| | |
§ Ракурс добрих порад |
¤ Рослини, які п’ють багато водиНе рекомендується висаджувати смородину поруч з рослинами-водохлібами. До них можна віднести березу, сливу, терносливу, іргу. В умовах нестачі вологи ягоди смородини починають дрібніти. І якщо ви не готові стежити за вологістю ґрунту під смородиною і регулярно поливати її або мульчувати, то не висаджуйте поруч рослини, які п’ють багато води.
| | ¤ Небезпечне сусідство: ніколи не садіть ці культури поруч з чорною смородиноюЧорна смородина може просто прекрасно плодоносити. Її урожайність і якість врожаю залежать і від сорту, і від погодних умов, і від догляду, і від місця зростання. І навіть від сусідів, які зростають поряд. Не всі будуть позитивно впливати на кущі смородини. Деякі принесуть тільки шкоду.
|
¤ Простий трюк, який допоможе відрізнити натуральний кисломолочний сир від підробки з «пальмою»На жаль, не всі виробники харчових продуктів однаково розуміють сенс слова «якість». В результаті на світ з’являються харчові підробки з високим вмістом рослинних жирів. А людство вже настільки залякане пальмовою олією, що вона мариться йому у всьому.
| | ¤ Як прибрати цвіль з землі на розсаді за допомогою кориці?Біла цвіль на землі в розсаді або в квіткових горщиках, досить частий гість. Але таким гостям ми, зрозуміло, не раді. Тому цвіль запросто може погубити кімнатні квіти, не кажучи вже про молоді саджанці рослин. Тому так важливо, як можна швидше позбутися від неї і повернути ґрунту його нормальний стан. Зробити це цілком можна без «хімії», виключно народними засобами. Наприклад, за допомогою кориці. Спосіб робочий і повністю безпечний для розсади і домашніх рослин.
|
¤ Покладіть лимонні кірки на підвіконня – позбавтеся наболілої проблемиЗастосування лимона в господарстві воістину безмежне. Кислий фрукт вживають в їжу, використовують для миття посуду і прибирання квартири. Не секрет, що сік лимона допомагає позбавити будинок від неприємних запахів, очистити посуд від аромату риби і навіть впоратися з пахучими котячими мітками.
| | ¤ Сушити курку феном:корисні хитрощі досвідчених кулінарівВік живи, вік вчися. Начебто про кулінарію відомо вже все, що можливо. Але ні, досвідчені кулінари і сьогодні придумують різні хитрощі і прийоми в приготуванні страв.
|
¤ Навіщо наші бабусі залишали столову ложку в ємності з борошном?Хитрість придумали кілька десятиліть тому, але вона не втратила актуальності і до цього дня. Ложка з часом замінила старий трюк із залізними цвяхами, які вертикально поміщали в ємність з борошном.
| | | | |
§ Ракурс розваг |
¤ Шоколадні пряники250 г молока;
250 г цукру;
125 г борошна (1);
1/2 ч.л. солі;
ваніль опціонально;
1 яйце;
1 жовток;
100 г олії без запаху;
450 г борошна (2);
50 г хорошого какао;
20 г розпушувача;
50 г борошна (3);
1 білок;
100 г цукрової пудри;
1ст.л. соку лимона.
| | ¤ посуд Як не отруїтися на власній кухні:токсичний посуд, який є у кожної господиніШкідливим може бути не тільки пластиковий посуд. Небезпечний і посуд з кольорового скла. Фарби, які використовують при виробництві скляного посуду, можуть містити свинець. Якщо подобається кольорове скло, то можна вибрати богемське. Важливо – стикувальний шов на ніжках келихів не повинен проглядатися, і навіть на дотик повинен ледве відрізнятися.
|
|