Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №671 від 28.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Це потрібно знати

Секрети консервування фруктів і ягід

Секрети консервування фруктів і ягід

Консервування - це збереження смаку і користі сезонних ягід і фруктів на ті часи, коли свіжих вже не буде. І для того, щоб їх зберегти, необхідно знати і чітко виконувати кілька простих правил:

Використовувати тільки доброякісну продукцію

Тобто ні в якому разі не використовувати для консервування зіпсовані фрукти і ягоди (з гниллю, цвіллю, механічними пошкодженнями).

Якщо згідно з рецептом плоди повинні бути нарізаними, то потрібно розрізати їх на однакові за величиною скибочки або часточки. В іншому випадку при термічній обробці скибочки різного розміру будуть прогріватися нерівномірно, що може істотно зіпсувати зовнішній вигляд консервації.

Всі фрукти та ягоди перед консервацією необхідно гарненько промити у великій кількості води. Якщо поверхня плодів шорстка, то краще використовувати м’яку щітку для видалення забруднень. У разі якщо плоди занадто брудні, їх попередньо потрібно замочити у воді, потім гарненько промити.

При укладанні плодів у банку бажано їх розмістити так, щоб якомога менше повітря і вільного прос­тору залишилося. Наприк­лад, в трилітрову банку можна укласти 2 кг плодів.

Підготовка посуду для консервування

Це стерилізація скляних банок і жестяних або скляних кришок. Для цього спочатку посуд необхідно гарненько вимити з содою, а потім тримати банки догори дном над киплячою каструлею або чайником (для цього в каструлю досить покласти залізну решітку, на яку встановити банку) 10-15 хвилин. Кришки витримуються в киплячій воді також 10-15 хвилин.

Теплова обробка продуктів

Її буває 3 види: бланшування, пастеризація і стерилізація. Бланшування означає занурення плоду в киплячу воду і швидке вилучення з неї (простіше кажучи, ошпарювання). Потім плід необхідно відразу помістити в холодну воду для охолодження.

Пастеризація - це прогрівання банки з плодами в гарячій, але не киплячій воді (80-90о С). Для пастеризації на дно каструлі необхідно покласти дерев’яний круг або в кілька разів складений кухонний рушник, потім поступово, щоб банка не лопнула, занурити її у воду. Води в каструлі повинно бути на 2 см нижче країв банки. Зверху банку необхідно накрити жерстяною кришкою. Якщо ви використовуєте скляні кришки, в такому випадку нею необхідно щільно прикрити банку і повністю залити каструлю водою (поверх банки).

Стерилізація - це нагрівання до 100 оС і вище. Вона проводиться так само, як і пастеризація, але при більш високій температурі. Найчастіше півлітрові банки стерилізують або пастеризують 15 хвилин, літрові і дволітрові - 20 хвилин, трилітрові - 30.

При варінні варення

Якщо Ви варите варення, то під час теплової обробки дуже важливо знімати всю піну, яка утворюється. У такому випадку Ваше варення буде мати привабливий колір і вигляд. Ще дуже важливо варити варення тільки на слабкому вогні, інакше воно набуде бурого або коричневого кольору. Визначити готовність варення легко: зачерпніть чайну ложку сиропу, охолодіть її і перелийте вміст у тарілку. Якщо сироп розпливеться, значить варення ще не готове.

Зберігання

Зберігати консерви необхідно в прохолодному місці (10-12 оС) і час від часу перевіряти банки. Якщо вони поміняли свій зовнішній вигляд, то їх краще викинути. Варення краще не зберігати на великому холоді, воно може зацукрувати.

28.08.2014


Переглядів: 1072

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21216)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17351)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14578)
• Допомога під час карантину [967] (14500)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14336)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14151)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14026)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13997)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13990)
• Живи до ста! [965] (13970)
• Бюджет і ми… [965] (13909)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13903)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13773)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13677)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13236)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13210)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (299)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (55)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (54)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (54)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (54)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (51)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (51)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (51)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (42)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (41)
• П’яний водій збив пішохода (40)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (40)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (39)
• Постачали наркотики до колонії (38)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"