№347 від 05.06.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Смачно і корисно Холодний чайСмак чаю має особливе зачарування, котрому неможливо протистояти... це напій мудрих, врівноважених, чуттєвих і терплячих, напій тих, хто з легкою іронією споглядає недосконалість життя. Какуцо Окакура Традиційно чай вважається гарячим напоєм, що добре зігріває в прохолодну погоду, тонізує і бадьорить. Але й у спеку він рятує від спраги і надає сил. Чай, приготовлений за спеціальними рецептами, - надзвичайно смачний і корисний напій. Холодний зелений чай зберігає усі свої лікувальні стимулюючі властивості, має тонізуючу дію і сприятливий вплив на організм людини, захищає від раку, ефективно регулює жировий обмін і уповільнює процеси старіння, благотворно впливає на кровообіг. Як у зеленому, так і в чорному чаї, є велика кількість: • калію, відповідального за роботу серцево-судинної системи; • вітаміну К, що забезпечує згортання крові; • фтору, що перешкоджає руйнації зубної емалі; • йоду, що благотворно впливає на роботу щитовидної залози й ендокринної системи в цілому; • вітамінів С1, В1, В2, РР (никотинова кислота), міді, ряду органічних кислот, що покращують травлення. І, головне, у напої, який ви приготуйте самі, цілком відсутні штучні барвники, консерванти й ароматизатори. Чай з льодом 1 л води, 10-12 ч.л. чорного чаю, цукор і лимонний сік до смаку, кубики льоду. Заварити міцний чай, злити, підсолодити і додати лимонного соку до смаку. Високі товстостінні склянки наповнити на 2/3 кубиками льоду і залити гарячим чаєм. При цьому цілком зберігаються біологічно активні компоненти, пахощі, смак і колір чаю. Холодний чай із фруктовим або ягідним соком 1 л води, 6 ч.л. чорного чаю, 0,5 л виноградного, вишневого або порічкового соку, лимон, цукор до смаку, кубики льоду Приготувати чай, підсолодити й остудити. Розбавити соком і розлити в келихи або чашки, у які покладено кубики льоду, додати по кружальцю лимона. Можна зробити кубики льоду, заморозивши сік. Холодний зелений чай Заварити зелений чай звичайним способом. Злити першу заварку в глечик. Заварити чай вдруге і втретє, щораз зливаючи настій у глечик. Таким чином можна відразу заварити 2-4 літри чаю, тобто кількість, рекомендовану лікарями для сприятливого впливу на організм. Накрити кришкою й охолодити. Отриманий напій зберігає протягом дня усі властивості і смак зеленого чаю, чудово освіжає і тонізує, вгамовує спрагу і повертає бадьорість у спеку. Приємного чаювання!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |