Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №861 від 17.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс кулінарний

Сонячна полуниця:

Сонячна полуниця:

як заготувати смачні десерти на зиму

Полуниця – королева десертів і улюблена ягода дорослих та дітей!  Але, крім того, що вона дуже смачна і має чимало корисних властивостей, полуниця відіграє важливу роль і в кулінарії. Влітку усіма цими перевагами сонячної ягоди ми користуємося сповна! Але, на жаль, сезон полуниці не такий довгий, як цього нам хотілося б. То як зберегти корисні властивості полуниці на довгий час? У цьому допоможе консервування та заморожування.

Існує багато рецептів заготовок полуниці, які допоможуть насолоджуватися всю зиму неповторним смаком цієї дивовижної ягоди. Ці десерти будуть джерелом вітамінів і мінеральних солей в холодні зимові дні, а варення буде дуже до речі при застуді.

Заморожування полуниці на зиму – один з найкращих і найлегших способів збереження її корисних властивостей і неповторного аромату. Є декілька видів заморожування ягід.

Сухе заморожування цілих ягід полуниці

Якщо немає часу, але хочеться взимку поласувати ягідками, швидко прикрасити десерт, то підійде сухе заморожування цілих ягід.  Ягоди середнього розміру, чисті і обов’язково тільки сухі розкласти на піднос, харчову плівку і т.д. в один шар і помістіть в морозильну камеру на 1.5-2 години. Замерзлі тверді ягоди пересипати в пакет. Потрібно видавити з нього все повітря, туго зав’язати і зберігати у морозильній камері для ягід і овочів.

Заморожування полуниць

із цукром

Для заморозки полуниць із цукром підійде будь-яка полуниця, тільки не гнила. Можна красиву полуничку без хвостиків укласти в тару і пересипати цукром. Дати можливість цукру трішки розчинитися. Закрити щільно кришкою і поставити в морозильну камеру. Взимку отримаєте солодкі ягідки, якими можна прикрасити морозиво, шампанське або їсти просто так. Солодкий запашний сік можна додати в коктейль, чай.

Варення з полуниці

Інгредієнти: 1 кг стиглої полуниці, 300 мл води, 1,2 кг цукру.

Приготування. Закип’ятити воду, поступово всипати цукор. Після цього зварити сироп – досить густий і в’язкий. Ягоди полуниці почистити, перебрати і промити. Зачекати поки стече вода і залити звареним цукровим сиропом. Накрити посудину з полуницею рушником і залишити їх на 4 години, щоб ягоди пустили сік. Потім поставити полуницю в сиропі на вогонь і довести до кипіння, після чого зменшити вогонь. Так варити, постійно помішуючи, півгодини. Потім зняти і дати йому настоятися впродовж 2-х годин. Знову поставити на вогонь і після закипання варити знову ж півгодини, помішуючи. Гаряче варення розлити у стерилізовані банки і закатати кришками. Таке варення виходить дуже густим, смачним і ароматним.

Полуниця у власному соку

Інгредієнти: 1 кг полуниці, 250 г цукру.

Приготування. З 1 кг ягід виходить 2 баночки заготовки з полуниці по 0,5 л.

Закип’ятити чайник. Охолодити. Ягоди полуниці очистити, добре промити в холодній кип’яченій воді. Покласти ягоди в емальований (мідний) посуд і засипати цукром. Через 8-10 годин з плодів виділиться сік і покриє ягоди. Помити банки з содою і простерилізувати їх у будь-який спосіб. Викласти полуницю в стерильні банки 0,5 л і залити соком, що виділився. Накрити кришками, стерилізувати протягом 10 хвилин на повільному вогні, після того, як вода закипить. Закатати заготовки з полуниці закаточним ключем.

Желе з полуниці на зиму

Інгредієнти: 1 кг полуниці, 1,5 кг цукру, 1,5 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування. Ягоди необхідно перебрати, відділивши їх від плодоніжок, і добре промити. Далі потрібно дочекатися, щоб ягоди виділили сік, для чого їх засипають половиною цукру і залишають на деякий час. Після того як сік з’явиться, в тару з полуницею висипається цукор, що залишився, і все це відправляється на плиту, де доводиться до кипіння. Все це необхідно, постійно помішуючи, варити ще протягом 15 хвилин. Далі слід приготувати розчин лимонної кислоти, для чого її розводять в гарячому сиропі і лише після цього виливають у підготовлюване желе. Все це потрібно проварити ще протягом 5 хвилин, не забуваючи постійно помішувати. Після цього желе розливається в банки, попередньо стерилізовані, і закатати. До повного охолодження банки повинні знаходитися догори дном, а потім їх потрібно прибрати в прохолодне місце.

Полуничний конфітюр

Конфітюр можна вважати різновидом джему. Це желеподібний продукт, в якому рівномірно розподілені шматочки ягід, фруктів або навіть овочів.

Інгредієнти: 1 кг добірної полуниці, 0,5 кг цукру, 3 ст. л. сухого желатину, 4 ст. л. лікеру – для того, щоб надати легкий відтінок солодкого смаку.

Приготування: Вибрати тверді цілі ягоди полуниці, їх помити і очистити від плодоніжки. Велику полуницю порізати навпіл, дрібну залишити цілою. Покласти ягоди в каструлю і засипати желатином і цукром. Поставити усе в холодильник на добу (або на ніч), час від часу перемішуючи. Варити полуничну охолоджену масу потрібно швидко. Поставити посуд з ягодами на вогонь і варити до кипіння, не більше 4 хв. Після чого додати трохи лікеру і добре перемішати. Ще гарячим розливаємо конфітюр у банки і закатуємо. Зберігається   конфітюр  у холодильнику. Такі ягідні ласощі дуже смачно їсти з круасаном і чашкою кави. Кращого сніданку і не придумати.

Полуничний квас

Квас, як будь-який продукт молочнокислого бродіння, нормалізує роботу шлунка і кишківника, регулює обмін речовин в організмі і сприятливо впливає на роботу серця і судин.

100 г полуниці (можна замороженої)

1 л води

150 г цукру

10 г свіжого імбиру (можна замінити сушеним)

1 ч. ложка сухих дріжджів.

Полуницю подрібнити блендером або потовкти.

Дріжджі розмішати із невеликою кількістю теплої солодкої води, зачекати, поки утвориться пінка.

У теплій воді розмішати цукор, полуничне пюре, імбир, воду з дріжджами. Рідина не повинна доходити до країв ємкості, одягнути на неї гумову рукавичку і залишити при кімнатній температурі мінімум на добу.

Якщо у приміщенні прохолодно і процес бродіння відбувається не інтенсивно (рукавичка не стоїть), можна залишити напій на 2 доби.

Відтак процідити квас, перелити у пляшку зі щільним корком, покласти у холодильник. Відкривати обережно: сильно піниться.

Домашня полунична наливка

Рецепт полуничної наливки природного бродіння без додавання спирту чи горілки. Такого насиченого аромату і чудового кольору ви ніколи не знайдете у магазинних аналогах.

2,2 кг полуниці

800 г цукру.

Стиглі полуниці помити у холодній воді, перебрати, повідривати хвостики.

Підготувати чисту і суху 3-літрову банку.

Маленькі ягідки класти в банку цілими, а великі розрізати навпіл. Засипати цукром шарами, по мірі наповнення банки. Останнім шаром повинен бути цукор.

Горлечко банки зав’язати чистою марлею, поставити в тепле сонячне місце на 3-4 дні.

Коли почнеться процес бродіння, зняти марлю, вдягнути на горлечко банки і щільно зав’язати стерильну, промиту від тальку медичну рукавичку (на пальчиках голочкою зробити дірочки) і поставити банку в тінь при тій же кімнатній температурі.

Процес бродіння може тривати в середньому від 2-х до 3-х тижнів (залежно від температури в кімнаті, чим вона вища – тим швидше).

Коли процес закінчиться і рукавичка здується – полунична наливка готова. Процідити напій, розлити в чисті пляшки, закоркувати.

У темному прохолодному місці наливка може зберігатися кілька років.

Швидкий полуничний лікер в домашніх умовах

0,5 кг полуниці

200 г цукру

0,5 ч. ложки ванільного цукру

200 г горілки

Викласти полуницю в каструльку. Засипати полуницю 200 грамами цукру. Влити 100 мл води.

Поставити полуницю на великий вогонь, довести до кипіння. Зменшити газ до мінімуму і дати покипіти 20 хвилин, щоб вода випарувалася, а полуничний сік залишився.

Влити в гарячу полуницю горілку.

Усю гарячу масу пом’яти товкачем, щоб примусити полуниці віддати весь сік.

Після того як рідина трохи після варіння загусне зняти лікер з вогню і дати настоятися напою приблизно 20-24 години, а тоді процідити.

Вживати полуничний лікер охолодженим.

17.05.2018

Цікаві факти про полуницю 1. Полуниця вважається природним афродизіаком, ефект якого прирівнюється до «віагри». Цинк, що міститься в насінні полуниці, підвищує сексуальний потяг у чоловіків і жінок, а також збільшує вірогідність зачаття на 25%. 2. Незважаючи на те, що полуниця – солодка ягода, вона майже не містить цукру. Саме тому голлівудські красуні частенько “сідають” на полуничну дієту і стверджують, що таким чином можна скинути 2,5 кілограмів за 4 дні. Через низький вміст цукру полуниця рекомендована навіть людям, які страждають на цукровий діабет. 3. Іще один плюс до полуничної дієти. У ягодах полуниці містяться всі вітаміни групи В, тому вона вважається природним антидепресантом. Людям, схильним до стресів та емоційних перевантажень (а сидячи на дієті це ой як актуально!), варто з’їдати по 150 грамів полуниці щодня – це допоможе заспокоїтись і зміцнити нервову систему. 4. Полунична маска для обличчя, яку споконвіку робили і хвалили наші мами і бабусі, справді має унікальні властивості. Справа в тім, що в ягоді міститься мідь, яка стимулює процес вироблення колагену. А ще полуничний сік – справжній борець із пігментними плямами на шкірі, звужує пори та лікує вугрові висипання. 5. Замість того аби купувати відбілюючу зубну пасту, у сезон щодня купуйте по півкілограма полуниць і смакуйте ними, добре розжовуючи ягоди. Адже полуничний сік відбілює зуби навіть ефективніше за дорогу зубну пасту. До того ж полуниця нейтралізує неприємний запах із рота. 6. Дуже корисна полуниця людям, які займаються спортом. Доведено, що вживання цих червоних ягід покращує кровообіг і подачу кисню до м’язів на 7%. А йод, який міститься в полуниці в достатній кількості, допомагає організму долати втому і справлятися з фізичними навантаженнями. 7. Ягоди полуниці містять речовини, близькі за хімічним складом до саліцилової кислоти (аспірину). Тому споживання полуниці при головних болях, болях у суглобах чи незначному підвищенні температури тіла допоможуть зняти неприємні симптоми. 8. Найбільша 230-грамова ягода полуниці, яка увійшла в історію, була вирощена і зірвана в 1983 році в США (штат Кент). Щоправда, смакові якості гігантської полунички не вразили так, як її розміри – ягода була кислою і водянистою. 9. У Бельгії існує цілий музей, присвячений ягоді полуниці. 10. У Середньовіччі полуницю вважали символом миру і процвітання, тому її подавали тільки на важливих бенкетах для вельмож і заморських гостей.
Переглядів: 1567

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (453)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"