Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Професійне свято

Рівненщина має майбутнє!

Рівненщина має майбутнє!

Під час минулорічних урочистостей з нагоди Дня будівельника, голова Рівненської обласної державної адміністрації, Заслужений будівельник України Василь Берташ, виступаючи перед присутніми, сказав: “Не один десяток років я присвятив будівельний галузі - такій потрібній і улюбленій справі. Тому я добре знаю, що Ваша праця важлива і відповідальна. Ви будуєте школи, лікарні, житлові будинки, промислові об’єкти, Ви розвиваєте інфраструктуру регіону. Завдяки Вам жителі області мають і затишок, і комфорт, адже побудовані Вами об’єкти є справжньою окрасою нашого краю. Я переконаний: якщо будівельники мають роботу, значить Рівненщина має майбутнє”. Сьогодні, як і рік тому, озираючись навкруги, з цими словами важко не погодитися. Рівненщина - розвивається.

- Будівництво в області відновилося відразу після того, як очільником Рівненщини призначили Василя Михайловича Берташа, - розповідає начальник управління капітального будівництва та архітектури Рівненської ОДА Юрій СІДЛЕЦЬКИЙ. - Різниця була відчутна відразу, позаяк перше з чого почали будівельники - це розконсервування довгобудів: шкіл - на які десятками років чекали дітлахи; лікарень - яких так потребували і медики, і пацієнти… У минулому році ми провели таку роботу, якою захоплювалися навіть у столиці. Наприклад, збудований торік культурно-археологічний центр “Пересопниця” переміг у Всеукраїнському конкурсі найкращих будинків та споруд. Столичні експерти оцінили нові та ефективні технології, за якими працювали місцеві фахівці під час будівництва комплексу. Відтак, він одержав друге місце серед поданих з усієї держави новозведених об’єктів культури. Напередодні Дня будівельника за перемогу у Всеукраїнському конкурсі, УКБ одержить державну грамоту та диплом. Та головне, що ми заявили про себе на всю Україну.

- А якими об’єктами зможете похвалитися цьогоріч?

- Оцінювати будуть люди. Але коли я бачу результати роботи нашої команди, чую схвальні відгуки жителів краю, то дуже задоволений. Наприклад, в області й цього року продовжуємо робити дороги. Оскільки ініційована торік Василем Берташем програма будівництва сільських доріг показала, що цей проект необхідний жителям області. Адже в селах оновили майже 350 кілометрів дорожнього покриття, а це - 744 об’єкти, які були найпроблемнішими для громад. Цьогоріч плануємо зробити ще більше сільських вулиць. На це одержали більшу суму з держказни - 94 мільйони гривень. Спрямуємо також гроші зі спецфонду обласного бюджету. На що першочергово використовувати гроші, громади визначали самостійно. А от виконавців ми вибирали за результатами минулорічної роботи. Зокрема, замовлення отримали ті фірми, до яких не було претензій щодо якості будівництва та дисциплінованості. Водночас, підрядників, які будують дороги, що потребують суттєвіших капіталовкладень, визначаємо через тендер. Що ж до якості минулорічних робіт, то маю зазначити, що всі підрядники підписуючи договори, давали рік гарантії на свою роботу. Тож там, де до якості перезимованих доріг були претензії саме до виконавців, фірми ремонтували їх власним коштом. Наприклад, як на вулиці Соборна у Рівному. Там дорожнє покриття було укладене із порушенням технології, тому підрядник, переробив той відрізок дороги за свої гроші.

- Чи продовжуєте цьогоріч програму будівництва шкіл, адже Василь Берташ обіцяв забрати всіх учнів із аварійних приміщень?

- Так, цьогоріч продовжуємо будувати навчальні заклади. У селі Берестя Дубровицького району, працюють над зведенням другого та третього корпусів. Паралельно будівельники закінчують внутрішньо-опоряджувальні роботи в уже зведених приміщеннях. Загалом у цей заклад інвестують понад 15 мільйонів бюджетних гривень. Із аварійних класів 340 учнів забрали торік. На це витратили понад 14 мільйонів бюджетних гривень. За ці гроші також підвели всі комунікації та збудували для закладу автономну котельню, яка працює на альтернативному паливі. Цьогоріч, за дорученням голови облдержадміністрації Василя Берташа, для учнів, а також сільської молоді будуємо сучасний просторий спортзал. Крім того, на понад 5 тисячах метрах квадратних вдасться розмістити всі необхідні навчальні кабінети, а також їдальню, майстерню та актовий зал.

Тим часом у селі Глинне Рокитнівського району зводять третій корпус школи. Зовнішні роботи планують закінчити до осені. Між іншим, для цього з держбюджету надійшло майже 5 мільйонів гривень. У новому корпусі буде спортзал, їдальня, предметні кабінети, розмістять також початкову школу. Решту грошей, потрібних, аби закінчити ІІ чергу школи, плануємо отримати після перегляду бюджету.

Працюють будівельники і ще на одному освітянському об’єкті - зводять Старосільську школу в Рокитнівському районі. Вона не була аварійною, хоча і зведена у 1988 році, просто народжуваність у тому регіоні така висока, що кількість школярів вдвічі перевищує кількість місць у навчальному закладі. У старій школі, де зараз навчається молодша ланка, запрацює дитячий садочок, якого донині у селі не було. На будівництво навчального закладу з державного бюджету вже надійшло 8 мільйонів гривень.

Завершуємо цьогоріч школу в селі Мульчиці Володимирецького району. Тамтешні учні та молодь уже матимуть спортзал. Під нього будівельники реконструюють приміщення місцевого будинку культури. Завершує другу чергу школи майже сотня будівельників. Вузькоспеціалізовані роботи виконують фахівці фірми, яка торік зводила першу чергу школи в Мульчицях. Водночас на підсобні роботи підрядники наймають місцевих селян. Тож встигають одночасно працювати всередині та робити фасад. У двоповерховому приміщенні також готують площі для бібліотеки, майстерень та гуртків. Завдяки господарському підходу у Мульчицях вдасться завершити повноцінний сучасний освітньо-культурний комплекс. Він буде максимально задіяний як у навчальному процесі, так і в організації дозвілля молоді. Адже просторий спортзал за потреби може бути місцем проведення не лише шкільних, а й масових сільських заходів, перетворившись в актову залу. Саме багатофункціональності приміщень вимагав від проектантів голова облдержадміністрації Василь Берташ. Адже це дозволяє економити бюджетні гроші не лише на етапі будівництва, а й не витрачати зайві гроші на утримання закладу. Крім того, на вимогу очільника області, запроектовану на початках газову котельню замінили. Тож новозбудовану школу в Мульчицях опалюють ефективні твердопаливні котли. Цьогорічна енергоекономія показала, що витрачені на будівництво та оснащення котельні гроші окупляться вже за два роки.

- З Ваших слів розумію, що початкові проекти будівництва в процесі роботи потребують коригування, у тому числі фінансового. В області таких об’єктів багато?

- Наразі дофінансування потребують лише два об’єкти - в Мульчицях Володимирецького району та в селі Людинь Дубровицького району, де завершуємо сучасну спортивну базу. Коштів, які передбачалися початковим проектом не вистачило, то ж ми уклали угоду про дофінансування, щоб заклад мав власні очисні споруди. Відтак, майбутнім спортсменам облаштовують туалети та душові, без яких важко уявити сучасну спортивну залу. Тим більше, що в цих закладах займатимуться не лише учні, а й сільська молодь.

- А яка перспектива головної спортивної споруди Рівненщини?

- Роботи із реконструкції стадіону “Авангард” у Рівному вирішили розпочати вже у наступному році. Гроші шукатимемо і в міському, і в обласному, і в державному бюджетах. Наразі ж маємо розробити проектно-кошторисну документацію. Нині головна спортивна споруда області в аварійному стані - тут немає водопостачання, повноцінного освітлення, каналізації, об’єкт не опалюється. За попередніми підрахунками, оновлення “Авангарду” обійдеться у майже 80 мільйонів гривень, але це того варте. Адже за ці гроші область отримає універсальний стадіон, облаштований за базовими вимогами УЄФА. Тут буде поле з підігрівом, поливом та дренажем, зроблять накриття усіх трибун, реконструюють приміщення стадіону. Також відновлять всі комунікації.

- Чим можете потішити медиків?

- Медична галузь розбудовується як ніколи. Багато було зроблено у минулому році. Чого варте відкриття у Рівному регіонального центру променевої терапії Рівненського обласного онкологічного диспансеру, на церемонію відкриття якого приїхав сам Президент України Віктор Янукович. Ще торік місцеві будівельники готували приміщення під монтаж найсучаснішого обладнання, а вже сьогодні тут лікують злоякісні новооутворення фотонами та електронами високих енергій. В усьому світі це принципово новий метод сучасного лікування онкопатології.

Торік також отримали потужну медичну базу жителі Рокитнівського району. Для них збудували терапевтичний корпус центральної райлікарні, зведення якого розпочали ще у 2004 році, втім через брак коштів законсервували. Торік на завершення першого пускового комплексу Рівненщина отримала 26 мільйонів 400 тисяч гривень субвенції з держбюджету. За ці гроші облаштували рентгенологічне, фізіотерапевтичне, приймальне, неврологічне, дитяче (з отоларингологічними ліжками) та терапевтичне відділення (із кардіологічними ліжками). Другий поверх у п’ятиповерховому приміщенні відвели під поліклінічне відділення. Загалом заклад розрахований на 60 ліжок та 295 відвідувань у зміну. Цьогоріч з обласного бюджету виділили гроші на проектно-кошторисну документацію для будівництва другої черги. Щоб, маючи документи, просити в столиці гроші на завершення цього важливого соціального об’єкта. Адже Рокитнівський район лідирує за народжуваністю - показник приросту населення в сім разів вищий від загальнообласного. Щорічно тут народжується більше тисячі дітей, а ще тут проживає найбільше в Європі багатодітних родин.

А вже цьогоріч плануємо вдвічі розширити поліклініку центральної райлікарні у Гощанському районі. В реконструйованому довгобуді незабаром запрацює дитяче відділення, другий поверх відведуть під Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Фінансову підкримку з обласної казни отримає й галузь охорони здоров’я Дубенського району. Зокрема, з бюджету розвитку спрямують понад півтора мільйона гривень на реконструкцію даху центральної райлікарні, а також утеплення та оновлення фасаду.

Як бачите, робота кипить в усіх напрямках. І я хочу подякувати за це своїй команді, а також місцевим будівельникам, які допомагають нам реалізовувати найнеобхідніші соціальні проекти.

Рівненщина - перша

Наша область знаходиться на першому місці за індексом виконаних будівельних робіт із показником 250 відсотків при середньому по Україні 97 відсотків, і на другому - за темпами зростання введення житла в експлуатацію. За перше півріччя темпи зведення житла зросли в три з половиною раза в порівнянні з минулим роком. Із запланованих на 2012 рік 230 тисяч метрів квадратних за шість місяців в експлуатацію ввели 120 тисяч метрів квадратних житлової площі. Найкраще обласну програму виконують у Острозькому (понад 80 відсотків річного плану за п’ять місяців), а також у Костопільському і Сарненському районах (понад 76 відсотків). Водночас на більш ніж 60 відсотках від річного завдання зупинилися у Володимирецькому, Березнівському, Рокитнівському та Рівненському районах.

Користуючись нагодою, я вітаю всіх із професійним святом - Днем будівельника! Бажаю всім фахівцям Рівненщини передусім здоров’я та сімейного затишку, цікавих проектів і надійних партнерів. Бажаю нам із Вами підсумувати цей рік із ще кращими здобутками! Успіху нам у цьому!

09.08.2012


Переглядів: 1024

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21161)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17319)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (132)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Небезпека вологих серветок (48)
• Тонкощі заварювання кави (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (48)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• А ваш шампунь безпечний? (30)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (30)
• Часникові стрілки корисніші за часник (29)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (29)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (29)
• Особливості вживання видів води (28)
• Нецукровий діабет (25)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"