![]() |
№1204 від 13.01.2025p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
![]() Волоські горіхи: скільки з’їсти, щоб не нашкодити організму?Волоські горіхи – дуже смачний і калорійний продукт. Це одні з найкорисніших горіхів, адже вони містять безліч вітамінів та мікроелементів. Про те, яку користь вони приносять організму і які небезпеки приховують, розповіли нутриціологи. Користь волоських горіхів Це немов маленькі фітнес-тренери для організму. Вони містять вітаміни групи В, Е, РР, С, а також магній, калій, мідь, фосфор, цинк, марганець, фтор, залізо та амінокислоти. Крім того, в них є омега-3, омега-6 та омега-9. За словами нутриціологів, для організму вони несуть масу користі. Покращують роботу мозку – достатньо пари горішків на день, і ваша пам’ять скаже дякую. Знижують рівень стресу – легко боротися з перенапруженням, коли в організмі працюють омега-3 та антиоксиданти. Підтримують красу – мрієте про міцні нігті та здорову шкіру? У цих горіхах море вітаміну Е та інших корисних речовин, потрібних для сяяння. Покращують роботу серця – завдяки омега-кислотам, горіхи допомагають знизити рівень холестерину, а також зменшують артеріальний тиск. Контроль діабету – продукт має низький глікемічний індекс і не підвищує вміст цукру в крові. Чи можуть волоські горіхи зашкодити? Користь цього продукту незаперечна, але й шкода, звісно, теж є. Кому потрібно бути обережніше з горіхами? Алергікам: горіхи – один з найсильніших алергенів. Тим, хто на дієті – горішки підступні: пара жмень – і ось вже ситний перекус. А волоські горіхи особливо калорійні. Людям із захворюваннями печінки та ШКТ – продукт може бути важким для їхніх систем. Скільки горіхів можна з’їдати? Найправильніше – 5-7 горіхів на день (приблизно 30 г). Це золота середина: і користі багато, і тяжкості жодної. Тож не варто закидатися горіхами жменями: організм не оцінить, і весь оздоровчий ефект піде разом з дискомфортом. Термічна обробка: пекти, варити чи смажити? Практично немає такого горіха, який би ми не використовували в різних рецептах. Вони з’являються в салатах, десертах і навіть гарячих стравах. Але чи можна їх так вживати і наскільки впливає обробка на їхню користь? Сирі – найкорисніші, адже всі вітаміни та мінерали тут як рідні. Смажені – ласощі, звісно, смачні, але вогонь і олія зменшують кількість вітамінів. І не переборщіть зі смаженням: замість користі можете отримати шкідливі сполуки. Запечені – компроміс. Запікати можна в духовці при 150-160°C: горіхи залишаться корисними, але будуть м’якшими для травлення. Варені – мабуть, ні. При варінні вони втрачають смак і стають, прямо скажемо, нікому не потрібною кашкою. Заморожені – відмінний спосіб зберегти їх свіжими та корисними надовго. В морозилці вони не втрачають своїх вітамінів, залишаються смачними і не гіркнуть, адже холод сповільнює окислення жирів. Щоб заморозити горіхи, потрібно використовувати герметичні контейнери або пакети – це захистить їх від сторонніх запахів і не дасть висохнути. Волоські горіхи – це заряд бадьорості та здоров’я, але й з ними потрібно вміти тримати баланс. Легкий перекус на 5-7 горішків додасть сил і корисних речовин, а трохи креативності та правильна подача роблять їх смачними і корисними щодня.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |