№828 від 21.09.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Ракурс кулінарний Малосольні помідори італійської матусіНа 1,5 л банку: 1 кг маленький томатів-сливочок 1 л води гілочка базиліку головка часнику 1ст.л. солі з гіркою (крупний помол) 1ст.л.цукру під ніж 2ст.л. оцту (6%) 1ст.л.меду Помідори маємо, і кожну проколюємо виделкою. Часник нарізаємо пластівцями. Помідори викладаємо в банку, кожен ряд перекладаємо часником і листям базиліку. Для маринаду сіль, цукор додаємо у воду, закип’ятили, залили помідори в банці і чекаємо поки охолоне. Зливаємо напівмаринад в каструлю, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо мед та оцет і знову заливаємо помідори. За добу можна пробувати, якщо промаринувалися достатньо, то ставимо в холодильник. Огірки по-корейські На шість 0,5 л банок: 3 кг огірків 500гр.моркви 1,5 ст.л. солі 250 мл олії 250 мл оцту (9%) 1ч.л. меленого коріандру 1ч.л. солодкої паприки 0,5ч.л. червоно гіркого перцю (меленого) 2 великі головки часнику ½ ст. цукру Для початку огірки помити, обрізати кінчити, порізати на 4-6 частин. Моркву помити, почистити, натерти на терці для корейської морковки. Додати до огірків. Змішати спеції та приправи, додати до овочів. Вичавити часник. Все перемішати і залишити на добу, кілька разів перемішуючі. Викласти все в стерилізовані (холодні) банки. Стерилізуємо 15 хвилин. Перевертаємо, накриваємо ковдрою і даємо повністю охолонути. Слива в пряному сиропі з часником На чотири 0,5л банки: сливи, приблизно 1,5 кг (це залежить від того як ви будете нарізати сливу) 700мл води 300гр.цукру 100мл оцту (9%) перець чорний горошком, перець духм’яний гвоздика (2-3 суцвіття) 2 головки часнику Сливи миємо, виймаємо кісточки, нарізаємо на 4-6 сегментів. Якщо ріжете на 6, то в банку фруктів поміститься більше. Часник ріжемо пластівцями. Викладаємо сливи в стерилізовані банки, чергуючи з часником. Змішуємо воду, цукор, оцет, спеції , доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 3 хвилини. Відразу заливаємо сливи. Даємо повністю охолонути. Сироп зливаємо назад в каструлю, знову кип’ятимо і заливаємо сливи, охолоджуємо і повторюємо ще раз, але банки відразу закручуємо. Ставимо під ковдру і даємо повністю охолонути. Персиковий (сливовий) компот На одну 1,5 л банку: персики 200-250гр. цукру лимонна кислота на кінчику чайної ложки Персики миємо, виймаємо кісточки, половинки вкладаємо в банку до половини. Насипаємо цукор, лимонну кислоту і докладаємо половинками персиків. Заливаємо кип’ятком, даємо охолонути. Банки прикриваємо кришками і стерилізуємо до тих пір, поки кришки не стануть гарячими. Банки відразу закручуємо, перевертаємо, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути. Для цього рецепту підійдуть лише банки, кришки до яких закручуються. З персиків шкірка не знімається, якщо персики дуже солодкі, то цукру кладемо 200гр., якщо ні – 250гр. Вірменські соління Солити можна всі овочі, які подобаються - огірки, цвітну капусту, моркву, баклажан, болгарській перець. Можна і кабачок, і шпарагівку, і гіркий перчик, і селеру, і пастернак. На все ваша фантазія і смак. Пропорції даються загальні, тому що багато залежить від закладки овочів. Отже, овочі помили, порізали на шматочки, які зручно буде їсти. Заклали все в стерилізовану банку, зверху кладемо листя хріну, зонтики кропу, я ще кладу листя смородини і вишні, кілька зубчиків часнику. Заливаємо все розсолом. Для нього закип’ятити воду із сіллю, на 1 л води 1 ст.л. крупної солі. На 1,5 л банки мені знадобилося приблизно 800мл розсолу, тому зробіть трохи більше. Залили овочі гарячим розсолом і залишили в спокої на 3 доби. Розсіл помутніє. Потім розсіл злили, але заміряли його об»єм. І додаємо свіжу воду та сіль, на 1л злитого розсолу 100мл води і 3 гр. крупної солі. Закип’ятили новий розсіл, залили овочі і відразу закрили кришками. Сливи скибочками у сиропі На 4 банки 0,5 л і трошки залишиться на пробу: 1,5 кг слив 700 гр. -1 кг цукру (залежить від того, якої густини сироп ви хочете, чим більше цукру, тим густіший) 1 ст.л. соди на 1 л води (мені знадобилося 1,5 л води) Для початку сливи миємо, звільняємо від кісточок. Соду розводимо у звичайній воді з-під крану, заливаємо сливи і залишаємо на добу. За добу сливи добре промиваємо. Цей крок для того, щоб ущільнити м’якоть сливи, щоб у процесі варки вона зберігала форму, у нас в рецепті ж заявлені дольки! Це буде зрозуміло на дотик. Сливи засипаємо цукром і залишаємо, щоб пустився сік, у мені це зайняло годин 7. Тоді каструлю зі сливами і соком ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо 5 хвилин. НЕ ПОМІШУЄМО! Каструлю зняли в огню і дали повністю охолонути, потім знову до кипіння і 5 хвилин на вогні, повністю охолодили. Так робимо ще раз, і тепер можна помішати ложкою. Гаряче варення розливаємо в стерилізовані банки, зберігаємо у темному місці. Перець маринований з зеленню На 6 банок 0,5 л: 3,5 кг болгарського перцю великий пучок петрушки 3 великих головки часнику перець горошком лаврове листя Маринад: 500 мл води 500 мл олії 80 мл оцту 100 гр цукру 3 ст.л. солі крупного помолу під ніж Для початку перець миємо, чистимо від насіння та перегородок, нарізаємо смужками, щоб було зручно їсти. Все для маринаду складаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Перець невеликими партіями опускаємо в маринад і бланшируємо 2-3 хвилини, тоді викладаємо в миску. Зелень подрібнюємо, часник ріжемо пластинками. На дно стерилізованих банок викладаємо кілька грошин перцю, лавровий листок, трохи зелені, трохи часнику, тоді викладаємо перець до половини банки, знову трохи зелені і часнику, тоді знову перець. Так робимо з усіма банками. Якщо дуже трамбувати, то вийде 6 банок, можливо комусь знадобиться 7, а ось маринад залишиться, приблизно стакан, та менше його робити не варто, тому що буде незручно бланширувати перець. Залишаємо банки, щоб вони охолонули, а тоді стерилізуємо по 15 хвилин. Перевертаємо і укутуємо ковдрою. Баклажани з овочами в медовій заливці На 6 банок 0,5 л: 3 кг баклажан 1 кг моркви 0,5 кг цибулі 1,5 кг томатів 1 стакан чищеного часнику Дуже великий пучок кропу 3ст.л.меду 2ст.л.оцту (9%) 2ст.л.олії для смаження Сіль за смаком приблизно 2 ч.л. під ніж Для початку баклажани миємо, ріжемо кільцями, викладаємо на деко (я стелила пергамент) і запікаємо при 180С 15-20 хвилин. Підпечені баклажани складаємо в миску. Тим часом підсмажуємо порізану кубиками цибулю і натерту моркву, викладаємо в тарілку. Часник з кропом подрібнюємо блендером. Томати приварюємо, пробиваємо блендером, додаємо мед, сіль, оцет і кип’ятимо 10 хвлини. Пробуємо на смак, нам має подобатися, але смак буде концентрованим, це добре, оскільки ніде більше ніяких спецій ми не додавали, а баклажани і овочі мають набратися смаків. На дно стерилізованих банок кладемо трохи моркви з цибулею, баклажани, заливаємо томатами, далі трохи часникової суміші. Так повторюємо, поки не заповнимо банку, останнім шаром має бути томатна заливка. Якщо томати були теплі, то даємо банкам охолонути. Стерилізуємо 20 хвилин. Виходить 6 баночок і ще трошки, оце ще трошки викладаємо в лоток і тримаємо в холодильнику дві доби, тоді пробуємо і відганяємо всіх бажаючих достроково почати сезон «відкритих банок». В’ялені томати за 20 хвилин На 250мл баночку: 1кг помідор 100мл олії сіль часник, спеції за смаком Можна робити без солі, без часнику та спецій, це додавати під час їжі. Помідори миємо, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння, перетинки ложкою так, щоб лишилися тільки стінки. Розкладаємо на тарілці зрізом доверху і ставимо в мікрохвильовку на 5 хвилин при 100% потужності. Через цей час виймаємо обережно тарілку (вона дуже гаряча), зливаємо сік, який утворився і знову ставимо на 5 хвилин при 100% потужності. Так ми повторюємо 4 рази. Помідори гарячими викладаємо в стерилізовані банки. Тут за бажанням можна додати сухий базилік, часник, нарізаний пластівцями. Олію нагріваємо до гарячого стану, але щоб не кипіла і не димилася, заливаємо наші томати, відразу закриваємо кришками, даємо охолонути при кімнатній температурі і зберігаємо в холодильнику. Дуже смачно в салатах, до піци і просто з хлібом. Квашені солодкі помідори На одну 3-літрову банку: Помідори – приблизно 1,3-1,5кг Сіль – 2ст.л. Цукор – 1ст.л. Часник – 3-4 зубчика Цибуля – 1 шт. Морква – 1 шт. Перець горошком, духмяний, лист хріну, суцвіття кропу. Помідори миємо, моркву та цибулю ріжемо кільцями. На дно банки викладаємо листя, часник, спеції. Викладаємо помідори, кільця моркви та цибулі шарами, зверху засипаємо сіль та цукор, заливаємо водою. Воду я беру прямо з - під крана. Закриваємо капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі в темному місці на тиждень. За тиждень можна смакувати не тільки лагідними квашеними помідорами, а й закусочними кружальцями моркви та цибулі.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |