№1179 від 19.07.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Яке вершкове масло корисніше –з 82,5 % чи 72,5 % жирності?Скільки суперечок ведеться щодо вершкового масла... Деякі джерела заявляють, що справжнє масло – лише жирністю 82,5 %. А 72,5 % – це фальсифікат! Ось і стало цікаво, як насправді? Купуючи вершкове масло, ми бачимо різноманітність не лише брендів, а й сортів та різновидів цього продукту. Думаючи про своє здоров’я, ми запитуємо себе: яке масло краще купувати – з жирністю 72,5% чи 82,5% Яке з них більш натуральне і чим вони відрізняються? Масло 72,5 % та 82,5 %: основні відмінності Зараз прийнято вважати, що масло, в якому жирність менше 80 %, не є натуральним і містить трансжири. Проте, це не зовсім так. Відрізняються ці два сорти лише вмістом жиру та, відповідно, технологією приготування. Масло отримують шляхом відокремлення вершків від молока та збивання. І вже на цьому етапі вершки можуть мати різну жирність. Залежно від жирності готового продукту він може мати 3 основні різновиди: 82,5 % – традиційне. Саме продукт із таким відсотком жирності у всьому світі прийнято вважати власне маслом; 72,5 % – селянське; 61,5 % – бутербродне. Насправді, все, чим відрізняються ці різновиди – кількість жиру у складі. Жодного прямого відношення до вмісту трансжирів або рослинних жирів цей показник не має. Яке масло краще купувати? При покупці масла найголовніше – переконатися, що у його складі лише молочний жир, без домішок трансжирів чи рослинного жиру. Далі варто визначитися із жирністю. Масло, яке позначається 82,5 %, має кілька переваг. По-перше, воно має більш насичений та солодкий смак, тим самим дуже добре для бутербродів чи соусів. Водночас, менш жирне масло зазвичай не таке смачне і ніжне, тому його краще використовувати як додатковий інгредієнт для різних страв. Тим не менш, якщо масло використовується для випічки, можна використовувати більш дієтичне селянське масло, адже смак масла у даному разі значення не має. Деколи 72,5 % – навіть краще! Для тих, кому дуже жирні продукти протипоказані через захворювання печінки, підшлункової залози або шлунка, рекомендують не тільки обмежувати кількість вершкового масла в раціоні, але й вибирати найменш жирне 72,5 %. Те саме стосується спортсменів та всіх, хто стежить за фігурою та обмежує себе в калоріях. Для порівняння: масло 82,5 % містить 748 Ккал, а 72,5 % – 660 Ккал в 100 г. При регулярному вживанні, особливо як бутерброди, ця різниця дуже вагома. Таким чином, якісним може бути і більше, і менш жирне масло. Найбільше значення має склад і наявність або відсутність рослинних та інших добавок, цукру, крохмалю і навіть барвників, які не рідкісні у молочній промисловості.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |