Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Точка зору

МІСЦЕВІ ВИБОРИ-2015: ЗАПАСАЙТЕСЬ ПОПКОРНОМ

Стрімко й несподівано розвивається політична ситуація в Україні. Та й вибори до місцевих рад вже не загорами. Без сумніву, що усі політичні партії вже “на низькому старті”. У Рівному – політики теж готуються до виборів міського голови. Не можу втриматись, щоб не зробити короткий аналіз стану, в якому перебуває місцевий політичний бомонд сьогодні.

Блок Петра Порошенка

Очевидно, що маючи досить високий рейтинг, ця політична сила висуватиме й підтримуватиме свого кандидата. Найвірогідніше це буде колишній “УДАРівець”, засновник та директор компанії “Сталь-М” Олексій Муляренко. Він відносно впізнаваний, є членом виконкому Рівнеради і має хороший фінансовий ресурс. До основних переваг пана Муляренка можна віднести можливу підтримку з боку губернатора і Блоку Петра Порошенка. До його мінусів можна віднести невеликий рейтинг та відсутність практики політичної боротьби.

Партія “Народний фронт”

Без сумнівів ця партія буде виставляти сарненського бізнесмена Дмитра Якимця, адже саме під цим брендом він балотувався до Верховної Ради. Серед плюсів цього кандидата, хоч незначний, але рейтинг, колосальна фінансова підтримка “сарненських бурштинокопачів”, підтримка з боку “Народного фронту” та її лідера – Арсенія Яценюка. Також до переваг кандидата можна віднести його розкручену громадську організацію “Громадський контроль”, яка була створена саме під вибори і в яку вже “влито” шалені кошти. За підрахунками опонентів, за два останні роки на діяльність “Громадського контролю”, а також трансляцію відеореклами, проплачені політичні сюжети на місцевих телеканалах, тематичні сюжети в передачі “Комунальний патруль” на ТРК “Рівне-1” і рекламу на радіо “Трек” Дмитро Якимець витратив близько двох мільйонів гривень.

Немає сумніву, що робота в “Громадського контролю” буде, адже проблем в місті вистачає. Про неймовірний фінансовий ресурс Якимця свідчить і те, що за підрахунками представників мас-медіа Рівного, під час останньої виборчої кампанії до Верховної ради штаб кандидата витратив близько трьох мільйонів гривень - небувала сума для Рівного.

Мінуси Дмитра Якимця: він не рівнянин, до цього часу є депутатом Сарненської районної ради від села Кам’яне-Случанське. Та й приналежність до партії “Народний фронт”, яка останнім часом стрімко втрачає свій рейтинг через політику Яценюка, скандали пов’язані з головою обласної ради Михайлом Кириловим, якому нещодавно висловили недовіру та земельні надбання (район Макарова-Пржевальського) у Рівному нардепа Юрія Вознюка, навряд чи принесе дивіденди. Тож не дивно, що наразі Дмитро Якимець шукає вигідний момент, щоб зректись “Народного фронту”.

До речі, пан Якимець вже не вперше виношує плани зіскочити з цієї партії. Нагадаємо, у 2009 році він був головою сарненського осередку “Фронту змін”, у 2012 році на парламентських виборах 2012 року, уже як безпартійний, йшов 198 номером у списку ВО “Батьківщина”. У 2013 році вступив у ВО “Батьківщина”, а в жовтні 2014 знову йшов на вибори від “Народного фронту”. Як відомо, станом на сьогодні “Народний фронт” прем’єра Арсенія Яценюка не подолав би 5%-й бар’єр на парламентських виборах. Тож якщо Дмитро Якимець не зрадить власним традиціям, то з огляду на падіння рейтингу Яценюка і його партії, він і на цей раз зіскочить з „тонучого корабля”. Чи вдасться – побачимо.

Єдине, що з впевненістю можна сказати: оскільки Якимець вже більше року не припиняючи потужно веде свою передвиборчу кампанію, місцеві ЗМІ завдяки йому суттєво покращать свій фінансовий стан.

ВО “Свобода”

До останнього часу кандидатом у мери від цієї партії мав бути Сергій Рибачок – людина інтелігентна й поміркована. Хоч і без особливих здобутків, достойно перебув час на посаді голови Рівненської ОДА. Але нещодавно він вийшов з лав цієї політсили, тож ставку роблять на іншу людину – депутата обласної ради й екс-голову Рівненської РДА Олексія Бучинського. Він має невеликий рейтинг, проте з огляду на фінансові можливості й розгорнуту структуру партії теж матиме не останнє місце в перегонах.

До мінусів кандидата можна віднести надзвичайно низький рейтинг ВО “Свобода” в нашому місті та відсутність харизми.

Партія “Удар”

Ця політична сила стовідсотково виставлятиме свого кандидата на майбутніх виборах. Ним може стати голова обласної організації цієї партії – 45-річний Анатолій Сидорук, до переваг якого можна віднести партійну приналежність до “Удару” та підтримку з боку Віталія Кличка, а також фінансову підтримку фірми “Вільха”, директором якої він є. Мінус пана Сидорука – його невеликий рейтинг та мала впізнаваність, а ще мізерний рейтинг “Удару” в Рівному.

Радикальна партія Олега Ляшка

Кандидатом у мери від Радикальної партії Ляшка швидше за все буде депутат міської ради Олександр Лащук – колишній член ВО “Свобода”, який згодом перейшов у Народний рух України, а на виборах у Верховну раду позиціонував себе як людина Олега Ляшка.

Плюси: впізнаваність, надзвичайний досвід політичної боротьби, активна позиція в міській раді та підтримка самого Олега Ляшка.

Мінуси: невеликий фінансовий ресурс і надзвичайно малий власний рейтинг.

Об’єднання “Самопоміч”

Хоч ця політсила й не заявляла про свої амбіції щодо посади міського голови, проте ймовірно, що вони є. Більш за все, що кандидатом може стати її керівник – Ігор Ковалець. До плюсів можна віднести високий рейтинг “Самопомочі” у місті Рівному – другий після Блоку Петра Порошенка. До мінусів – невеликий фінансовий ресурс та абсолютна невпізнаваність пана Ковальця, а також повна відсутність мережі осередків “Самопомочі” у Рівному.

ВО “Батьківщина”

Наскільки відомо, дискусії про те, хто піде на вибори міського голови в цій партії йдуть і досі. Але найбільш вірогідними кандидатами є два депутата Рівнеради – Олександр Нестерук та Олександр Курсик. Обидва впізнавані та мають невеликі, але стабільні рейтинги.

Мінусом кандидатів від ВО “Батьківщина” є невеликий рейтинг самої партії в місті та відсутність потужного фінансового ресурсу.

Проте якщо балотуватись на посаду міського голови прийме рішення Галина Кульчинська, ситуація зміниться кардинально. Адже остання має хороший стабільний рейтинг, медіа ресурс у вигляді Радіо “Трек” та можливу фінансову підтримку групи Богуцького.

Народний Рух України

Членом НРУ, який міг би позмагатись за посаду мера, є молодий й амбітний депутат Рівнеради Святослав Євтушенко, який останнім часом досить настирно присутній у інформаційному просторі. Це дає привід припустити, що він дійсно бачить себе кандидатом на посаду міського голови.

Ім’я Святослава Євтушенка давно на слуху. Хтось пов’язує його з політикою, інші – зі сміттям.

Плюси: активність пана Євтушенка, відносно немалий рейтинг та можлива фінансова підтримка з боку приватної фірми “Санком”.

Мінуси: за час своєї присутності в політиці пан Євтушенко змінив не одну партію і фракцію (раніше він був членом “Фронту змін”, пізніше “Удару”, після виключення з якого думав вступити ще в одну партію “Голос народу”, проте згодом передумав і став членом НРУ). Проблемою для Євтущенка є також невисокий рейтинг Народного руху в Рівному.

Партія “Правий сектор”

“Правий сектор” не приховує своїх намірів поборотися за посаду міського голови. Найвірогіднішим кандидатом від цієї сили буде керівник організації в Рівному Роман Коваль.

Плюси: в останній час дуже сильно зріс рейтинг “Правого сектору”, він вже набагато вищій ніж у партій Яценюка та Ляшка. Великою є активність самого Романа Коваля, зокрема його допомога для бійців АТО. Майже щотижня він буває на Сході особисто. Відносно розгалужена партійна мережа і фінансовий ресурс, накопичений за останній рік.

Мінуси: шалені внутрішньополітичні конфлікти, а також розкол та клонування “Правого сектора”.

Опозиційний блок

Немає сумніву, що з огляду на політичні вподобання рівнян виступати на місцевих виборах окремо колишні “регіонали” не наважаться. Хоча в цьому середовищі досить невгамовним є Анатолій Юхименко, який має достатній власний фінансовий ресурс, щоб можливо під якимось альтернативним брендом забезпечити проведення виборчої кампанії в Рівному.

БЕЗПАРТІЙНІ

Серед таких людей непоганий шанс позмагатися за владу є в голови Держкомзему в Рівненській області Світлани-Богатирчук Кривко, яка має залишки колишнього рейтингу, колосальний досвід проведення виборчих кампаній й очевидно немалий власний фінансовий ресурс.

Наступним безпартійним кандидатом є діючий міський голова Володимир Хомко. В його активі посада, яка є непоганою платформою для присутності в інформаційному просторі, газета “7 днів” та власний сайт, хороший початковий рейтинг. Я думаю Хомко зможе при необхідності знайти спонсорів своєї виборчої кампанії. Мінуси: відносно обмежений його особистий фінансовий ресурс та відсутність підтримки політичних партій. Також до мінусів можна віднести і його посаду, оскільки більш вразливої позиції ніж у діючого мера годі й шукати. Об’єктів для критики чимало, особливо зараз коли курс долара зріс втричі.

Ще одним безпартійним самовисуванцем може бути власник Рівненського “Льонокомбінату” Олег Червонюк. Плюси: непоганий початковий рейтинг, газета “Льонокомбінат”, сайт “Голосно”, потужна громадська організація “Льонокомбінат” та потужний власний фінансовий ресурс. Мінуси: немісцеве походження та скандали останнього часу.

В кулуарах також заявляв про свої наміри поборотися за посаду мера й Сергій Пандрак. Плюси: підтримка УНСО, присутність в інформпросторі та участь в АТО. Мінуси: невеликий рейтинг та скромний фінансовий ресурс.

Ще один ймовірний кандидат – Віктор Матчук. І хоч він заявив у ЗМІ, що брати участі у місцевих виборах не буде, його позиція може швидко змінитися. До плюсів Віктора Матчука можна віднести його великий політичний досвід, вміння впевнено тримати себе в кадрі, потужний фінансовий ресурс фірми “Реноме” та зв’язки в Києві. Мінуси: невеликий власний рейтинг, провал всіх попередніх виборчих кампаній і повна відсутність в інформаційному просторі в останній час.

А ще буде з десяток кандидатів типу Цинка і Пєхотіна. Проте слід мати на увазі, що результати виборів залежать від кількох факторів, які будуть вирішуватись у Києві. По-перше, невідомо коли саме будуть проводитись вибори. І, по-друге, на яких умовах? Погодьтесь, дивна у нас країна. А від цього дуже багато залежить, адже рейтинги кандидатів та електоральні настрої людей стрімко змінються. Як бачимо, деякі партії та їх вожді, які ще 3-4 місяці тому були лідерами - на очах стають аутсайдерами.

В країні економічна криза, а влада і люди на місцях стають заручниками невдалих реформ. Ми живемо в унікальний час, коли будь-яка привабливість владної посади в Україні нівелюється, а майбутнє в умовах війни стає абсолютно непередбачуваним.

Без сумніву одне. Запасайтесь попкорном, бо через півроку нас чекає незабутнє видовище.

06.04.2015Іван Місюра


Переглядів: 1026

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (936)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"