Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №427 від 17.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Переконання

Україна не повинна мати президента з кримінальним минулим

Якщо Янукович переможе в другому турі виборів, для України це означатиме ганьбу і сором

Українці не хочуть президента з кримінальним минулим, президента, який сидів у тюрмі. Центр Разумкова оприлюднив нові опитування громадської думки в “Українській правді”, в яких йшлося: “Особа, яка мала кримінальну судимість, навіть якщо таку було знято, не повинна мати права обиратися президентом, вважає більшість (57,5 відсотка) українців. Проте що така особа має право обиратися главою держави, вважає 30,5 відсотка, а 21,1 відсотка респондентам важко відповісти на поставлене запитання”.

Центр Разумкова продовжує свій аналіз цього опитування: “Також респондентам було поставлене таке запитання: “У ЗМІ з’являлася інформація про те, що Віктор Янукович у молодості був двічі засуджений за кримінальні злочини. Чи знаєте ви що-небудь про це?”. Про ці факти біографії лідера Партії регіонів 91,8 відсотка опитаних знали й раніше, 3,1 відсотка - довідалися протягом останніх місяців, а 1,8 відсотка вперше чують про судимості Януковича”.

Відповідно до соцопитувань Віктор Янукович займає перше місце серед кандидатів на пост президента країни і має шанс подолати перший тур виборчих перегонів 17 січня. Але якщо він переможе в другому турі виборів, що відбудуться на три тижні пізніше, для України це означатиме ганьбу і сором.

Дозвольте, я поясню свою точку зору.

У західній демократії колишній кримінальний злочинець не може бути обраний до парламенту і в президентське крісло тому, що електорат не мав би можливості віддати свій голос за нього. На превеликий жаль, така практика не існує в Україні, державі, що так тяжко постраждала від Російського та Радянського імперіалізму та тоталітаризму.

У США третина штатів назавжди позбавляє колишнього ув’язненого права голосувати. Це особливо стосується серйозних злочинів насильницького грабежу і згвалтувань, за які Янукович був тричі засуджений. В Україні обрання колишнього ув’язненого на посаду президента і головнокомандуючого військових сил буде ознакою того, що аморальність здобула перемогу, що людям в погонах доведеться підкорятися наказам “бандита” і колишнього в’язня.

Екс-президенти Леонід Кравчук і Леонід Кучма - представники радянсько-української номенклатури - були виховані на українських культурних традиціях, народилися в областях із домінуючим українським етнокультурним чинником (Рівненська та Чернігівська відповідно) і здійснювали прозахідну багатовекторну зовнішню політику.

Янукович народився в сім’ї звичайних робітників, колишній карний злочинець, без освіти (що збиває з пантелику як українців, так і іноземців), не має відчуття української культури (у своїй передвиборчій програмі 2010 року він не підтримує українське національне питання), і походить з совєтизованого і русифікованого Донбасу.

Обрання Януковича на посаду президента зруйнує позитивний міф про владу народу, що встановилася в ході Помаранчевої революції. Обрання Януковича буде “доказом” того, що він був законно обраний в листопаді 2004 року і що постанова Верховного суду, який скасував це рішення, була політично вмотивованою. Янукович і керівники фракцій Партії регіонів (Борис Колесников, Андрій Клюєв, Дмитро Табачник і т.д.), як і раніше, підкреслюють, що Янукович був законно обраний у 2004 році і його перемога на виборах у 2010 році буде для них “доказом”, що це була правда.

Янукович як президент не буде боротися з корупцією, ніколи не зробить українські еліти і громадян рівними перед законом і не буде зацікавлений у реформуванні правопорядку та судової системи. Ці сфери будуть пріоритетними для Юлії Тимошенко, оскільки вона розуміє, що в Україні насамперед необхідно збудувати Європу, щоб Україна отримала дозвіл на членство в ЄC.

Партія Регіонів і Янукович ніколи не надавали великого значення демократизації української політичної системи та європеїзації українського суспільства. Тільки політичний табір помаранчевої революції - чиїм єдиним серйозним лідером є Тимошенко - підкреслив важливість демократизації та європеїзації.

Мені хотілось би поставити кандидату у президенти Віктору Януковичу два запитання:

По-перше, в книзі Британського академіка Ендрю Вілсона під назвою “Українська Помаранчева Революція” (Ukraine’s Orange Revolution) (Видавництво Університету Єйль [Yale], 2005 рік) описується сцена, про яку я вже мав можливість прочитати в інших виданнях. У вівторок 23 листопада 2004 року президент Леонід Кучма зателефонував Президенту Росії Володимиру Путіну, який на той час перебував із державним візитом в Бразилії. Кучма запитав Путіна, що йому робити, адже до Києва швидко збиралося все більше число протестуючих. Як повідомляють, Путін відповів, що якби він був президентом України, у нього було б тільки два шляхи. Перший - проголосити надзвичайний стан, другий - визнати Януковича чинно обраним президентом. На це Кучма відповів: “Я не можу дозволити цьому бандитові зайняти найвищий керівний пост в державі!”

Якщо Кучма був переконаний, що Ви були “бандитом” в 2004 році, наскільки Ви змінилися сьогодні? Зрештою, пан Кучма знав про Вас все, коли Ви були губернатором в Донецьку у період з 1997 по 2002 рік і потім прем’єр-міністром з 2002 по 2004 рік. То чи не є Ви “бандитом” і в період виборів 2010?

По-друге, я живу у Північній Америці, і хотів би поділитися з Вами досвідом нашої демократії. Я знаю, що Ви як український демократ цікавитеся демократією на Заході. Так-от... Якби я у США сидів у тюрмі бодай один раз, а не так як Ви - три рази поспіль, то я б не мав права голосу на виборах в 15-ти штатах США - не те, що б у президенти йшов.

Такі ж закони демократії існують і в інших західних країнах для тих, хто свого часу через злочини був ізольований від суспільства на тривалий термін ув’язнення. Як Ви ставитеся до таких американських законів? Очевидно, Ви б не хотіли бути громадянином США, бо Ви тричі сиділи у тюрмі і Вам би навіть не дозволили там голосувати.

Обрання Януковича на пост президента буде ганебним для України, її громадян, міжнародного іміджу держави та означатиме тріумф Євразійської моделі Путіна - Медведєва над Європою. Вибір між Януковичем і Тимошенко є відповідно тим вибором України, що залишить її в “пострадянській” культурній, політичній та історичній сферах або тим вибором, що рухається в напрямку, протилежному від “пострадянського” середовища і возз’єднується з європейськими історичними, культурними та політичними шляхами.

Янукович впровадить мультивекторну зовнішню політику, яка буде більш про-російською. Тимошенко ж поєднає прагматизм стосунків з Росією в сфері енергетики та економіки з ідеологічною орієнтацією в напрямку Європи.

В Україні обрання колишнього ув’язненого на посаду президента і головнокомандуючого військових сил буде ознакою того, що аморальність здобула перемогу, що людям в погонах доведеться підкорятися наказам “бандита” і колишнього в’язня.

17.12.2009Тарас КУЗЬО www.censor.net.ua


Переглядів: 1745

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (834)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"