№311 від 27.09.2007p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Господині на замітку Яка олія найкорисніша?Рослинні олії корисніші усього в салатах - у день достатньо 1 ст. л. Але якщо дуже хочеться скоринки хліба з олією, виходить, організм потребує більшого. Не відмовляйте собі - у рослинній олії багато вітаміну Е, що уповільнює процес старіння, покращує обмін речовин, зміцнює імунітет і знижує можливість розвитку онкологічних захворювань. Соняшникова олія М’який, злегка горіховий смак. Містить багато вітаміну Е (70мг/100 мл). Відпресовані холодним способом сорти містять і бета-каротин, який покращує шкіру. Використовується - для салатів і соусів. Чим корисна: краща олія для профілактики атеросклерозу.
Оливкова олія Olio extra-vergine di oliva, або олія першого віджиму - це сік оливок, який одержують за допомогою механізованого тиску. Смак гіркуватий. Чим корисна: якщо робити маски для обличчя, можна запобігти появі зморшок.
Олія з виноградних кісточок Виноградно-горіховий смак, колір золотаво-зелений. Містить багато ненасичених жирних кислот (70%), вітамін Е та процианідин, які захищають клітини. Використовується для маринадів і салатів. Чим корисна: кращий засіб для пружності шкіри, проти зморшок. Якщо ви сидите на дієті, обов’язково втирайте олію після душу.
Рапсова олія На смак нагадує оливкову, а за складом - кукурудзяну. М’який смак, колір - золотаво-жовтий. Містить цінні омега-3 жирні кислоти, вітаміни К та Е. Використовується для маринадів, майонезів і для підсмажування. Чим корисна: поліненасичені жирні кислоти олії зміцнюють стінки судин і запобігають ризику тромбоутворення. Кунжутна олія Горіховий смак. Використовується в азіатській кухні і для салатів. Містить омега-3 жирні кислоти (13%), лецитин, який покращує концентрацію уваги, і багато вітаміну Е (50мг/100мл). Чим корисна: знімає болі при артритах і ревматизмі, покращує обмін речовин.
Кукурудзяна олія Дуже м’який смак. Ясно-жовтий колір. Без запаху. Корисна для смаження і тушкування м’яса, риби та овочів, тому що не утворює канцерогенів, не піниться і не підгорає. Чим корисна: для тих, хто має хвороби печінки. Олія з грецьких горіхів Інтенсивний горіховий смак. Підходить для салатів, риби і птиці. Багата на линолєву кислоту (54%), що покращує шкіру, вітаміни А, В і Е. Але її не можна сильно нагрівати. Чим корисна: зупиняє і знижує рівень вмісту холестерину в крові, зменшує ризик кардіологічних хвороб, лікує хвороби печінки.
Олія з гарбузового насіння Фруктовий присмак, колір - темно-зелений. Містить багато селену, що зміцнює імунітет, і вітамін Е. Використовується в холодному вигляді для салатів, солодких страв. Чим корисна: містить речовини, що знімають запальні процеси в сечостатевій системі. На кунжутній олії смажте качку, а на гарбузовій - курку. Для здоров’я м’ясо краще смажити на грилі, а олію додавати для смаку. Качка готується смачно на кунжутній олії, курка - на кукурудзяній або гарбузовій, а свинина і телятина - на соняшниковій. Олія з виноградних кісточок смачна в салатах, але смажити на ній не рекомендується - гіркуватість зіпсує смак. У салати, заправлені олією волоських горіхів, потрібно додавати лимонний сік. На ній добре смажити форель.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |