№376 від 25.12.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Господиням Святкове меню: зустрічаймо Новий рік смачно!2009 рік - рік Жовтого Бика. Отже, якщо бик - свійська тварина, то й зустрічати рік Бика найкраще у колі родини, з рідними та коханими. До вибору меню господиням та організаторам свята доведеться підійти дуже ретельно. Закуски мають бути різноманітними, тоді й увесь рік буде “повна чаша”. На новорічному столі має переважати рослинна їжа: злакові, зелень, овочі, фрукти. З м’ясом, особливо, з яловичиною, у рік Бика варто бути обережними. Пропонуємо кілька рецеп-тів страв, які стануть окрасою новорічного столу. Гриби в ніжних вершках (страва готується і подається в горщику). Взяти білі гриби - 4-5 шт., ріпчасту цибулю - 1, кріп, петрушку - по 1 пучку, оливкову олію з травами - для смаження. Для соусу: вершки - 1 склянка (22% жирності), сіль - 1,5 ч. ложки, кориця - 1 ч. ложку, чорний перець - 1 ч. ложку, свіжомолотий чилі - 1/2 ч. ложки, гвоздика - на кінчику ножа, сушений корінь петрушки – до смаку, лавровий лист - 1. Гриби нарізати великими скибочками. (Кількість грибів - на 3/4 горщика). Ріпчасту цибулю нашаткувати тонкими півкільцями, кріп з петрушкою - подрібнити. Нагріти сковороду, налити трохи оливкової олії. Спасерувати цибулю. Додати гриби. Не закриваючи кришкою, обсмажити гриби протягом 15 хв. Викласти гриби з цибулею в горщик. Зверху викласти зелень. Акуратно перемішати. Додати корінь петрушки і знову перемішати. Зверху покласти лавровий лист. У вершки додати: сіль, корицю, свіжомолотий чорний перець, чилі, гвоздику. Збити блендером вершки з приправами. Вилити у горщик. Акуратно перемішати з грибами. Накрити кришкою й поставити в духовку на 170° на 30-40 хв. Після цього дістати горщик, перемішати. Вишукана качка з ваніллю Узяти 2 качині грудки, 2 цибулини, 1 моркву, 1 стручок ванілі, 3 помідори, 1чайну ложку цукру, 2 столові ложки рому, сіль, лавровий лист. Обсмажити грудки. Спочатку покласти на шкіру в суху сковорідку. Якщо жиру вийде надто багато, то зайве злити. Покласти дрібно нарізану цибулю. Обсмажити. Додати стручок ванілі, надрізаний уздовж, цукор і ром. Покласти дрібно нарізану моркву. Потім - помідори. Долити трохи води, посолити, додати лавровий лист. Тушкувати до готовності м’яса. Подавати з рисом. Курча з медом та лимоном Розрізати курча на шматки, обваляти в борошні, обсмажити на вершковому маслі й розкласти на дечці. Посипати меленим червоним перцем і сіллю, полити сумішшю меду та лимонного соку і випікати в духовці 15 хвилин. Фруктовий салат в ананасі Взяти 1 свіжий цілий ананас, 4 ківі, 100 г консервованих вишень, 8 столових ложок ананасового лікеру. Ананас розрізати вздо-вж навпіл, разом з листям. М’якоть ананаса видалити за допомогою французької ложки - кульками. Ядро ананаса також видалити - воно надто тверде. Кульки ананасової м’якоті покласти в миску, додати до них скибочки очищених ківі, консервовані вишні та лікер. Акуратно перемішати і розкласти фруктовий салат по половинках ананаса. Перед подачею на стіл салат охолодити. Смачного!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |