Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №442 від 01.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Свято наближається

Недалечко - червоне яєчко!

Недалечко - червоне яєчко!

От ми й дочекалися Великодня. Отже, доведеться почаклувати на кухні, щоб порадувати своїх близьких смачненькими домашніми стравами. Випікання паски, фарбування яєць, запікання м’яса - все це вже давно стало доброю традицією українських газдинь.

Випікання паски - справжнє таїнство. Досвідчені господині присвячують цьому дійству цілий день і намагаються дотримуватися певних правил.

Найкраще пекти паску в четвер та суботу. Вважається, що коли міситься і виробляється тісто, у хаті не має бути сторонніх очей. Цього дня не можна нічого позичати, тобто віддавати з хати.

У піч (чи духовку) паски садять із молитвою “Христос Воскрес!” та хрестять. А ще примовляють: “Щоб діти росли такі здорові й гарні, як паска”.

Паска

Необхідні продукти: 0,5л молока, 75г дріжджів, 8-10 шт. яєць, 150г масла вершкового чи маргарину, 0,5кг цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 9 скл. борошна, 1,5 ч.л. солі (без верха).

Спосіб приготування: опара: у теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст.л. цукру і 2 склянки борошна, розмішати і поставити підніматися в теплому приміщенні до збільшення утричі.

Відділити білки від двох яєць (для прикрашання готових пасок) і поставити у холодильник.

Розтерти жовтки і решту яєць з цукром і сіллю, додати до опари і розмішати. Всипати, розмішуючи, борошно, і замісити некруте тісто. Накрити чистим рушником і поставити у тепле місце.

Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі-утричі, розтопити масло, додати у нього ваніль і влити у тісто.

Гарненько вимісити і дати ще раз підійти.

Формочки густо змастити олією. Руки також змастити олією. Набирати і відривати руками шматки тіста і викладати у форми (до половини їхньої висоти). Прикрити формочки рушником і дати підійти паскам до верху форм.

Ставити форми в гарячу духовку і випікати 15-25 хвилин, залежно від розміру форм.

Дістати, дати охолонути, накривши рушником. Акуратно дістати з формочок.

Холодні білки збити з 2 ст. ложками цукру на густу піну. Обмазати білковим кремом верх пасок і притрусити за бажанням різнокольоровим пшоном чи спеціальною посипкою.

Оселедець - на різні смаки

До Великодня ще є час, щоб замаринувати оселедця. Отож, купіть на ринку кілограм заморожених оселедців. Удома розморозьте і почистіть, залийте на півгодини холодною водою (вона “витягне” кров). Можна маринувати з головами чи без, з хребтами або філе, порційними шматками чи смужками. Рецепти - на 1 кг риби.

У томатній заливці

Потрібно: 4 ст. ложки томату, 4 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка перцю, півсклянки рафінованої олії.

Підготовлений оселедець залити цією сумішшю на добу. Можна перекладати шарами нарізаної цибулі.

У майонезі

Потрібно: 1 склянка олії, 100г оцту, 2 ст. ложки майонезу, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка меленого перцю.

Залити порційні шматки цією сумішшю на добу.

Маринований

Потрібно: 0,5л води, 2-3 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру.

Закип’ятити і додати 1,5 ст. ложки оцту. Вкинути прянощі, охолодити. Залити рибу, зверху додати 1 скл. олії.

Радісних і смачних вам Великодніх свят!

01.04.2010


Переглядів: 999

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22330)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18312)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15359)
• Допомога під час карантину [967] (15310)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15080)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14943)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14861)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14819)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14803)
• Живи до ста! [965] (14761)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14703)
• Бюджет і ми… [965] (14693)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14574)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14520)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14420)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14361)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14013)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13981)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1075)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (209)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (178)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (146)
• Пошкодив шини службового авто (135)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (134)
• Троє чоловіків вбили знайомого (133)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (123)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (122)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (118)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (118)
• В області облаштовують кулінарний хаб (117)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (115)
• Незабаром на Рівненщині з’являться нові навчально-практичні центри (114)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"