№1172 від 30.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
7 причин, навіщо вживати сиру цибулю щодняРіпчаста цибуля – один із найпопулярніших овочів. Ми потроху додаємо її до різних страв – салатів, супів, гарячого. Однак мало хто їсть її часто і в сирому вигляді. А даремно. Занепокоєння з приводу з’їденої сирої цибулі зрозуміле. Багато хто намагається її уникати, тому що у цього овоча дійсно досить гострий смак, а інтенсивний запах потім може довго відчуватися. Проте, включаючи її регулярно у своє меню, ви можете отримати масу плюсів для здоров’я. Найпростіше додавати сиру цибулю в страви з іншими овочами – так вони трохи пом’якшать її смак. Насправді її можна поєднувати з будь-яким продуктом, який вам до вподоби, – наприклад, із хлібом або м’ясом. Суть у тому, щоб з’їдати на день по одній цибулині, можна навіть невеликій. З практичних міркувань найкраще робити це ввечері. Експерти назвали 7 причин, навіщо їсти сиру цибулю щодня? Ви будете краще спати Цибуля багата на амінокислоту L-триптофан – вона діє як натуральний заспокійливий засіб. Крім того, регулярне вживання цибулі знижує рівень стресу, що дуже сильно впливає на якість сну. Добре впливає на травлення і запобігає закрепам Цибуля – хороше джерело клітковини, яка допомагає впоратися із закрепами. Цей популярний овоч також покращує травлення, забезпечуючи ваш організм пребіотиками. Ви можете схуднути У сирій цибулі дуже мало калорій – на 100 грамів усього 40 ккал, але при цьому вона дає відчуття насичення. При регулярному вживанні це може змусити вас самих зменшити кількість з’їдених за день калорій. А ось якщо ви будете його пасерувати або смажити в олії, на тваринному жирі, то на низьку калорійність не особливо розраховуйте. До речі, цей овоч ще належить до продуктів із низьким глікемічним індексом – 10-15. Ваша шкіра, волосся і нігті матимуть кращий вигляд Завдяки вітамінам, мінералам та антиоксидантам у складі цибуля діє як «таблетка краси». А сірка, що міститься в ній, зміцнює волосся і нігті. Цибуля – це натуральна харчова добавка Замість того, щоб приймати вітаміни та мінерали в таблетках, з’їдайте по одній цибулині. Вона здатна забезпечити вас вітамінами А, В, С, К, Е, а також сіркою, цинком, магнієм, фтором, фолієвою кислотою, залізом, калієм, кальцієм і кремнієм. Ви витратите менше грошей на їжу Цибуля – один із найдоступніших і найдешевших овочів. Якщо будете частіше вибирати її, то подбаєте не тільки про своє здоров’я, а й про гаманець. Ви знизите ризик багатьох серйозних захворювань Дослідження підтверджують, що вживання в їжу цибулі може захистити від раку товстої кишки і шлунка, а також від хвороб серця. Вона також знижує рівень поганого холестерину, регулює рівень цукру в крові, корисна для здоров’я кісток, що особливо важливо для жінок у період постменопаузи. Що світліша – то гостріша Під час купівлі ріпчастої цибулі треба звертати увагу на її зовнішній вигляд: поверхня цибулини має бути сухою; лушпиння без плям і механічних пошкоджень; у ділянці корінців – без ознак цвілі та грудок землі; аромат у цибулі має бути слабким і не їдким. І якщо ви любите гостріше, беріть світлішу цибулю. Водночас важливо знати, що червона цибуля зберігається менше, ніж біла або золотиста. Загалом же можна зберігати цибулини, як і часник, – сплетеними і підвішеними в сухому приміщенні за кімнатної температури. Якщо так незручно, трохи підсушіть цибулю, а потім покладіть її в ящик або кошик з хорошою вентиляцією. Кому не можна їсти цибулю? Як розповіли лікарі-гастроентерологи, цибуля вважається гіпоалергенним продуктом – алергічні реакції на неї бувають дуже рідко. Однак у цибулі теж є протипоказання. Так, від неї радять відмовитися людям, у яких є проблеми з травленням. Це пов’язано з тим, що в цибулі багато ефірних олій, фруктових кислот і речовин, що стимулюють травлення. Тому свіжа цибуля під забороною для тих, хто страждає: на гострий панкреатит або загострення хронічного процесу; гастритом із підвищеною кислотністю; виразковою хворобою з частими загостреннями; синдромом подразненого кишечника, колітом. З обережністю лікарі радять вживати цибулю також гіпертонікам і тим, хто страждає на тромбози вен. Але у вареному й тушкованому вигляді, а також у невеликій кількості цибулю можна вживати навіть цим людям. Статті призначені лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінюють професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |