![]() |
№959 від 13.04.2020p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
![]() Як спалити жир та набрати м'язову масуОдне з найбільших помилок в бодібілдінгу та фітнесі полягає в теорії одночасного спалювання жиру і набору м'язової маси. Я вже написав багато статей і зняв кілька відеороликів на цю тему, намагаючись донести істину. Нижче ви побачите одне з тих відео, яке «на пальцях» спростовує теорію «одночасного спалювання жиру і набору м'язової маси». Вся справа в тому, що м'язи-це ні що інше, як інструмент для вирішення "силових" завдань. М'язові клітини містять в собі саркоплазму з поживними речовинами, основою з яких є глікоген і креатинфосфат. І по суті, м'яз лише відтворює ту енергію, яка в ній накопичено. Без енергії, мишца- це як автомобіль без палива. Запаси енергії кожної окремо клітини обмежені фізіологічно. Тобто, максимум енергії, який може вмістити в себе одна клітина обмежені. І коли ви "набираєте масу», ви вирішуєте 2 завдання. Перша: ви на максимум наповнюєте енергією існуючі клітини. Друга: ви будуєте нові клітини. А для чого? Правильно! Для того, щоб наповнити їх енергією. Таким чином, ваші м'язи стануть сильнішими. Іншими словами, ваші м'язи і ваша сила-це ні що інше, як запас енергії в різних клітинах, в тому числі і в м'язових, в даний момент. Тобто сам по собі «м'яз» організм не цікавить. Його цікавить той запас енергії (аминокислоты на этом сайте), який можна в цій м'язі розташувати і відтворити більше зусилля. Зрозуміло, стимулом до того, щоб організм відтворював більше зусилля, є тренування. І головна проблема всієї цієї «кухні» полягає в тому, що організм, накопичуючи енергетичний потенціал в старих і нових м'язах, накопичує його і у вигляді жиру. Адже жир-це набагато більше енергоємний матеріал, який, в тому числі, міститься і в саркоплазме м'язових клітин. І за фактом, вживаючи досить нутрієнтів (їжі) для набору маси, Ви даєте організму можливість накопичити не тільки досить глікогену в м'язах і створити нові клітини, а й накопичити частину жиру. З цього, жирова прібавка- це неминуче умова, від якої ми потім позбавляємося в фазі «сушки». Ступінчаста система «сушка-набір» дуже докладно описана тренувальних курсах, і саме вона дозволила мені втратити більше 30 кг. зайвої ваги, і при цьому набрати м`язову масу! Ще одне з типових помилок полягає в тому, що багато хто вважає, що набирати масу з жиром - це коли на «наборі» у тебе повисає живіт до самих колін. Ті, хто «запливає" жиром на массі - надходять вкрай неправильно. Контролювати вуглеводи в своєму раціоні можна таким чином, щоб ні чого собі не «відрощувати» і набирати з помірною кількістю жиру, який не сильно-то й помітний. Тут багато що залежить від вашої генетики. Чим вона краще-тим якісніше масу можна набрати. Але навіть якщо генетика погана або ви переборщили з вуглеводами на массонаборе- це завжди можна «підсушити». Іншими словами, ми спочатку «ростемо», а потім, коли стали більше і сильніше-ми «сушімся», спалюючи зайвий жир і підкреслюємо свій рельєф. Якщо фаза массонабора починається з збільшення кількості споживаних калорій, то фаза сушка починається з зменшення калорійності. Наприклад, наш раціон харчування на массонаборе виглядав приблизно так: 7.00 Вівсянка, яйця 10.00 Банани (або гейнер) 13.00 Каша, курка 16.00 Сир, банан (або протеїн + банан, або, в крайньому суча, просто банан) 19.00- Каша, риба На ніч-сир (або ще один повноцінний прийом, якщо ви ектоморф (худий хлопець))
Переходячи в фазу сушіння (яка зазвичай триває місяці 3 (в середньому)), ми починаємо поступово занижувати калорійність й плавно переходимо на раціон: 7.00 Вівсянка, яйця 10.00 Сир або протеїн 13.00 Овочі, курка 16.00 Сир, кефір або протеїн 19.00- Овочі, риба На ніч-сир або кефір
Тобто, як бачте, основу раціону на сушінні становлять низькокалорійні білкові продукти, які є і джерелом амінокислот і «інструментом», дозволяє відчувати себе більш-менш ситим на дієті. Як правильно занижувати калорійність, сидіти на сушінні і виходити з дієти, переходячи в «массонабор" я так само докладно розписав в своїх ТРЕНУВАЛЬНИХ КУРСАХ.
Як правило, массонабор триває не менше 6 місяців, а фаза «сушки» - не більше 4. Я не рекомендую занадто довго сидіти на дієті, так як на будь-якій дієті обмін речовин сповільнюється і вага, через місяць- два-три, йде вже не так швидко, як він йшов на початку. По тому, після того як «зняли вершки» і скинули основний жирок, ми завантажуємося вуглеводами і переходимо до нормального раціону харчування, продовжуючи контролювати виття вага. Як показує практика, якщо на сушінні ви скинули, скажімо, 15 кг., То після виходу з дієти, ви повертаєте 2-3. Потім переходите в массонабор, і набираєте м'язи вже в новій якості і з меншою кількістю жиру. А потім-знову сушитесь.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |