Накрити кришкою і залишити на півтори години. Далі шматочки печінки необхідно ретельно промити в проточній воді, щоб позбавити їх соди. Тепер печінку можна готувати за будь-яким із рецептів. Наприклад, змішати борошно, сіль, перець і спеції разом, висипати їх у тарілку. В цю масу вмочати кожен шматочок печінки, а потім одразу відправити в добре розігріту сковороду з олією. Смажити печінку по 5 – 7 хвилин з кожного боку, і в уже готову страву рекомендуємо додати часник.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |