Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Професія на все життя!

“Наш факультет іде в ногу з часом”

“Наш факультет іде в ногу з часом”

- переконаний декан факультету економіки і підприємництва НУВГП Леонід МЕЛЬНИК

Факультет економіки і підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування має більш як 30-річний досвід підготовки кваліфікованих спеціалістів в економічній галузі. За роки його функціонування національна економіка отримала тисячі спеціалістів, які працюють у різноманітних державних і недержавних структурах, організаціях, установах і підприємствах нашої країни та за кордоном. Факультет постійно розвивається, його випускники затребувані на ринку праці. Про роботу, що ведеться на факультеті щодо навчання та працевлаштування студентів, - у розмові з деканом факультету економіки і підприємництва НУВГП, кандидатом економічних наук, доцентом, Відмінником освіти України Леонідом МЕЛЬНИКОМ (на фото).

“Сьогодні ринок праці вимагає знання економічних процесів”

- Леоніде Васильовичу, розкажіть, будь ласка, чим нині живе очолюваний Вами факультет та які знання, уміння та навички мають можливість здобувати Ваші студенти?

- Темпи сучасного життя диктують свої умови для досягнення успіху. Сьогодні ринок праці вимагає від фахівців різних галузей знання економічних процесів, які відбуваються в Україні та світі. І наш факультет іде в ногу з часом. За час його існування підготовлено тисячі фахівців, котрі зробили вагомий вклад у розвиток національної економіки держави. Факультет економіки і підприємництва сягає своєю історією у 1975 рік. Спочатку він називався інженерно-економічним факультетом. Але вже згодом, у 1995 році, враховуючи необхідність управлінської підготовки інженерів усіх спеціальностей, цільової підготовки менеджерів в умовах переходу до ринкових умов господарювання, ІЕФ був реорганізований у факультет економіки і менеджменту, з якого чотири роки потому відокремлено факультет економіки і підприємництва. Нині до складу факультету входить чотири кафедри: економічної теорії, економіки підприємства, обліку і аудиту, кафедра фінансів і економіки природокористування.

Всі спеціальності факультету ліцензовані та акредитовані. Нині на факультеті навчаються понад дві тисячі студентів денної та заочної форм навчання, професійну підготовку яких здійснюють за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр-спеціаліст-магістр. Зокрема підготовка магістрів здійснюється за напрямом “Економіка довкілля та природних ресурсів”, на який можуть вступати студенти не лише з економічною базою підготовки, але й із природничою та технічною. Варто наголосити, що випускники технікумів та коледжів зі здобутим рівнем молодшого спеціаліста можуть вступати навчатися на споріднені напрями за скороченими термінами підготовки.

- Як правило, можливість здобути якісну освіту і конкурувати на вітчизняному та закордонному ринках праці випускникам навчального закладу забезпечує висококваліфікований науково-педагогічний колектив.

- Це так. За тривалий час роботи факультету тут сформувався потужний науково-педагогічний колектив. Серед викладацького складу 5 заслужених працівників освіти України, 6 академіків, членів-кореспондентів галузевих академій наук України, 9 докторів наук, професорів, 55 кандидатів наук, доцентів, які передають свої накопичені знання студентам.

“…Прийдуть і досвід, і авторитет, і кар’єрні висоти”

- Чи можна сьогодні вважати диплом випускника Вашого факультету путівкою молодій людині в життя?

- Авторитет як нашого навчального закладу, так і факультету досить вагомий. Як результат, наші випускники затребувані на ринку праці. Багато з них працюють у промислових та фінансових компаніях, у різних державних і недержавних структурах, організаціях та установах України і за її межами. Для допомоги нашим студентам у працевлаштуванні щорічно на факультеті проводимо Дні кар’єри, на які запрошуємо представників найрізноманітніших установ та підприємств, котрі пропонують свої послуги молодим фахівцям. На таких заходах студенти знайомляться із запропонованими вакансіями й умовами прийому на роботу, а роботодавці - зі своїми потенційними працівниками. Відразу ж на місці багато студентів залишають свої резюме для майбутньої співпраці з роботодавцями.

Варто наголосити, що бажаючих взяти участь у таких заходах із кожним роком збільшується. А це свідчить про те, що наші студенти мають високий рівень знань, тому їх із задоволенням беруть на роботу. Звичайно, в подальшому пошуку роботи багато залежить від самого студента: наскільки сумлінним він був у навчанні та, власне, як він ставиться до свого вибору. Якщо професія подобається, є бажання постійно вчитись і вдосконалюватись, не лякає рутинна робота на початковій стадії, то з часом прийдуть і досвід, і авторитет, і кар’єрні висоти. Ми ж, зі свого боку, надаємо всі можливості студенту отримати той необхідний багаж знань, який знадобиться в його професійній діяльності. Основні зусилля факультету спрямовані на те, щоб навчальний процес розвивався на високому рівні з відповідним сучасним матеріально-технічним та науково-методичним забезпеченням.

- Якщо абстрагуватися від навчальної діяльності, чим ще цікавляться студенти-економісти?

- Студентські роки - це, мабуть, найпрекрасніша пора в житті людини. Адже це не лише навчання, а також час нових знайомств і відкриттів, кохання і дружби... Саме тому варто не гаяти часу, а жити повноцінно, збагачуючи себе новими знаннями і набираючись нових вражень. Незважаючи на те, що факультет готує фахівців дуже серйозних професій, студенти мають можливість реалізувати свої захоплення та здібності. Якщо хтось гарно співає чи танцює - до їхніх послуг хореографічний колектив, хор, ансамбль сучасного фольклору. До речі, в університеті діють 9 народних колективів. А хто має добре почуття гумору - може проявити себе у факультетських командах КВК, які беруть активну участь в усіх університетських заходах. Є у нас також усі умови для занять фізкультурою і спортом.

“Особлива інтелігентність, глибока духовність, атмосфера творчості”

- Леоніде Васильовичу, які подальші перспективи розвитку факультету економіки і підприємництва?

- Планів багато, хоча не все можна зреалізувати водночас. Загалом, ми працюємо в рамках програми розвитку НУВГП, що розроблена на 2012-2020 роки. У перспективі розглядається питання про відкриття на факультеті нових напрямів підготовки - “Міжнародна економіка” та “Маркетинг”. Також сприятимемо ліцензуванню спорідненого до “Економіки підприємства” напряму підготовки “Економічна кібернетика” з перспективою створення нових кафедр. У перспективі буде створено Інститут економіки, менеджменту і права.

Нині університет налагоджує співпрацю з багатьма навчальними закладами Європи, що дасть можливість нашим викладачам та студентам проходити стажування за кордоном для підвищення свого професійного рівня. І це прекрасно, адже отримані знання та досвід вони зможуть застосувати у рідній державі. Для більш широкого залучення наших студентів до наукової роботи вже цього року в університеті планується відкрити спеціалізовані вчені ради по захисту дисертацій за спеціальностями: демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика; бухгалтерський облік, аналіз та аудит.

А ще на майбутнє хотіли б на факультеті збільшити кількість місць державного замовлення на ОКР “бакалавр”, “спеціаліст”, “магістр” та отримати державне замовлення для абітурієнтів, що вступають на факультет за скороченим терміном навчання після закінчення навчальних закладів II рівня акредитації. У процесі навчання працюватимемо й над оновленням матеріально-технічної бази, відкриттям нових комп’ютерних класів. Звичайно, дбатимемо і про дозвілля студентів - у планах створення нових творчих колективів.

- Що Ви вважаєте родзинкою факультету?

- На мою думку, відмінністю нашого факультету, що передається з покоління в покоління, є особлива інтелігентність, глибока духовність, атмосфера творчості. Нині до цього переліку я назвав би і перспективність освіти, яку дає наш факультет.

Олена ДОРОШЕНКО - кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту. Автор та співавтор понад 40 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі монографії “Контроль господарської діяльності бюджетних установ в умовах модернізації державних фінансів України”. Переможець конкурсу “Людина року” факультету економіки і підприємництва НУВГП у номінації “Молоді науковці” (2012 р.)

Ольга ЗЕМЛЯК - минулорічна випускниця факультету економіки і підприємництва, а нині - викладач кафедри економіки підприємства НУВГП. Заслужений майстер спорту України, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики. Чемпіонка Європи з легкої атлетики та учасниця літніх Олімпійських ігор 2012 у Лондоні. За підсумками щорічного рейтингу “П’єдестал-2012” визнана спортивними журналістами Рівненщини кращою спортсменкою минулого року.

Факультет економіки і підприємництва

Національного університету водного господарства та природокористування

33028, м.Рівне, вул.Соборна,11, навчальний корпус № 1, к.133;

тел.: 22-23-30; e-mail: faculty_economy@nuwm.rv.ua

11.04.2013Підготував Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1448

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21227)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17361)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14587)
• Допомога під час карантину [967] (14507)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14342)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14160)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14033)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14006)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14000)
• Живи до ста! [965] (13977)
• Бюджет і ми… [965] (13917)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13913)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13783)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13689)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13686)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13631)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13247)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13219)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (459)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (61)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (61)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (60)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (59)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (59)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (59)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (58)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (56)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (54)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (53)
• Постачали наркотики до колонії (53)
• П’яний водій збив пішохода (53)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (53)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (51)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"