№818 від 13.07.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Готуємо запаси до зимиМ’ятний сироп 500 мл води 500 г цукру 100 г м’яти (великий пучок) 1 лимон (сік і цедра) З води і цукру зварити сироп (довести до кипіння, щоб розчинився цукор і проварити 1 хвилину). Відставити. М’яту промити і покласти в сироп. Накрити ємність і залишити на добу. В сироп із зіллям додати сік і цедру (натерту) лимона, довести до кипіння і проварити 3 хвилини. Залишити на добу. Вийняти м’яту, процідити сироп через сито. Довести до кипіння і проварити 1 хв.. Розлити в простерилізовані баночки і закатати. Зберігати як звичайну консервацію. Використовувати до випічки, просочування коржів, десертів, млинців, напоїв. Згущене молоко з грушами груші (почищені) 1,5 кг сода харчова 0,5 склянки цукор 1,5 кг молоко 1,5 л Грушки почистити, порізати дольками. Пересипати содою та лишити на дві години. Через дві години грушки промити під водою. Перекласти грушки в алюмінієву каструлю, дадати цукор та молоко. Довести до кипіння, варити до загустіння приблизно 3 години. Зразу буде сильно пінитись, але піна осяде. Виходить 2 л. Дуже смачно коли попадаються шматочки груш. Конфітюр із зелених помідорів з перцем чилі помідори зелені 500 г. цукор 500 г. половина перця чилі оцет яблучний 40 мл Помідори ріжемо кубиками. Змішуємо підготовлені помідори з цукром, даємо постояти півгодини до виділення соку, додаємо різаний перець чилі (з насінням — нам адже потрібна гострота). Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин на сильному вогні, далі на маленькому вогні до прозорості помідорів ( маса повинна загуснути), за 5 хвилин до закінчення варіння додаємо оцет. Розливаємо в стерилізовані банки, закриваємо. Прекрасно смакує з сирами та м»ясними стрвами. Ікра із зелених помідорів томати зелені 1 кг морква 1/2 кг цибуля ріпчаста 1/2 кг часник (зубці) 10 шт. паста томатна 2 ст.ложки сіль 1 ст.ложка цукор 4 ст.ложки олія 100 мл перець чорний мелений 1.5 ч.ложки паприка мелена 1 ч.ложка оцет 2 ст.ложки Зелені помідори помити, нарізати великими шматочками. Подрібнити в блендері. У каструлю влити олію. Додати помідори, перемішати і тушкувати 20 хвилин. Подрібнити цибулю і моркву, додати їх до помідорів, також додати цукор і сіль, перемішати. Тушкувати ще 15 хвилин. Потім додати томатну пасту, чорний перець і мелену паприку. Додати подрібнений часник. Готувати ще 10 хвилин. В кінці приготування додати оцет. Перемішати. Ікру розкласти в стерилізовані банки і стерилізувати 0,5л банки — 10-15 хв. Перевернути і укутати до повного охолодження. Грушове варення з кавою груші 1 кг цукор (пісок) 300 - 400 г. кава мелена 2 - 3 ст.ложки кислота лимонна 1 ч.ложка Ретельно вимити груші, видалити кісточки. Перекрутити плоди на м’ясорубку. Перекласти грушове пюре до мідника (мідна миска) або іншого придатного посуду. Засипати цукром і залишити на кілька годин, щоб пустили сік та настоялися. По тому варити груші хвилин 10 — 15 після закипання, добре вимішуючи ложкою, щоб не пригоріло та знімати шумовиння. Якщо груші тверді осінні — то треба варити хвилин з 30. Залишити варення настоюватися до наступного дня і, можливо, ще й наступного дня, аж доки варення не увариться на одну третю. Потому додати лимонної кислоти та свіжозавареної меленої кави. Проварити варення хвилин 5 та перекласти до чистих стерильних банок. Банки закрити та укутати вверх дном до повного охолодження. Зберігати у прохолодному темному місці. Джем із буряків буряк 3 шт. гвоздика 4 шт. сік лимона 0.5 шт. цукор 1 склянка Отже беремо буряки чистимо їх і відварюємо, потім потрібно їх з гвоздикою подрібнити в блендері на гладку масу. Додати лимонний сік і цукор, варити помішуючи, допоки не загусне і маса не нагадуватиме густе варення. Розкласти в банки, закрити і охолодити. Компот «Абрикосово-апельсиновий мохіто» абрикоси (без кісточок) апельсини 1/3 шт. цукор 300 г. кислота лимонна 1 ч.ложка м’ята вода Складники розраховані на одну трилітрову банку. В стерилізовану банку покласти абрикоси акуратно розділені на половинки (скільки душа забажає — від четверті, до половини банки), третину порізаного дольками апельсина разом зі шкірою, хорошу гілочку свіжої м’яти і лимонну кислоту Цукор заварити з літром води і вилити в банку. Якщо води забракло, долити ще кип’ятку і закрити банку. Перевернути банку і так дати охолонути. Джем полуничний «Strawberry Fair» полуниця (твердіших сортів) 1 кг агрус 100 шт. цукор 900 г. масло вершкове 50 г. м’ята 1 пучок пеларгонія ароматна (кілька листочків) сік лимона Для варення засипаємо цукром ягоди так якщо хочемо щоб полуничка була ціленькою. Цукор нам стане помічником щоб ягоди не розповзлись. А якщо потрібно, щоб ягоди були м’якими потрібно спочатку проварити їх без цукру, а потім, після розм’якшення додати цукор. До полуниці додамо лимонний сік. Прогріємо полуницю щоб отримати сік та свого роду сироп. Вимішуємо до розчинення цукру. Прокип’ятити 10 хвилин на досить сильному вогні. Засипаємо аґрус цукром. Прогріємо аґрус на вогні, щоб пом’якшити шкірку. Додамо нашу ароматну зелень. Помішуємо. На цьому етапі можна об’єднати полуничку з агрусом. Додати 50 гр масла, воно допоможе зменшити кількість піни. Частинку варення можна залишити в натуральному цілому вигляді ягід, а частинку перемолола і довше проварила, щоб отримати джемову структуру. Можна смакувати одразу або заховати на зиму)) розливши ще гарячим в помиті, простерилізовані банки, закрити їх простерилізованими кришками та закутати теплим одіяльцем до остигання. Смажені помідори на зиму томати часник сіль цукор 3 ст.ложки оцет 3 ст.ложки вода Розраховано на 1 порцію Помідори помити і обсмажити їх на олії. При смаженні обов»язково накрити кришкою. В стерилізовану банку (це все розраховано на літрову банку) кладемо сіль і цукор, 2 ст.л. оцту + 1ст.л. зверху. Щільно викладаємо помідори, туди ж додаємо дрібно нарізаний часник. Зверху заливаємо кип»ятком і закриваємо. Швидко і смачно! Ці помідори виходять як у власному соці. Мариновані сливи сливи 10 кг цукор 3 кг оцет винний 500 г. лист лавровий 40 г. гвоздика (бутони) 20 г. Засипати сливами дно ємності і розкласти зверху лавровий лист і гвоздику. Засипати ще шар слив і зверху знову лавровий лист і гвоздику. І так далі. Останній шар повинен бути — сливи. До речі, на перший погляд може здатися, що кількість лаврового листа і гвоздики надмірна. Це так і має бути. У каструлі довести до кипіння оцет. Всипати в киплячий оцет цукор, краще порціями, по 1-2 склянки. Розмішувати до розчинення. З точки зору фізики — розчинити 3 кг цукру в 0.5 літра рідини — неможливо. У підсумку вийде густа рідина — сироп, з частинками цукру. Знову ж таки — нехай вас це не лякає. Дуже скоро сливи додадуть рідини, і все буде як треба! Далі, вам належить нескладне, але надзвичайно захоплююче заняття на 5 днів. Тож: Двічі на день вранці і ввечері, треба злити у велику каструлю всю рідину з ємності, в якій маринуються сливи. Сливи обережно перемішати з допомогою великої ложки, або навіть просто рукою. Довести злиту рідину до кипіння, і залити нею сливи. На 2-й, ну максимум на 3-й день, рідини буде достатньо, щоб сливи були повністю в маринаді. Ємність зі сливами краще накривати кульком, або плівкою.. Довести до кипіння. Сливи розкласти в стерилізовані банки, обов’язково додаючи лавровий лист і гвоздику. Банки перевернути, поставивши їх на кришку. Укутати всі банки вовняною або ватною ковдрою, і тримати так до повного охолодження. Виноград маринований виноград зелений (без кісточок) 300 г. сіль 0,5 ч.ложки цукор 1 ч.ложка оцет (9%) 0,5 ч.ложки суміш перців лист лавровий кориця (шматочок) вода 1 склянка Розраховано на 1 порцію Виноград промити, обірвати ягоди і залити на 1 хв. окропом. У склянку води додати цукор, сіль і закип’ятити, додавши в кінці оцет. Злити воду з винограду. Покласти на дно банки лавровий лист, перець, корицю. Укласти ягоди і заливши маринадом, закрити. Укутати. Подавати з м’ясом. Трояндове варення (шоковий спосіб приготування) пелюстки троянд 200 г. цукор 1/2 кг вода 100 г. сік лимона 2 ст.ложки Цукор треба зварити з водою до того моменту, поки краплина сиропу не розтікатиметься по тарілці. Пелюстки троянди обірвати, перебрати. Полити лимонним соком і розтерти в ступці (можна пропустити через м’ясорубку чи подрібнити блендером) на кашку). В киплячий сироп всипати трояндову масу і варити рівно 2 хвилини (напевно звідси і назва. Трояндова маса миттєво і шоково обварюється дуже короткий час у густому високотемпературному сиропі). При даному способі приготування не потрібно варити ні 5, ні 10 хвилин варення. Не потрібно проводити потрійну варку варення через кожні 12 годин по 1-2 хвилини. Варення виходить просто фантастичним: густим, яскраво насиченого кольору і неймовірного аромату. Закатуємо у стерилізовані баночки і їмо взимку з насолодою. Помідори мариновані з кавуном томати 1,5 кг кавун часник (зубки) 5-7 шт. селера сіль 1 ст.ложка цукор 2,5 ст.ложки кислота лимонна 1 ч.ложка У 3-х літрову банку покласти на дно кілька зубків часнику, гілочки селери, потім шарами помідори і нарізаний великими шматками кавун. Зверху селера і часник. Залити два рази по 10 хв. окропом, втретє на злитій воді зробити маринад: додати сіль, цукор, оцтову есенцію (я додала лимонну кислоту), залити помідори, закатати і укутати.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |