№717 від 27.07.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як довго можна зберігати продукти в холодильникуЗазвичай мало хто замислюється про те, як довго можна зберігати продукти в холодильнику. Тим часом, від цього залежить наше здоров’я. Так, наприклад, приготована їжа повинна зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері максимум 4-5 днів. Залишати її при кімнатній температурі більш ніж на чотири години ризиковано. Готові салати з курячим м’ясом або тунцем в холодильнику можна зберігати не більше трьох днів. Свіжі трави найкраще зберігати немитими, загорнутими в злегка вологий паперовий рушник або поміщеними в пластикові пакети на зіп-застібці. Свіжий базилік краще не зберігати більше чотирьох днів, а кинзу - більше тижня. Гриби в охолодженому вигляді зберігаються до п’яти днів. При цьому їх потрібно загорнути в паперовий рушник і потім помістити в поліетеленовий пакет. Свіжі яйця завжди повинні зберігатися в холодильнику, тому що при кімнатній температурі вони досить швидко втрачають якість. Найоптимальніший термін для використання свіжих яєць - тиждень. У холодильнику вони можуть зберігатися від трьох до чотирьох тижнів. Потрібно намагатися розміщувати яйця подалі від відділення з цибулею і часником, щоб вони не ввібрали запах. Щодо варених яєць, то їхнє життя в холодильнику не повинно тривати більше тижня. Сири в цілому потрібно зберігати щільно загорнутими в поліетиленовому пакеті в холодильнику до двох тижнів. Найкраще в нижньому ящику. Такі напівм’які або тверді сири, як чеддер або гауда, можна зберігати протягом двох-трьох тижнів, але важливо пам’ятати, що вони не повинні бути в найхолоднішій частині холодильника. Тушковане м’ясо птиці, баранини або свинячі відбивні можна зберігати в холодильникуне більше одного-двох днів. Стейки, великі шматки м’яса, щільно обгорнуті харчовою плівкою, виживуть в холоді три або чотири дні. Рибу і морепродукти найкраще вживати свіжими, не зберігаючи в холоді. Дозволений максимум для життя в холодильнику для цих ніжних продуктів складає не більше двох днів. Свіжі мідії заборонено зберігати більше двох днів днів, устриці зберігаються до трьох днів. Варені креветки можна потримати в холодильнику на день більше. Варення, консерви і копченості холодильника не потребують. Не має потреби в ньому також ні для зберігання картоплі, ні ріпчастої цибулі, ні часнику. Навіть, навпаки, вони зберігаються там гірше, ніж поза холодильником. Помідори відчувають себе краще на холодильнику, ніж усередині. Все-таки це південна культура, і холод їм ні до чого, кажуть фахівці. З цієї ж причини дині, гарбузи і баклажани не стають кращими від зберігання в холодильнику. Дині та гарбузи, якщо їхня шкірка не має пошкоджень і плям від ударів, навіть зимують на кухонній шафі і зберігають товарний вигляд і нормальний смак місяцями. Тропічні плоди тим більше не можна тримати в холодильнику. Не люблять цього також гранати та хурма. Краще звернути ці фрукти в кілька шарів паперу і тримати в сухому місці при кімнатній температурі. Недостиглі фрукти в таких умовах успішно дозрівають. Шоколаду та цукеркам холодильник протипоказаний. За низької температури на з їх поверхні виступає конденсат. Потім він висихає, і залишаються дрібні кристали цукру - шоколад “сивіє”. Їсти його можна, але він уже не такий добрий і смачний. Якщо ж шоколад, цукерки щільно запаковані в поліетилен, то нещасливий конденсат може довести їх не тільки до посивіння, але і до плісняви.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |